12.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΝΕΑΑΜΥΝΑΑμερικανικός Στρατός: η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στρώνει το δρόμο προς τον εκσυγχρονισμό

Αμερικανικός Στρατός: η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στρώνει το δρόμο προς τον εκσυγχρονισμό

- Advertisement -

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησε την μεγαλύτερη εκσυγχρονιστική του προσπάθεια εδώ και 4 δεκαετίες, ο Αμερικανικός Στρατός στρέφεται στην άποψη των απλών στρατιωτών για να ξεκαθαρίσει την εικόνα των μελλοντικών οπλικών συστημάτων που θα παρατάξει στο πεδίο μάχης του μέλλοντος.
Καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας του Κογκρέσου, ο διευθυντής προμηθειών του Αμερικανικού Στρατού τόνισε με έμφαση πως η εκσυγχρονιστική προσπάθεια απαιτεί χρήμα: “χρειαζόμαστε επαρκή, προβλέψιμη, διατηρήσιμη και έγκαιρη χρηματοδότηση, αν θέλουμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα”.

“Από την κορυφή ως τα νύχια”: οι τελευταίες εξελίξεις στον εξοπλισμό και ένδυση του στρατιώτη


Σχετικά με τα κονδύλια
Στις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2021 ο Στρατός των ΗΠΑ απαίτησε 9 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει 6 εκσυγχρονιστικές προτεραιότητες μέσα στα επόμενα 5 οικονομικά έτη. Συνολικά, 63 δισεκατομμύρια κατευθύνονται ήδη προς αυτά τα 6 προγράμματα προτεραιότητας για τον εκσυγχρονισμό του Στρατού: πλήγματα ακριβείας μεγάλων αποστάσεων, όχημα μάχης νέας γενιάς, μελλοντικό μεταγωγικό κάθετης απογείωσης, δίκτυο επικοινωνιών, εναέρια και αντιπυραυλική άμυνα και αύξηση φονικότητας πεζού μαχητή.
Τα επιπλέον κονδύλια που ανακοινώθηκαν προήλθαν μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις ανωτάτων στελεχών και την ακύρωση 80 προγραμμάτων του Στρατού. Μεταξύ των ακυρώσεων ήταν ένα πρόγραμμα κατεύθυνσης ρουκετών ελικοπτέρων, ένα πρόγραμμα κατεύθυνσης ακριβείας πυρών πυροβολικού και το πρόγραμμα αναβάθμισης των Bradley.
Ως αποτέλεσμα των περικοπών προγραμμάτων και του αναπροσανατολισμού κονδυλίων ο Στρατός των ΗΠΑ κατόρθωσε να χρηματοδοτήσει 11 κρίσιμα προγράμματα που βρίσκονται σε επίπεδο πρωτοτύπου και ένα ακόμα που έχει φτάσει σε πρωτότυπο στάδιο δοκιμών πεδίου. Επιπλέον, η Υπηρεσία έχει επιτρέψει στον Στρατό να επικοινωνήσει απευθείας με μικρές ιδιωτικές εταιρίες και προμηθευτές που δεν σχετίζονται άμεσα με τον χώρο της Άμυνας. Μόνο εντός του 2019, μάλιστα, ο Στρατός ανέθεσε 830 προγράμματα αξίας 5 δισεκατομμυρίων.

o επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Στρατού, Bruce Jette, ενημερώνεται σε μια επίδειξη συστημάτων των εργαστηρίων του Αμερικανικού Στρατού (φωτογραφία: US Army)

Σημαντική ήταν η συνεργασία της Διεύθυνσης Προμηθειών με την Διοίκηση Μελλοντικών Προγραμμάτων του Στρατού λαμβάνοντας σημαντικά στοιχεία τον καθορισμό των αμέσων αναγκών του Στρατού. Η συνεργασία κατέληξε ήδη στην ανάπτυξη και παράδοση των δικυάλων ενισχυμένης νυχτερινής όρασης (Enhanced Night Vision Goggle-Binocular) και του Περιβάλλοντος Υπολογιστών Διοίκησης (Command Post Computing Environment), ενός συστήματος πληροφορικής διαχείρισης διοίκησης και ελέγχου σε επίπεδο μονάδας. Και τα δύο συστήματα καθορίστηκαν, αναπτύχθηκαν και παραδόθηκαν στις μονάδες εντός 18 μηνών.
Άλλα στοιχεία της συνεργασίας ήταν οι επιτυχημένες βολές του Πυραυλικού Συστήματος Ακριβείας και του Πυροβόλου Εκτεταμένου Βεληνεκούς, που εντάσσονται στις ενέργειες για αύξηση των πυρών υποστήριξης σε μεγάλες αποστάσεις.
To Σύστημα Ολοκληρωμένης Οπτικής Επαύξησης (Integrated Visual Augmentation System – IVAS) κατά τη διάρκεια επίδειξής του σε μέλη του Στρατού (φωτογραφία: US Army)

Προσέγγιση με βάση τον Πεζό Στρατιώτη
Η εμπλοκή των στρατιωτών που λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων ή στην βελτίωση του υπάρχοντος εξοπλισμού βρίσκεται στη βάση της νέας κατευθυντηρίου της Υπηρεσίας Προμηθειών.
Μέχρι σήμερα, οι στρατιώτες ήταν απλά αποδέκτες εξοπλισμού, που είχε δοκιμαστεί σε μια μακρά σειρά φάσεων σύλληψης, ανάπτυξης, δοκιμών σε εργαστηριακές συνθήκες και παραδίδονταν χωρίς οι ανάγκες και οπτική των στρατιωτών που θα χρησιμοποιούσαν τα υλικά αυτά να λαμβάνεται υπόψιν.
Πλέον, οι συνθήκες έχουν αλλάξει και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της υπηρεσίας έχει λάβει πάνω από 6,000 παρατηρήσεις από άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί ή βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε επιχειρησιακή ανάπτυξη. Ήδη, η επιστροφή πληροφοριών καθόρισε σημαντικά την ανάπτυξη του Συστήματος Ολοκληρωμένης Οπτικής Επαύξησης (Integrated Visual Augmentation System – IVAS) αλλά και του αντικαταστάτη του διπόλου φορητού οπλισμού που θα αντικαταστήσει τις αραβίδες Μ-4 και το ελαφρύ πολυβόλο M-249.
Η συμβολή τους είναι σημαντική και αναμένεται να διαμορφώσει σημαντικά την ανάπτυξη του μελλοντικού εξοπλισμού και η ανταλλαγή απόψεων και οπτικής θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον.

Αυτός είναι ο υπερ-υπερηχητικός εκτοξευτής του Αμερικανικού Στρατού;


Πηγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία μόνο 31 άρματα M1A1/2 Abrams;

H σημαντικότερη είδηση του Ιανουαρίου, σε σχέση με την εξέλιξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, είναι αναμφίβολα η απόφαση της Δύσης να προσφέρει προηγμένα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Agusta Bell AB.212 ASW, το ελικόπτερο των Ιμίων

9
Τα Ίμια έχουν δεθεί στη συνείδηση όλων μας με την απώλεια των 3 αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού - των Αντιπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και...
- Advertisement -
Card image

Ιανουάριος Τεύχος 032 ΠΤΗΣΗ 2023

Αγορά 3.99
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 22 Ιανουαρίου/3 Φεβρουαρίου 1830: Η γέννηση στο Λονδίνο...

2
Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ εκπροσώπων των τριών Μεγάλων Δυνάμεων (Βρετανία-Γαλλία-Ρωσία) το «Πρωτόκολλο Ανεξαρτησίας» της σύγχρονης Ελλάδος.https://military-history.gr/1829-03-22-second-london-protocol/Με προηγούμενο πρωτόκολλο το 1829, η Ελλάδα αναγνωριζόταν ως...
- Advertisement -
Card image

Αιγαίο Ώρα Μηδέν ΠΤΗΣΗ Ειδικές Εκδόσεις

Αγορά 0.99
- Advertisement -
Card image

December #31 Δεκέμβριος 2022

Αγορά 3.99

Related News

Microsoft: Το Ιράν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo

Κορυφαίο στέλεχος του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Microsoft ισχυρίστηκε χθες Παρασκευή ότι η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie...

Και η Πορτογαλία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Η Πορτογαλία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, χωρίς να διευκρινίσει πόσα θα σταλούν.Ο Κόστα πρόσθεσε...

ΥΠΕΞ Κίνας: «Ατύχημα» η είσοδος του μπαλονιού στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε «ατύχημα» την είσοδο «αερόπλοιου» στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, αποδίδοντάς το σε λόγους «ανωτέρας βίας». Παράλληλα κατηγόρησε πολιτικούς...