Αφιέρωμα στη δράση των Βρετανών Πεζοναυτών στην άσκηση “Albanian Lion 18” (Φωτογραφίες)

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στη συμμετοχή των Πεζοναυτών σε σενάρια της πρόσφατης νατοϊκής άσκησης “Albanian Lion 18” αναφέρεται η ιστοσελίδα του Βρετανικού Ναυτικού.

 

Στην άσκηση, που ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας της Αλβανίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, πήραν μέρος 1.200 στρατιώτες από την Αλβανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κροατία και το Κόσοβο.

 

Τους Βρετανούς Πεζοναύτες εκπροσώπευσε το τάγμα 40 Commando, που πραγματοποίησε επιδρομές και συνεργάστηκε με Αλβανούς και Κοσοβάρους στρατιώτες. Οι Βρετανοί συμμετείχαν σε αμφίβιες και καταδρομικές αποστολές σε παράκτια και ορεινά μέρη. Για την διεκπεραίωση των αμφίβιων σεναρίων χρησιμοποιήθηκαν hovercraft και λέμβοι, με ορμητήριο το πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων “RFA Lyme Bay”. Οι καταδρομικές αποστολές έγιναν ανατολικά των Τιράνων, στο εθνικό πάρκο του όρους Dajti. Οι Βρετανοί Πεζοναύτες θα αναπτυχθούν αυτό το μήνα στη Μέση Ανατολή, πριν επιστρέψουν στην χώρα τους τον Δεκέμβριο.

 

Κατά την ομιλία της στο τέλος της άσκησης, η υπουργός άμυνας της Αλβανίας Olta Xhaçka τόνισε ότι η Αλβανία διαθέτει πλέον ένα σχηματισμό τάγματος οργανωμένου / εξοπλισμένου κατά τα νατοϊκά πρότυπα. Επιπλέον, ανέφερε ότι η αεροπορική βάση Kucove αποτελεί τη μόνη νατοϊκή βάση στα Δυτικά Βαλκάνια. Το Αλβανικό Ναυτικό χρησιμοποίησε στην άσκηση 80 ναύτες και τέσσερα σκάφη. Η κινητοποίηση των δυνάμεων άρχισε από τις 9 Σεπτεμβρίου και για την υλοποίησή της χρησιμοποιήθηκαν παράκτιες περιοχές και οι κυριότερες αλβανικές στρατιωτικές βάσεις.

Το ΝΑΤΟ δημιουργεί την πρώτη του βάση στην Αλβανία;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kgeorge
Member
Kgeorge

Τρίζουν τα κόκαλα του Ενβέρ…!

Μπαμπης
Guest
Μπαμπης

φωτο Νο14
Πιο show για το ποπολο πεθαινεις.
Κριμα να βλεπεις παρομοια αντιμετωπιση απο πολιτικες δυναμεις, οποιος χωρος κι αν κυβερνα αυτο ειναι ονειδος.