Στο Στο πλαίσιο της σειράς των άρθρων μας «Πολεμώντας τη λήθη» σειρά έχει η Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου. Στους χώρους της ο ερευνητής των εκτός ενεργείας αεροσκαφών της ΠΑ μπορεί να τα συναντήσει σχεδόν σε κάθε ρόλο που αυτά μπορούν να «αναλάβουν»! Καθένα από τα είκοσι παλαίμαχα αεροπλάνα στην έδρα τής 111 Πτέρυγας Μάχης έχει διαφορετική χρήση: τιμητική φρουρά στο Μνημείο Πεσόντων, μουσειακό έκθεμα, φύλακας πύλης ή των Μοιρών της, «δόλωμα» παραπλάνησης, βοήθημα ασκήσεων πυρόσβεσης ή εκπαίδευσης στην ταχεία αποκατάσταση ζημιών μάχης (ΤΑΖΜΑ) κ.ά.

Στο τεύχος μας που κυκλοφορεί (Π&Δ Νο 370, Μάρτιος 2017)

9 ΣΧΟΛΙΑ

  • Είπαμε ότι τα F-35GR πάνε στον Άραξο που είναι η σούπερ βάση της ΠΑ σε ΝΑΤΟικά πρότυπα! Μην τα αλλάζουμε τώρα… 🙂

   • ως ο πλεον φανατικος θαυμαστης του Φ35 δηλωνω οτι προτιμω την 110 ως βαση των Φ35. Περα απο την πλακα, πραγματικα πιστευω οτι εαν παρουμε Φ35Β (οποτε και εαν γινει αυτο), η Λαρισα εχει σημαντικα πλεονεκτηματα.

     • Λόγω εγγύτητας στο Αιγαίο; Γιατί με τα F35 οι άλλοι θα φτάσουν Κέρκυρα για καφέ….και δεν θα τους πάρει χαμπάρι κανείς…οπότε με τι θα καλύψεις την Λάρισα, χωρίς προς το παρόν αντι-στελθ Α/Α;;

 1. Συγχαρητήρια για αυτά τα άρθρα με τα παλιά αεροσκάφη ανά την ελληνική επικράτεια, και συγχαρητήρια και στην 111ΠΜ που διατηρεί την ιστορία. Για να μιλήσω τώρα για τα αγαπημένα μου F-4, θυμάμαι το 68-318 είχε διατηρήσει την ελλήνική σημαία σαν αυτοκόλητο όταν είχε την Hill Gray II που είχε κατά την μεταφορά του στην Ελλαδα. Από τα πιο φωτογραφημένα SRA. Θυμάμαι ακόμη την πρώτη φωτογραφία του που είχα δεί σε τεύχος της ΠΤΗΣΗΣ νομίζω το 1994, Ελικόπτερα εναντίον Αεροσκαφών στο ΣΟΤ. Το 68-412 το είχα δεί από κοντά στην γιορτή της αεροπορίας στην 120 ΠΕΑ επίσης το 1994. Χάρηκα που και τα δύο επέζησαν της απαξίωσης που τα περίμενε. Ελπίζω να τα ξαναδώ από κοντά στο μουσείο της 111, κάποια μέρα. Καλό θα ήταν να βαφόταν κάποιο και με την Hill Gray II. Ήταν μια παραλλαγή που έκανε τα F-4 να φαίνονται σύγχρονα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here