Βίντεο από τη πρόσφατη καθέλκυση της ΤΠΚ P78 Super Vita

12
7763

Τη 1η Ιουνιου 2018, έλαβε χώρα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας η καθέλκυση της 6ης ΤΠΚ Super Vita. Σχετικό βίντεο κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα.

Βασικά Χαρακτηριστικά

Διαστάσεις: 61,9 / 9,5 / 2,8 μέτρα
Εκτόπισμα: 670 τόνους
Πρόωση:4 MTU 16V 595 TE 90
Ταχύτητα: 34,5 κόμβοι
Πλήρωμα: 45
Οπλισμός:
8 Κ/Β Ε-Ε Exocet MM-40 Blk2 / Blk3 (εμβέλεια έως 180 χλμ)
1 πυροβόλο 76mm / 62 Super Rapido της OTOBREDA
2 πυροβόλα 30mm της OTOBREDA
1 αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GLMS RAM το οποίο φέρει 21 Κ/Β (εμβέλεια 9 χλμ)

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπαρχει πιθανοτητα να ναυπηγηθουν επιπλεον σκαφη στο απωτερο μελλον για νατικατασταση των κομπαταντ?

  2. Να δουμε ποτε επιτελους θα παραδοθουν ετοιμοπολεμα στο ΠΝ αυτα τα δυο πολυτιμα σκαφη που θα επρεπε να ηταν ηδη στον στολο εδω και καιρο. Ελεος πια!!!!!!!

  3. Αφου τα δικαιωματα της κλασσης ειναι αγορασμένα, θα περιμενα να δω και νεες παραγγελιες του τυπου και μαλιστα με παρεμβάσεις δικες μας συμφωνες με τις νεες εξελιξεις (πχ ενα πιο stealth προφιλ ή λιγο μεγαλυτερο μήκος για φιλοξενια καποιου VLS) Τυχον νεες παραγγελιες θα περιμενα επισης να τις δω με νεοτερα οπλικα συστηματα. Νεοτερα RADAR, πυραυλους NSM, LINK 16 και οτι τελευταιο παιζει.

  4. Είναι δύσκολο εφεξής να βάζουμε σοναρ, τορπιλοσωληνες, link 16 και 2 ciws ( η εναλλακτικά αντί για δεύτερο ciws , ενα mica vl )?

    Τί από τα παραπάνω είναι εφικτό τεχνικά να προστεθεί στις υφισταμενες?

  5. Γιατί με ένα λογικό upgrade και καμιά 20 κομμάτια, τους μοιράζουμε εγκεφαλικα σε όλο το αιγαιο…

  6. Θα συμφωνήσω με τον tallyhogr. Ειδικά το πιο stealth προφίλ δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολο. Μετά από μισή ώρα με το photoshop.. https://ibb.co/f933Fe Πιστεύω ένα ναυπηγικό γραφείο θα το κάνει σωστότερα και ίσως θα μπορούσε να δοκιμαστεί στην τελευταία που ακόμα δεν καθελκύστηκε. Θα μπορούσαν ίσως να αφαιρεθούν οι 2 4απλοί εκτοξευτές και να μπει στη θέση τους κάποιο VLS.

  7. To Π.Ν επιθυμεί την αγορά ακόμη τριών Super Vita αλλά υπάρχει οικονομική δυσκολία και επίσης πρόβλημα με τα πεθαμένα ελληνικά ναυπηγεία. Λέει πως οι πυραυλάκατοι είναι πιο οικονομικές σε αγορά και δεν θα μας πειράξει τόσο αν χάσουμε μία πυραυλάκατο με το να χάσουμε μία φρεγάτα. Σε ότι αφορά το μέλλον επειδή το Αιγαίο ευνοεί την χρήση ταχέων σκαφών αυτό που εξετάζεται σοβαρά είναι η απόκτηση 25-30 μικρών τορπιλο-πυραυλακάτων. (σαν τα σκάφη του ιρανικού ναυτικού) Που θα έχουν 4 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και 2 τορπίλες. Με τόσα πολλά μικρά και μεγάλα νησιά στο Αιγαίο αυτό είναι κάτι που βοηθάει τα ταχύπλοα να κρύβονται άνετα και να χτυπάνε γρήγορα, από το πουθενά, τους στόχους τους. Και επειδή τα μεγάλα πλοία, δηλαδή οι φρεγάτες, έχουν κόστος στο να αγοραστούν είναι λένε προτιμότερο να κάνουμε στροφή σε πιο οικονομικά πλοία.

Comments are closed.