20.3 C
Athens
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
- Advertisement -

“Από την κορυφή ως τα νύχια”: οι τελευταίες εξελίξεις στον εξοπλισμό και ένδυση του στρατιώτη

- Advertisement -

Ποτέ άλλοτε ο πεζός στρατιώτης δεν είχε τόσο προηγμένα μέσα στη διάθεσή του για να επαυξήσει την φονικότητα και την αυτοπροστασία του στο πεδίο της μάχης. Ας δούμε μία προς μία τις τελευταίες εξελίξεις στον ατομικό εξοπλισμό:
Ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας κεφαλής Αμερικανικού Στρατού (IHPS)
Μέρος του γενικότερου συνόλου “ολοκληρωμένης προστασίας (πεζού) στρατιώτη (SPS), το ελαφρύ κράνος του Αμερικανικού Στρατού θυμίζει κράνος μοτοσυκλετιστή επιτρέποντας στον χρήστη να προσθέσει προσωπίδα, προστατευτική περιγναθίδα καθώς και πρόσθετη εφαπτομένη ενίσχυση θώρακα για προστασία από αμβλέα χτυπήματα.
Το κράνος έχει τέσσερις τρύπες (το τωρινό κράνος ECH έχει 5), δύο σε κάθε πλευρά για την τοποθέτηση λουριού συγκράτησης και ένα μπροστά για συσκευές νυχτερινής όραση.

Ήδη ένα νέας γενιάς IHPS δοκιμάζεται και περιλαμβάνει ένα νέο καθολικό σύστημα ανάρτησης κράνους (UHM) που θα συγκρατεί το ενισχυμένο σύνολο νυχτερινής διόπτρας και κυαλιών. Αυτό με τη σειρά του θα συνδέεται με το όπλο του στρατιώτη χρησιμοποιώντας την οικογένεια σκοπευτικών όπλου με ικανότητα ατομικής και ταχείας πρόσκτησης στόχων.
Ενσωματωμένο Σύστημα Οπτικής Μεγέθυνσης Στόχων της Microsoft
To Ενσωματωμένο Σύστημα Οπτικής Μεγέθυνσης (IVAS) είναι μια συσκευή που παρουσιάζει ψηφιακούς χάρτες, πληροφορίες και βίντεο πάνω από τα αντικείμενα της αντικειμενικής πραγματικότητας μπροστά στους πολεμιστές.
Δεδομένα για τη θέση μιας ομάδος μπορούν να προβάλονται πάνω στη γυάλινη προσωπίδα, ο χρήστης μπορεί να επιβεβαιώσει τη θέση του μέσω πυξίδας και να δει τα μέλη της ομάδος του να φαίνονται μαρκαρισμένα με μπλε καθώς και τρισδιάστατες και θερμικής απεικόνισης εικόνες επιτρέποντάς του να βλέπει ακόμα και μέσα από καπνό.

Το σύστημα IVAS εμφανίζει το σταυρόνημα μέσω της προσωπίδας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για να ελέγξει η υπηρεσία τις σκοπευτικές επιδόσεις των στρατιωτών “μετά τη δράση” βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.
Σύνολο αισθητήρων Dominator της Elbit Systems
Σχεδιασμένο για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την επιβίωση του πεζού στρατιώτη, το ανθρωπο-κεντρικό αυτό σύστημα συνδυάζει εργονομικό σχεδιασμό χαμηλού βάρους ενώ είναι αρθρωτό και επεκτάσιμο, που σημαίνει ότι τα διάφορα συστατικά του Dominator μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες όλων των τύπων στρατιωτών, διοικητές, ομαδάρχες ως ελεύθερους σκοπευτές και τυφεκιοφόρους.
Το Dominator βγαίνει σε εκδόσεις ελαφρά-βασική-προηγμένη και περιλαμβάνει τον προσωπικό ασύρματο PNR-1000, παρέχοντας σε επίπεδο περιπόλου και διμοιρίας ψηφιακή επικοινωνία φωνής και δεδομένων και τη φορητή μονάδα επεξεργασίας δεδομένων Raptor all-in-one, η οποία είναι διαθέσιμη σε μορφή smartphone ή tablet και παρέχει στους στρατιώτες πλήρη επίγνωση της κατάστασης.
Το Dominator διασυνδέεται επίσης με μια σειρά φορητών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών γυαλιών SmartEye, της Smart WristView – μιας συμπαγούς, χαμηλής ισχύος, ταινίας C2 που δένεται στο χέρι και του SmarTrack, ενός συστήματος επίγνωσης κατάστασης για τα πεζά στρατεύματα σε περιβάλλοντα που δεν λειτουργεί το GPS.
Τακτική ένδυση παραλλαγής πολλαπλού περιβάλλοντος
Αντικαθιστώντας την προηγούμενη Combat 95, η στολή μάχης πολλαπλού περιβάλλοντος (MTP) του Βρετανικού Στρατού σχεδιάστηκε για να συνδυάζεται με το φάσμα των περιβαλλόντων όπως δάσος, ζούγκλα, κατοικημένη ζώνη, καλλιέργειες, γρασίδι και πετρώδες.
Οι Βρετανοί στρατιώτες που αναπτύσσονται σε επιχειρήσεις λαμβάνουν μια «μαύρη τσάντα» που περιέχει αντιμικροβιακά εσώρουχα σχεδιασμένα για να φορούν για μέρες, ανθεκτικά στη φωτιά ρούχα για εργασία μέσα στα οχήματα, μεγάλες, αδιάβροχες κάλτσες που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν σε ιατρικούς επιδέσμους. Εξοπλισμό για ύπνο και την ατομική θωράκιση Virtus.
Επιπλέον, ο προσωπικός εξοπλισμός μεταφοράς φορτίου περιέχει όλα όσα χρειάζεται ένας στρατιώτης για να λειτουργήσει για 48 ώρες, συμπεριλαμβάνοντας παρελκόμενα πυρομαχικών / όπλων, εργαλεία εξόρυξης, ξιφολόγχη, τροφή και νερό (και μέσα μαγειρέματος), προστατευτικού εξοπλισμού και εξοπλισμού επικοινωνίας.
Διόπτρες θερμικής απεικόνισης Qioptiq Dragon S
To νέο σύνολο σκόπευσης Qioptiq Dragon S είναι ένα εξαιρετικής αντοχής, μη ψυχόμενο, θερμικό σύστημα απεικόνισης, που παρέχει σε σκοπευτές ικανότητα επιτήρησης 24/7 και δυνατότητα εμπλοκής στόχου ακόμη και με κακή ορατότητα, ολικό σκοτάδι και μέσα από σκοτεινές συνθήκες μάχης.

Με δυνατότητα ανίχνευσης ενός στόχου μεγέθους ανθρώπου σε απόσταση περίπου 3 χλμ., το Dragon S χρησιμοποιεί εύκολα απορριπτόμενες μπαταρίες που επιτρέπει στον χειριστή να τηρεί συνεχώς τα μάτια του στο στόχο και μπορεί να προσαρμοστεί σε ποικιλία όπλων είτε επί ράγας Picatinny είτε τύπου ΝΑΤΟ.
Η σκοπευτική διόπτρα Qioptiq Kite ενίσχυσης εικόνας, που διατίθεται είτε μεμονωμένη είτε ως σκοπευτικό όπλου, διατηρεί την ακρίβεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιτρέπει στους χρήστες να ανιχνεύουν ένα άτομο σε απόσταση έως και 2,5 χιλιόμετρα σε συνθήκες καλής ορατότητας. Η έκδοση Maxkite-1, από την άλλη, είναι ικανή να ανιχνεύει στόχους μέχρι και 4,5χλμ. μακρυά.
ΜΕΑ καμικάζι KARGU
Η Τουρκία σχεδιάζει να αναπτύξει από τις αρχές του 2020 30 αναβαθμισμένες πλατφόρμες STM KARGU (αυτόνομα, τακτικής χρήσης, πολυέλικα ΜΕΑ επίθεσης) drones καμικάζι με βελτιωμένη ακρίβεια και βελτιωμένη ικανότητα μεταφοράς πυρομαχικών.
Με ικανότητα διεύθυνσης από ένα άτομο μόνο και ικανότητα αυτόνομης ή κατεθυνόμενης δράσης, το σύστημα KARGU αποτελείται από την πτέρυγα ελικοφόρων ΜΕΑ, έναν σταθμό εδάφους και μονάδες επαναφόρτισης. Προοριζόμενα να δράσουν σε σμήνη επίθεσης, τα τετρακόπτερα ζυγίζουν λιγότερο από 7 κιλά και μπορούν να πλήξουν μια μονάδα εδάφους ή ένα πολεμικό πλοίο.
Όλα τα αεροσκάφη KARGU διαθέτουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης προσώπου, έχουν εμβέλεια 15χλμ και μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για 30 λεπτά μεταφέροντας διάφορα είδη εκρηκτικών, καθιστώντας τα αποτελεσματικά για ασύμμετρο πόλεμο και καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Ρομποτικό όχημα μάχης Ripsaw M5
Αναγνωρισμένο ως το πρώτο ρομποτικό όχημα μάχης παγκοσμίως, το μη επανδρωμένο, τηλεχειριζόμενο ρομποτικό όχημα μάχης (RCV) Ripsaw M5 μπορεί να αναπτυχθεί με αεροπλάνο, να ανακτηθεί ως εξωτερικό φορτίο αεροσκάφους, προσφέρει αντίληψη του πεδίου μάχης εύρους 360 ° , εξαιρετική κινητικότητα και ευελιξία σε τραχύ έδαφος και εμπόδια, ικανότητα συλλογής πληροφοριών-παρακολούθησης-αναγνώρισης (ISR) και ικανότητα ανάληψης πολλαπλών αποστολών και εξοπλισμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός πυροβόλου μεσαίου διαμετρήματος, και αντιαρματικών και αντιαεροπορικών όπλων.

Εξαιρετικά προσαρμοστικό στις αποστολές, αρθρωτής κατασκευής και ανοιχτής αρχιτεκτονικής, το RCV μπορεί να λάβει ποικιλία φορτίου και να αναλάβει πολλές αποστολές. Στις ικανότητές του περιλαμβάνεται και η εκκαθάριση ναρκοπεδίων, ακόμα και των πιο πολύπλοκων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Μπορεί, τέλος, να μεταφέρει ένα ΜΕΑ FLIR SkyRaider.
Πηγή: https://www.army-technology.com/features/head-to-toe-the-latest-advances-in-soldier-clothing-and-equipment/

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kimon
Kimon
8 months ago

Κάπως έτσι δεν είναι εξοπλισμένος κι ο Έλληνας στρατιώτης; 😉

Koursaros312
Koursaros312
8 months ago
Reply to  Kimon

Τα χρώματα διαφέρουν μόνο.

Nick
Nick
8 months ago

Πράγματα που βλέπαμε στα βιντεοπαιχνίδια και σε ταινίες SciFi, έρχονται όλο και πιο κοντά,

Mitsos_Mantzos
Μήτσος Μάντζος
8 months ago

Κάποτε στο μέλλον θα αποφασιστεί ότι ο βέλτιστος εξοπλισμός του στρατιώτη θα είναι η εξάρτηση μ71 με το κράνος καραβάνα. Ε εκείνη τη στιγμή εμείς θα τα αλλάζουμε.

Mageiras
Mageiras
8 months ago

Επίγνωση της τακτικής κατάστασης!
Πρόκειται για τον μέγιστο πολλαπλασιαστή ισχύος, όσοι έχουν παιξει έστω κι ένα online FPS καταλαβαίνουν γιατί.
Θα ήθελα μια φορά ένας υπουργός να πει θα πάρουμε 2-3 αεροσκάφη λιγότερα για να εξοπλιστεί τουλάχιστον το ΔΣΣ ανάλογα.

MisCo
MisCo
8 months ago

Το καμικαζι mini-drone Kargu το προσεξε κανεις; Οι Τουρκοι δειχνουν να αντιλαμβάνονται σωστά την εξελιξη των απειλών. Τι τυχη θα ειχε μια Super Vita-Meko απέναντι σε ενα σμήνος drone σαν και αυτο; Θα Σε τι αποσταση θα τα επερνε χαμπάρι; Θα μπορουσαν να στοχευσουν οι πυραυλοι του RAM πανω σε αυτά; Ενα και μονο αν περάσει και κάνει ζημιά στο radar της SV, ουσιαστικά το πλοιο ειναι sitting duck.
Τα RAM ειναι καλά, αλλά έτσι οπως εξελισσονται οι απειλές θα πρεπει να γινει εισαγωγη πυροβολων με πυρομαχικα AHEAD (βλεπε Millenium Gun) μονο και μονο για αυτο το ειδος της απειλης.
Στην σχεδίαση των Belhara η εν λογω απειλη πως αντιμετωπίζεται (τα ECM σιγουρα μπορουν να βοηθησουν, ειναι αρκετα ομως;) To ΠΝ λαμβάνει υποψην του τις εξελιξεις αυτες;
Τώρα για τα κράνη – ρουχισμο… τι να πουμε; Αστα βραστά. Σε λίγο περικεφαλαιες με φτερά θα έχουμε. Οποιαδηποτε συγκριση ή προοπτικη ειναι μάταιη. Ειναι ξεκάθαρη η αδιαφορια για την ατομικη προστασια και δεν υπαρχει απολυτως καμια δικαιολογια σε κανεναν πολιτικο ή στρατιωτικο γι αυτο.
Σχετικά με τα συστηματα διοικησης-επικοινωνιας, θα μπορουσε να ειχε αναπτυχθει εγχωρια καποια πρόταση. Η τεχνογνωσια υπάρχει. Ψιλα γραμματα βεβαια.
Εδώ σε αλλες χώρες σχεδιάζουν μπότες με δυνατοτητα παραγωγης ρεύματος για τον ατομικο εξοπλισμο, την ίδια στιγμή εμεις παλευουμε να φτάσουμε εκει που ηταν οι αλλοι πριν 30-40 χρονια.
Το προβλημα ειναι βεβαια οτι ο αντιπαλος τα υιοθετει. Εμεις οχι. Σε αντιθεση με αλλα οπλικά συστηματα ομως, το χρήμα εδώ δεν ειναι το πρόβλημα, γιατι ολα αυτά ειναι χαμηλού κόστους συγκριτικά και θα μπορουσαν να ειναι σε πολυ μεγαλο ποσοστο δικης μας παραγωγης.

chikichiki
chikichiki
8 months ago
Reply to  MisCo

“ο καμικαζι mini-drone Kargu το προσεξε κανεις; Οι Τουρκοι δειχνουν να αντιλαμβάνονται σωστά την εξελιξη των απειλών. Τι τυχη θα ειχε μια Super Vita-Meko απέναντι σε ενα σμήνος drone σαν και αυτο; Θα Σε τι αποσταση θα τα επερνε χαμπάρι; Θα μπορουσαν να στοχευσουν οι πυραυλοι του RAM πανω σε αυτά; Ενα και μονο αν περάσει και κάνει ζημιά στο radar της SV, ουσιαστικά το πλοιο ειναι sitting duck.”
“Το Kargu 2 έχει εμβέλεια 5km και αυτονομία 10 λεπτών.”: https://www.ptisidiastima.com/kamikaze-mini-drones-delivered-to-turkish-security-forces/

Koursaros312
Koursaros312
8 months ago

Σαν να βλέπω τον ΕΣ, κράνος Μ1, τις τρομερές εξαρτίσεις μάχης Μ71, τις παραλλαγές lizard (copy paste τις γαλλικές και αλλαγή χρωμάτων) και πως μπορώ να ξεχάσω το G3! Αν και γίνονται προσπάθειες αναβάθμισης αλλά για αλλαγή, ούτε λόγος.

Agamemnon
Agamemnon
8 months ago
Reply to  Koursaros312

Το μονο που αξιζει απο ολα αυτα ειναι η Lizard….

Stavrogin1
Stavrogin1
8 months ago

1. το κοστος ανα πεζικάριο ανεβαίνει χ10 καθε 20χρόνια
2. όλες αυτες οι συσκευες ειναι παναλαφρες, αλλά το συνολικό βαρος υπερβαίνει το βαρος ασφαλειας του πεζικάριου. συμφωνα με τελευταια μελετη 20-25 κιλα μαξ.
3. διαχείρηση συσκευων. τρατζικ!!! καλωδια καλωδιακια, bluetooth, sychronization, φορτιση μπαταριών. θυμαμε πεζοναυτη ακροβολιστη στο Αφγανισταν που δηλωνε καθαρα ότι ολη αυτη η υπερβολή του δυσκολευαν την ενεδρευτική αποστολή του και ζητουσε να χει αυτος τον λογοβτου τι θα κρατησει και τι θα αφησει.
4. εσωρουχα κ καλτσες ειναι το απολυτο αξεσουαρ. οποιος δουλευει- ζει στην υπαιθρο τα ξέρει.
5. κρανος. εχετε παρατηρίσει οτι το κρανος των ειδικών δυναμεων ειναι μικροτερο οφελωντας την περιφερειαική όραση απο την προστασια; καλο το φουλ φεισ tactic awareness grate! ορατοτητα not so.
6. συμπερασμα. μονο για υπερεπαγγελματιες πεζικάριους ειδικες δυνάμεις. με τον ικανο χρηστη να χει δυνατοτητα να ξεφωρτωθει μερικά τσουμπλεκια

Spyros
Spyros
8 months ago

Πώς θα ωμίσει τουφέκι ο στρατιώτης με αυτό το κράνος; ΟΚ τα συμβατικά iron sights τα ξεχνάμε (και καλά κάνουμε), με τι διόπτρα ή σκοπευτικό κόκκινης κουκκίδας ταιριάζει αυτό το κράνος;
Και τι γίνεται αν στη μάχη χάσει το όπλο του ο στρατιώτης (ή μείνει από πυρομαχικά) και πρέπει να χρησιμοποιήσει πχ ένα ΑΚ-47;

Kimon
Kimon
8 months ago
Reply to  Spyros

https://www.youtube.com/watch?v=2W7B3w_sAA8
Βλέποντας αυτό το βίντεο και φέρνοντας στην μνήμη μου το κράνος μηχανής που φορούσα , αντιλήφθηκα τον περιορισμό της ορατότητας, παρ΄όλα αυτά , το κράνος αυτό έχει προσαρμόζεται αναλόγως την χρήση και το περιβάλλον εμπλοκής, και στο σύνολο του χρησιμοποιείται μόνο σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου όπου προσωπικά θα προτιμούσα να έχω έναν βαθμό δυσκολίας στην σκόπευση και στην ορατότητα (που λύνονται όμως με παραπάνω εκπαίδευση) αν αυτό θα μου προσέφερε πραγματικά οφέλη στον τομέα της ασφάλειας, κάτι που στον αμερικανικό στρατό δοκιμάζεται και μετά υιοθετείται . Αν λοιπόν δεν είναι ένα απλό διαφημιστικό που τα παρουσιάζει με τρόπο που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα είναι άχρηστο , αν όμως προσφέρει αυτά που λέει τότε είναι ένα χρήσιμο εργαλείο.
https://www.youtube.com/watch?v=TrWnTRqozyM
Βλέποντας και αυτό το βιντεάκι μέσα από την εκπαίδευση φαίνεται η χρήση του ως απλού κράνους , βέβαια σε αυτό βλέπουμε την εκπαίδευση ενός επαγγελματικού στρατού και αυτομάτως η όποια σύγκριση με την εκπαίδευση στον ΕΣ έρχεται..
Αντίστοιχο κράνος αναπτύσσουν και οι Βρετανοί.

Spyros
Spyros
8 months ago
Reply to  Kimon

Το πρώτο βίντεο δείχνει στιγμιαία (3:22) την απέλπιδα προσπάθεια ώμισης της αραβίδας… άγαρμπα και διαγώνια. Και με ένα σχετικά ψηλά τοποθετημένο red dot. Αν αυτό είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να δείξουν σε βίντεο παρουσίασης, μάλλον είναι ολίγον μούφα.
Εννοείται πως δεν το συγκρίνουμε με το κατσαρόλι (Μ1) του ΕΣ, που πέφτει στα σκοπευτικά όταν θες να ρίξεις με το G3.

chikichiki
chikichiki
8 months ago
Reply to  Spyros

“Πως θα ωμίσει” μα τι ερωτήσεις είναι αυτές…με περισσότερα γκατζετάκια προφανώς! https://www.baesystems.com/en/product/envg-iii-fwsi-night-vision-mobility-and-targeting-system

Spirit
Spirit
8 months ago

Εδώ δεν έχουμε πάρει ένα σοβαρό άρβυλο τουλάχιστον για τις ειδικές δυνάμεις.
Υ.Γ. Αυτές οι ειδήσεις πρέπει να κόβονται ως προκλητικές.

Southpaw
Southpaw
8 months ago

Εγω την καναβινη εξαρτηση-στηθοδεσμο και το σιδερενιο κρανος-κατσαρολα, δε τα αλλαζω με τιποτα…
Σοβαρα τωρα, αν υποθεσουμε οτι ενα συγχρονο κρανος, chest rig, πλακες, σακιδιο μαχης, αναβαθμιση g3 της spuhr με red dot, κοστιζουν καπου 2000 χοντρικη, θέλουμε περίπου 1,5 εκατομμυρια το ταγμα. Εδω και 23 χρονια που εχω απολυθει, 10 εκατομυρια το χρονο να δίναμε, θα τα ειχαμε ολα υπερσύγχρονα. Δε θα χορηγουσε ακομα η υπηρεσια, εν ετη 2020, τα ιδια υλικα με τα οποία γελαγα (με τα χαλια μας) το 1997…

evaggelos
evaggelos
8 months ago
Reply to  Southpaw

ελα μωρε σιγα κι εγω το 2007 τα εργαλια που χες το 97 πηρα τα ιδια με εσενα ειδικα με το αδιαβροχο ενιωσα ετοιμος για την d-day.Αν υπαρχει καποιος του 2017 να μας πει αν αλλαξαν εστω σοβρακο.

mikeTT1050
mikeTT1050
8 months ago

Εμείς ακόμη κάνουμε εκπαίδευση στο ”βάδισμα της γάτας’ ( 😆 😆 😆 )’, της στιγμή που ένα KARGU υπερίπταται πάνω μας

Sousourada
Sousourada
8 months ago
Reply to  mikeTT1050

Καλημέρα,
υπάρχει αλήθεια τέτοιο πράγμα;!

Consigliere_
consigliere_
8 months ago

εγω εχω απορια εαν ο ΕΣ διαθετει αλεξισφαιρα για μεγαλους σχηματισμους

evaggelos
evaggelos
8 months ago

ασχετο μαλλον αλλα το felin δεν θα ηταν χρησιμο για εμας?

jim40
jim40
6 months ago
Reply to  evaggelos

Υπάρχει ακόμα αυτό? Δεν το κατάργησαν οι Γάλλοι?

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΨΗ: Πόσο “λίγα” είναι τα 18 Rafale F3R; Πρέπει να κρατήσουμε τα Mirage 2000EGM σε υπηρεσία;

 Πριν λίγο περισσότερο από ένα μήνα, η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (δεν έγινε η ΔΕΘ λόγω κορωνοϊού, αλλά το "έθιμο" των δηλώσεων στο...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τρία εκατοστά από την κόκκινη γραμμή το Oruc Reis…

164
Γράφει ο Ηρακλής ΜαρδύρηςΜα γιατί δεν γράφεται κάτι για το Oruc Reis; Είναι η ερώτηση πολλών από τους αναγνώστες μας οι οποίοι παρακολουθούν με...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 September 2015 #352

Αγορά

Related News

Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ζητά ο Ν. Δένδιας με επιστολές του στους ομολόγους του Γερμανίας-Ισπανίας-Ιταλίας

ΑΠΕ-ΜΠΕΕπιστολές προς τους ομολόγους του της Γερμανίας Χάικο Μάας (Heiko Maas) της Ισπανίας Αράνχα Γκονζάλες Λάγια (Arancha Gonzalez-Laya) και της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο...

Προσφυγικό: Κατακόρυφη μείωση των ροών στα νησιά του Αιγαίου, εκπληκτική η δουλειά που έχει κάνει το ΠΝ και το Λιμενικό

 Σημαντική μείωση των προσφυγικών ροών δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, όπως αυτά αποτυπώνονται στο γράφημα που δημοσίευσε σήμερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Έτσι έχουμε νησιά...

Νέα επιτυχία με τεθωρακισμένα της Elbit στη Γκάνα

Η ισραηλινή Elbit Land Systems πέτυχε νέο συμβόλαιο πώλησης τεθωρακισμένων οχημάτων στην Γκάνα, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Defence Web στις 16 Οκτωβρίου. Το συμβόλαιο...