Αναφορές για εν ψυχρώ εκτέλεση εκατοντάδων μεταναστών στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Αφρίν (EİHÖ),  447 μετανάστες που κινούνταν προς τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας εκτελέστηκαν από πυρά Τούρκων στρατιωτών.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής (αυτόματη μετάφραση: «Σύμφωνα με εγχώριες και διεθνείς πήγες, ένα τμήμα πολιτών της Συρίας, για να φτάσουν σε άλλα μέρη, κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της Τουρκίας. Το τουρκικό κράτος, στους ανθρώπους αυτούς που φεύγουν από το θάνατο,επί 9 χρόνια, όχι μόνο δεν άνοιξε την πύλη του, αλλά απαντά στους ανθρώπους που βαδίζουν με σφαίρες. Ταυτόχρονα οι άνθρωποι που έχουν χωράφια στα σύνορα με την Τουρκία δεν μπορούν να πάνε στο χωράφι τους, λόγω των επιθέσεων του τουρκικού κράτους. Οι Τούρκοι στρατιώτες που πυροβολούν προς τους μετανάστες που κατευθύνονται στα σύνορα της Τουρκίας, δολοφόνησαν 447 μετανάστες εκ των οποίων 83 ήταν παιδιά και 56 γυναίκες. 420 άτομα επίσης τραυματίστηκαν στα 911 χιλιομέτρων σύνορα Τουρκίας Συρίας όπου το τουρκικό κράτος έστησε τείχος ντροπής. Η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Αφρίν καλεί όλες τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ασκήσουν πίεση προς το τουρκικό κράτος, για να σταματήσει τις επιθέσεις του.»

Πηγή

Επισημαίνεται ότι πρόθεση της Τουρκίας ήταν να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας» βάθους αρκετών χιλιομέτρων κατά μήκος της συγκεκριμένης περιοχής. Η πρόσφατη αυτή αναφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από άλλη πηγή, πλην όμως υπάρχει το προφανές κίνητρο για κάτι τέτοιο αφενός μεν, κι αφετέρου δε με την ειδησεογραφία τις τελευταίες ημέρες στον δυτικό κόσμο και διεθνώς να κατακλύζεται από την πανδημία COVD-19, κάτι τέτοιο θα εξασφάλιζε στην Τουρκία έναν μανδύα χαμηλής δημοσιότητας και κατ’ επέκταση διεθνών αντιδράσεων.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

10
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
x-mkK19641970kakaouskiaagregorioMy_name_is_Nobody Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
hellenicopter
Member
Member
hellenicopter

Πού είναι οι “έγκριτοι” ΝΥΤ εδώ να κάνουν άρθρο;
Αλλά “…πολλά τα λεφτά Άρη…”

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Ένας καλός τρόπος είναι το ελληνικό λόμπυ να “χώνει” ζεστά δολαριάκια σε ανθρωπάκια σαν τον ανθρωπιστή δημοσιογράφο των ΝΥΤimes ώστε να αναδεικνύουν αυτά τα θέματα.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Αν το περιστατικό και οι αριθμοί είναι πραγματικοί, δεν μπορεί να κρατηθεί κρυφό.
Θα δείξει.

ΥΓ.
Αυτοί που πυροβόλησαν δεν ήταν Τούρκοι στην καταγωγή, απλά είχαν Τουρκική υπηκοότητα και διαβατήριο…άρα δεν το έκανε η Τουρκία.
Καλά δεν τα λέω;
Ή μήπως όχι;…

agregorio
Member
Noble Member
agregorio

Και μονόχειρες με προβλήματα όρασης επίσης…

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Επίσης ενήργησαν κρυφά από τις αρχές και κατά παράβαση των εντολών του επίσημου κράτους το οποίο δηλώνει συντετριμμένο για το γεγονός και διεξάγει έρευνα και θα αποδοθούν ευθύνες. Και μετά ξύπνησα.

Stavrogin1
Member
Noble Member
Stavrogin1

και παρ ολο που ειναι συριοι και “φευγουν απ τον θάνατο” τους αποκαλείτε μετανάστες!!! Υπάρχουν τελικά ανθρωποι που αξιζουν να αποκαλεστουν “πρόσφυγες”;

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

“Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ..”
(αυτόματη μετάφραση…

kakaouskia
Member
Noble Member
kakaouskia

Καλημέρα

Από τα επίσημα στοιχεία της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες:

Από 1η Ιανουαρίου 2020 οι αφίξεις στην Ελλάδα είναι 50.2% από το Αφγανιστάν, 20.6% από τη Συρία και οι υπόλοιποι από οπουδήποτε αλλού (μέχρι και από Κουβέϊτ)

Πηγή: https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5179

*** τα ποσοστά την ώρα που τα αλίευσα από τη σελίδα, η οποία ανανεώνεται δυναμικά

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Πρέπει να βρούμε τρόπους και να κινητοποιήσουμε λυτούς και δεμένους ώστε να αναδεικνύονται και να προβάλλονται τέτοια θέματα.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Να τα αφήσετε αυτά !!! Οι τούρκοι είναι ανθρωπιστές lol , δεν κάνουν τέτοια ………