Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας αναστάτωσε ευχάριστα το Ναύπλιο – Τι συνέβη; (βίντεο)

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ντόπιοι και επισκέπτες του Ναυπλίου έστρεψαν τα βλέμματα τους στον ουρανό όταν στις 11:30 περίπου ένα αεροσκάφος T-6A TEXAN II «Δαίδαλος» της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας έσχισε τον ουρανό της Αργολικής πρωτεύουσας κάνοντας ελιγμούς πάνω από το Μπούρτζι και την παλιά πόλη του Ναυπλίου.

Δεν ηταν τίποτε άλλο από μια δοκιμαστική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A TEXAN II «Δαίδαλος» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύπλιο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της τελικής αεροπορικής επίδειξης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Με την ευκαιρία του εορτασμού έχουν προγραμματισθεί πτήσεις των ομάδων αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Ζευς και T -6A TEXAN II Δαίδαλος ως εξής:

– Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο αεροπορική επίδειξη της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους T-6A TEXAN II Δαίδαλος.

– Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον Φλοίσβο αεροπορική επίδειξη των ομάδων αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Ζευς και T -6A TEXAN II Δαίδαλος και στη Λάρισα αεροπορική επίδειξη της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Ζευς.

– Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στην παραλία Ηρακλείου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί αεροπορική επίδειξη της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Ζευς.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, σήμερα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής με τη συμμετοχή της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι βετεράνοι Αεροπόροι της 335ης και 336ης μοίρας που έλαβαν μέρος στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα τιμηθούν οι συγκεκριμένες μοίρες για την προσφορά τους.

Πηγή: Αργολίδικες ειδήσεις


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aris
Member
Noble Member
Aris

Να κάνω μια αφελή ερώτηση…πόσα Ζευς έχουμε γιατί βάσει προγράμματος θα πετάξει την ίδια ώρα Αθήνα και Λάρισα.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Χμμμ, αρκετά, περίπου 84. Κάθε αεροσκάφος 52+/52Μ μπορεί να γίνει ΖΕΥΣ για τις ανάγκες επιδείξεων…

Mitsos_Mantzos
Member
Mitsos_Mantzos

Ναι αλά μόνο δύο εκπαιδευμένους πιλότους.

ACE
Guest
ACE

Εχω την εντύπωση ότι ο καθένας πιλότος που υπηρετεί στην ΠΑ μπορεί να κάνει επιδείξεις με Φ16 αρκεί να θέλει να εισαχθεί στην ομάδα ΖΕΥΣ….

Aris
Member
Noble Member
Aris

Ναι αλλά έτσι χαλάει το θέμα μιας και όλες η αεροπορίες έχουν ένα display plane και 2 πιλότους επιδείξεων εκπαιδευμένους. Αν τώρα έχεις και τα 84 όπως λέμε με 84 ιπταμένους ας το πουν αλλιώς…πάυει να είναι ένα αλλά σμήνος…
Καλημέρα!

TGD
Member
TGD

Δεν θέλει πολλή ώρα να πάει Λάρισα-Αθήνα!

ariseagle
Member

Μάλλον είχαν συνεννοηθει με τον καλό συνεργάτη σας Γ. Λέκκα για κάποιες καλές φωτογραφικές λήψεις grin
Όσον οφορά την εκδήλωση για την βράβευση των βετεράνων της 335 κ 336 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χριστοδούλου δήλωσε ότι τα πρώτα F-16 Viper θα παραδοθούν στην 335 κ 336 , κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τον χρονοδιάγραμμα που μας έχετε ενημερώσει. Εκτός κι αν ο αρχηγός εννοούσε το πρωτότυπο. Παρακαλούμε για διευκρινήσεις… wink