32.7 C
Athens
Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021
- Advertisement -

Δεν είναι απλά ψυχοπαθείς τρομοκράτες

- Advertisement -

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης

Πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια, στο Μπέλφαστ, όταν οι εντάσεις ήταν έντονες, στις γειτονιές είχαν υψωθεί εκατέρωθεν ισραηλινές και παλαιστινιακές σημαίες. Είναι αμφίβολο κατά πόσο συνδέονταν με την κάθε παράταξη ή πόσο καταλάβαιναν τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή, αλλά σίγουρα ήταν ένας τρόπος να πικάρει ο ένας τον άλλο. Κατά αντιστοιχία, αν έχουμε ένα πρόβλημα με τον γείτονα μας που είναι Παναθηναϊκός, δεν είναι και το πιο ευφυές να σηκώσουμε στον κήπο μας σημαία του Ολυμπιακού ειδικά αν δεν ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να ονοματίσουμε τρεις εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του… Για τους Ιρλανδούς οι εξελίξεις στο Ισραήλ είναι πολύ μακρυά για να έχουν την οποιαδήποτε σημαντική επιρροή σε αυτούς. Αυτή όμως είναι μια πολυτέλεια που η Ελλάδα δεν έχει.

Ο κόσμος είναι παράλογος, και ο Καμύ μας λέει ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε την σκέψη μας. Θα ήταν όμως εξίσου παράλογο να αφήσουμε τον παραλογισμό άλλων να καθορίζει τις ζωές μας και το μέλλον μας. Το πρόσφατο κύμα βίας στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας έχει όνομα και επώνυμο. Από τη μία πλευρά υπάρχει το διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος του Ισραήλ, με όλα τα στραβά του, τα επιτεύγματα του, και τους αγώνες για επιβίωση, με τους φανατικούς και σκληροπυρηνικούς, αλλά και τους διαλλακτικούς. Από την άλλη είναι η Χαμάς, μια τρομοκρατική οργάνωση που με τη χρήση βίας και διαφθοράς ουσιαστικά ελέγχει τη Γάζα και χρηματοδοτείται από την Τουρκία και το Ιράν για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους στην περιοχή (τα οποία με την ευκαιρία είναι εκ διαμέτρου αντίθετα προς τα ελληνικά συμφέροντα).

Το έθνος του Ισραήλ εκπροσωπείται από τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του, και έχει την ατυχία αυτή την εποχή να βρίσκεται σε κυβερνητική κρίση, με τον Νετανιάχου να αδυνατεί να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση. Η Χαμάς ΔΕΝ εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό. Θα ήθελε όμως. Από μόνοι τους παρουσιάστηκαν, αυτόκλητοι σωτήρες και προστάτες.

Η Χαμάς υπάρχει γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας και του Ιράν, από τις οποίες χώρες χρηματοδοτείται αδρά. Επίσης ως νταβατζήδες του Παλαιστινιακού ζητήματος στήνουν τραπεζάκια σε όλο τον κόσμο και μαζεύουν εισφορές. Σε αυτά τα τραπεζάκια φυσικά δεν έχουν τα δικά τους εμβλήματα, αλλά την Παλαιστινιακή σημαία, και απευθύνονται σε αφελείς πουλώντας το ίδιο παραμύθι τις τελευταίες δεκαετίες, για εβραϊκά τέρατα που ξυπνάνε και κοιμούνται μόνο με μια έγνοια σε αυτό τον κόσμο, το πως θα σκοτώσουν παιδάκια και γυναίκες.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ευαίσθητοι άνθρωποι σε αυτόν το κόσμο που πέφτουν εύκολα θύματα της προπαγάνδας της Χαμάς. Σε αυτό φυσικά βοηθάει και ο αντισημιτισμός που έχει καλλιεργηθεί για αιώνες, και το γεγονός ότι πολλοί είναι κολλημένοι ακόμα στα συνθήματα της ψυχροπολεμικής εποχής, τότε που η Σοβιετική πολεμική μηχανή σε συνεργασία με τους Άραβες προσπαθούσαν να σβήσουν το κράτος του Ισραήλ από τον χάρτη και η Σοβιετική προπαγάνδα υποστήριζε την προσπάθεια. Κάποιων τα μυαλά έχουν κολλήσει σε εκείνη την εποχή και αδυνατούν να δουν τις αλλαγές στον κόσμο. Ίσως τους είναι αδύνατο να βγουν από το απλοϊκό μοντέλο που έχουν στο μυαλό τους για να κατανοήσουν τον κόσμο, εμείς και οι φίλοι μας είμαστε οι καλοί και οι άλλοι είναι οι κακοί… Για κάποιους ο χρόνος κόλλησε με την πτώση του τείχους του Βερολίνου, αδυνατώντας να κατανοήσουν το τι συνέβη. 

Υπάρχουν φυσικά και οι επιτήδειοι ντόπιοι πολιτικοί που χωρίς να είναι οι ίδιοι αφελείς εκμεταλλεύονται το κύμα και το ενισχύουν. Αφού υπάρχει έτσι και αλλιώς το Ανατολού εσωτερικού, γιατί να μην το εκμεταλλευτούν, να μαζέψουν ψηφαλάκια πουλώντας ευαισθησία και διαφορετικότητα; Εδώ κάποιοι από αυτούς στον τελικό του 1987 υποστήριζαν τη Σοβιετική Ένωση, θα κάνει σε κανέναν έκπληξη ότι υποστηρίζουν τώρα τρομοκράτες, οι οποίοι μάλιστα είναι δεκανίκια της πιο μεγάλης σημερινής απειλής για την Ελλάδα και στρέφονται ενάντια σε έναν από τους πιο χρήσιμους συμμάχους μας στην περιοχή; Αλλά έχουν όμως κάπου, κάπως, κάποτε, το ηθικό πλεονέκτημα…

Αδυνατούν όλοι αυτοί να δουν ότι η Χαμάς έχει ένα πολύ ζοφερό όραμα για το μέλλον; Όταν κάποιος προσφέρει κάτι από το υστέρημα του για να ενισχύσει τους Παλαιστίνιους, πόσο σίγουρος είναι για το που πάνε τα χρήματα του; Πάνε στη Γάζα που ελέγχεται από τη Χαμάς ή στη Δυτική όχθη που ελέγχεται από την Φατάχ; Πάνε σε νοσοκομεία; σε σχολεία; Και σε τι σχολεία; από αυτά που η Χαμάς δίνει μαχαίρια σε τετράχονα και τα βάζει να ορκιστούν ότι θα γίνουν μάρτυρες; Μήπως γίνονται ρουκέτες, που πλέον έχουν βεληνεκές που φτάνουν τα 250 χμ και εκτοξεύονται στα τυφλά εναντίων πόλεων του Ισραήλ και όποιον πάρει ο χάρος (ο ορισμός της τρομοκρατίας); Μήπως γίνονται αποθήκες οπλισμού και κέντρα επικοινωνιών (κάτω από σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια πολιτών); Μήπως γίνονται τούνελ, μέσω των οποίων σχεδιάζουν να περάσουν στο Ισραήλ για να δολοφονήσουν και να απαγάγουν Ισραηλινούς; Μήπως χρησιμοποιούνται για να διάγουν τα μεγαλοστελέχη της Χαμάς πολυτελείς βίους σε φιλικές χώρες;

Ποιο είναι το όραμα της Χαμάς για το μέλλον; Το λογικό θα ήταν να υποστηρίζαμε κάθε πρωτοβουλία που θα είχε για στόχο της αυτό που τέλος πάντων δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι. Να ξυπνάνε το πρωί, να πηγαίνουν στις δουλειές τους, στα σχολεία τους, να παίζουν με τα παιδιά τους και να πηγαίνουν για ύπνο χωρίς να φοβούνται ότι θα πέσει μια ρουκέτα στο κεφάλι τους. Είτε είναι Έλληνες, Τούρκοι, Γερμανοί, Παλαιστίνιοι ή Εβραίοι.

Από τη μια μεριά βλέπουμε το Ισραήλ, που παρά το ότι είναι κυρίαρχο στο πεδίο της μάχης δεν επιβάλει ατιμωτικούς όρους στα αντίπαλα κράτη, αλλά προσπαθεί να βρει τρόπους συνύπαρξης και πλέον συνεργασίας, ακόμα και στον στρατιωτικό τομέα. Ναι, υπάρχουν φανατικοί και στις δύο πλευρές, αλλά οι σχέσεις του Ισραήλ με τον Αραβικό κόσμο έχουν εξομαλυνθεί. Πλέον το Ισραήλ συνεργάζεται με την, Ιορδανία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ. Πρέπει να είναι κατανοητό ότι αυτός ο περίφημος αποκλεισμός της Γάζας δεν θα ήταν εφικτός χωρίς τη συμμετοχή της Αιγύπτου και δεν θα υπήρχε αν η Χαμάς δεν ήταν αυτό που είναι. Η Γάζα που ελέγχεται από την τρομοκρατική Χαμάς είναι αποκλεισμένη και από την Αίγυπτο. Χωρίς την Αίγυπτο δεν μπορεί να αποκλειστεί, απλά.

Η Χαμάς φροντίζει ώστε να εξοντώνει, κυριολεκτικά, κάθε μετριοπαθή παλαιστινιακή φωνή. Ο επίσημος στόχος της είναι η εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ. Δηλαδή μας λένε ότι οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται δικό τους κράτος, αλλά οι Ισραηλινοί όχι! Και αν υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί αποκτούν το στρατιωτικό πλεονέκτημα και κατανικούν τον Ισραηλινό στρατό, θα γίνει η Μέση Ανατολή ένα καλύτερο μέρος; Ποια θα είναι η τύχη των εκατομμυρίων των Ισραηλινών; Θα τους φάει το φεγγάρι; θα τους βάλουν σε καράβια και θα τους στείλουν στην Ελλάδα και την Κύπρο; ή δεν μας ενδιαφέρει γιατί οι Ισραηλινοί είναι κάτι σαν τρωκτικά;

Αν η στρατιωτική κατάσταση ήταν η ανάποδη, θα συμπεριφέρονταν καλύτερα από ότι οι συμπεριφέρονται σήμερα οι Ισραηλινοί; ή μήπως στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν είναι καθόλου καλύτεροι στην συμπεριφορά τους από τους Ισραηλινούς, αλλά απλά λιγότερο αποτελεσματικοί; Συνεπώς, αφού δεν έχουν καλύτερη συμπεριφορά από τους ισραηλινούς, πάει τότε περίπατο το ηθικό πλεονέκτημα… Ναι αλλά οι Ισραηλινοί σκοτώνουν παιδάκια… λες και οι Παλαιστίνιοι δεν σκοτώνουν, λες και οι 2.000+ ρουκέτες που έστειλαν σε αστικά κέντρα είναι βεγγαλικά και δεν σκοτώνουν παιδάκια… Η πρόθεση να σκοτώσουν παιδάκια υπάρχει, απλά δεν είναι ικανοί να το καταφέρουν γιατί δεν τους το επιτρέπουν οι Ισραηλινοί.

Η στρατιωτική επικράτηση απέναντι στο Ισραήλ δεν είναι εφικτή, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, και το ξέρουν, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν όχι γιατί είναι απλά φανατικοί, αλλά γιατί είναι προσοδοφόρα μπίζνα. Όταν η Ελλάδα δέχθηκε εισβολή, η ηγεσία της προστάτεψε τον άμαχο πληθυσμό κηρύσσοντας τις πόλεις ανοχύρωτες και οι Γερμανοί μπήκανε στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και τις άλλες πόλεις χωρίς να πέσει τουφεκιά. Κατόπιν όσοι συνέχισαν τον αγώνα πήγαν στην Αίγυπτο ή ανέβηκαν στα βουνά. Αυτή ήταν η υπεύθυνη στάση των παππούδων μας και κανείς δεν τους κατηγόρησε ποτέ ότι δεν πολέμησαν τον εισβολέα, το αντίθετο μάλιστα. Όμως πρώτα προστάτευσαν τα παιδιά τους, δεν κρύφτηκαν πίσω τους.

Ο κύκλος της βίας, του αίματος, και της εκδίκησης είναι αυτός που τροφοδοτεί τη Χαμάς με νέα μέλη, βιολογικά ρομπότ, και με χρηματοδότηση, πουλώντας ένα παραμύθι με δράκους σε αφελής και πουλώντας εκδούλευση σε εχθρούς του Ισραήλ. Δεν είναι απλά ψυχοπαθείς τρομοκράτες, είναι αδίστακτοι για τους οποίους η ανθρώπινη ζωή δεν έχει απολύτως καμία αξία. Για αυτό δεν έχουν κανένα ενδοιασμό στο να χρησιμοποιούν γυναίκες και παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες και να στέλνουν εφήβους σε αποστολές αυτοκτονίας, να γίνουν μάρτυρες… Γιατί είναι θέλημα του Αλλάχ. Βέβαια τα δικά τους παιδιά ζουν σε βίλες στο Κατάρ, την Τουρκία και το Βερολίνο ή το Παρίσι. Τα παιδιά των άλλων είναι αναλώσιμα. Τα παιδιά των άλλων, που τα στέλνουν σε σχολεία στα οποία τους γίνεται μια άρρωστη πλύση εγκεφάλου.

Η πρόσφατη έκρηξη της βίας και οι επιθέσεις της Χαμάς δεν ήταν φυσικά κάτι απρόσμενο ή κάτι αυθόρμητο. Είναι κάτι που σχεδιάζεται εδώ και πολύ καιρό. Διάφορα δημοσιεύματα είχαν κάνει την εμφάνιση τους τους προηγούμενους μήνες.

Η Χαμάς έχει τον στρατιωτικό τομέα της, με αρχηγό τον Deif, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Ισραηλινών υπηρεσιών και έχει καταφέρει να επιβιώσει. Ο Deif εδώ και καιρό βρίσκεται σε ανταγωνισμό ενάντια στον πολιτικό κλάδο της Χαμάς που βρίσκεται υπό την ηγεσία του Sinwar, ο οποίος προτιμούσε να επενδύει ακόμα και εν μέσω πανδημίας σε έργα υποδομής και όχι σε πολεμικούς εξοπλισμούς.

Τον προηγούμενο μήνα ήταν προγραμματισμένες εκλογές για το παλαιστινιακό κοινοβούλιο, οι οποίες δεν γίνανε… Ο Deif κατάφερε να προσεταιριστεί άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς και άρχισε πολεμική προπαρασκευή με στόχο την ημέρα της Ιερουσαλήμ (10 Μαίου, η μέρα που εορτάζουν οι Ισραηλινοί την επανένωση της πόλης κατά τη διάρκεια του πολέμου των έξι ημερών, το 1967. Κατά αντιστοιχία η μέρα αυτή είναι συμβολική και για τα αντι-ισραηλινά συναισθήματα).

Οι ταραχές στην συνοικία Sheikh Jarrah, (που συνέπεσαν και με το τέλος του Ραμαζανιού, που το θρησκευτικό αίσθημα είναι πιο έντονο) ήταν απλά η βολική αφορμή. Το παιχνίδι της προπαγάνδας, των εμπρηστικών δηλώσεων και των social media παίχτηκε όπως έπρεπε και το σλόγκαν ότι το Al-Aqsa κινδυνεύει βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα και στα χείλη των παλαιστινίων. Ο ίδιος ο Deif έκανε δηλώσεις ότι δεν θα μείνουν αμέτοχοι στις ταραχές και δεν θα τις ανεχθούν.

Ο τακτικός στόχος ήταν σαφής, να κατεβάσουν τους Παλαιστινίους στους δρόμους πριν αρχίσουν οι πυραυλικές επιδρομές. Ο στρατηγικός στόχος δεν είναι άλλος από την ηγεσία του Παλαιστινιακού λαού. Χρονικά πιστεύουν ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Βλέπουν ότι ο κύριος αντίπαλος, η Φατάχ έχει διασπαστεί και βλέπουν το τέλος της εποχής του Abbas. Στις εκλογές που ακυρώθηκαν, πέντε διαφορετικά κόμματα, παρακλάδια της άλλοτε πανίσχυρης Φατάχ είχαν δηλώσει συμμετοχή. Κάθε ένα από αυτά πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τη Χαμάς. Πολύ απλά ο Deif κάνει τώρα επίδειξη δύναμης, καθώς γνωρίζει ότι κανένας από τους ηγέτες της Φατάχ δεν έχει παρόμοια στρατιωτική ισχύ, να βάλλει με χιλιάδες ρουκέτες όλη την επικράτεια του Ισραήλ.

Πιστεύει ότι η βία αυτή θα τον κάνει εθνικό ήρωα, θα αυξήσει τη δημοφιλία του και θα κερδίσει τις εκλογές. Προφανώς, ο Παλαιστινιακός λαός αργά ή γρήγορα θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του και κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψουν να κατηγορούν για τα δεινά τους τους Ισραηλινούς, τους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους, τους άλλους Άραβες που τους ξεχάσανε, και να κοιταχτούνε στον καθρέφτη κάνοντας την αυτοκριτική τους.

Επιπροσθέτως, η κατάσταση στο εσωτερικό του Ισραήλ θεωρήθηκε ευνοϊκή, καθώς η κυβερνητική κρίση που το ταλανίζει είναι ακόμα ένα πρόβλημα και η λήψη αποφάσεων μπορεί να αποδειχθεί προβληματική. Το Ισραήλ μέχρι στιγμής απλά αντιδρά στις επιθέσεις και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα αποτροπής στοχοποιόντας υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, αλλά δεν έχει αποφασίσει για το αν θα πρέπει να ασχοληθεί με τη ρίζα του προβλήματος, με το αν θα πρέπει να πάει σε ολοκληρωτικό πόλεμο και καταστροφή της Χαμάς.

 

Για πρώτη φορά πάντως το Ισραήλ έχει την υποστήριξη ή ανοχή όλου σχεδόν του πλανήτη, με την εξαίρεση της Τουρκίας και του Ιράν. Η κατάρρευση των σχεδίων του Ερντογάν και των Μουλάδων της Τεχεράνης είναι από μόνη της μια ικανή συνθήκη ώστε η Δύση και ο αραβικός κόσμος να κοιτάζει κάπου αλλού, στο Euro ή τους Ολυμπιακούς αγώνες πχ, όταν το Ισραήλ θα ξεδοντιάζει τη Χαμάς.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

74 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
74 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gatekeeper

Απολύτως τεκμηριωμένη άποψη. Και μόνο που ο δηλωμένος σκοπός της Χαμάς είναι η εξάλειψη του κράτους του Ισραήλ τα λέει όλα, όχι ειρηνική συνύπαρξη με τίς όποιες προϋποθέσεις, αλλά εξάλειψη.

THAN

Εξαιρετικό άρθρο…..

Nestoras

Επιχειρήτε να ταυτίσετε τα όσα γίνονται εκεί κάτω με προπαγάνδα μονόπλευρη. Και οι δύο πλευρές λένε ψέμματα.
Επίσης προσπαθείτε να ταυτίσετε αυτούς που βλέπουν το Παλαιστινιακό και από τις δύο όψεις ως “πλανεμένους” της προπαγάνδας της Χαμάς, του Ιράν και της Ρωσίας.
Και όλα αυτά ενώ γνωρίζετε ότι κανείς δεν έχει καλύτερες προσβάσεις στα ΜΜΕ από τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους, με αποτέλεσμα το μύνημα του Ισραήλ να ακούγεται παντού και πεντακάθαρα!
Απλά κάντε μια καταμέτρηση των πεθαμένων κάθε φορά που μια κρίση τελειώνει αλλά και των περιοχών που δεν είναι πια “πράσινες” αλλά “μπλε”.
Μετά ελάτε και ξαναγράψτε αυτά που μας σερβίρατε.
Και δεν είμαι καν αραβόφιλος, αντίθετα βλέπω ξεκάθαρα της απειλή για τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες από τα οπλισμένα χέρια τους, που σκοτώνουν στο όνομα του Αλλάχ. Αλλά όχι δεν θα τα κάνουμε ίσωμα κύριοι. Αν επιθυμείτε να συναντηθούμε κάπου στη μέση για συζήτηση, ευχαρίστως. Αλλά προσοχή με την αγιοποίηση του Ισραήλ (την ίδια στιγμή που άλλοι επιχειρούν δαιμονοποίησή του που και αυτό είναι λάθος). Ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα!

Nasos

Η φράση “προστάτευσαν τα παιδιά, δεν κρύφτηκαν πίσω τους” τα λέει όλα !

LAMBROS

Εχουν πλακα εκει στο Χαλανδρι παντως οι πισινατοι….ολοι τους αγωνιστες και παντα στο πλευρο των “κατατρεγμενων”…με ποιο δικαιωμα ο Δημαρχος επιλεγει παραταξη σε δημοσιο χωρο ? Μαζεμα γρηγορα ! Συμφωνω με το αρθρο 100% και στη τελικη ουδολως με απασχολει η διαμαχη τους,εγω θελω να κανω μπιζνες και συμμαχιες , οι γνωστοι – αγνωστοι μαντηλοφοροι ας πανε να πολεμησουν στο πλευρο των τρομοκρατων ! Εξαλλου το δηλωνουν ξεκαθαρα οτι εκει ανηκουν !

Nikolaos

Η σημαία έξω από το Δημαρχείο μας δίνει αφορμή να αναστοχαστούμε πάνω στις φοβερότερες εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στην Ελλάδα: Τους ΟΤΑ.
Τοπική αυτοδιοίκηση, η μάστιγα της Ελλάδος. Από τους Δήμους – φυτώρια της παρανομίας και της μίζας, με τα τραπεζοκαθίσματα, τις γρανιτένιες πλάκες, τις χρυσοπληρωμένες “πολιτιστικές” (μου αρέσει και ο όρος “εκπολιτιστικές”, που ενίοτε χρησιμοποιείται …) εκδηλώσεις, την ωμή εκβίαση πολιτών με απαλλοτριώσεις που δεν μπορούν να πληρωθούν αλλά θα κάνουν και 10 χρόνια να αρθούν … μέχρι τις Περιφέρειες με τα τεράστια πλέον μπάτζετ …
Επί δεκαετίες, οι διορισμένοι νομάρχες, ευθέως υπόλογοι στον Πρωθυπουργό, διεγίγνωσκαν αντικειμενικά (δηλαδή όχι ψηφοθηρικά) τις ανάγκες της (λογικής και όχι χαώδους έκτασης) περιοχής ευθύνης τους (νομός) και εφήρμοζαν σχολαστικά τα μέτρα που είχαν αποφασισθεί (διάνοιξη οδών, πολιτική σχεδίαση εκτάκτου ανάγκης, έργα εγγειοβελτιωτικά και αντιπλημμυρικά κλπ.) υπό τη δαμόκλειο σπάθη της καρατόμησής τους από τον πρωθυπουργό σε περίπτωση ολιγωρίας (έχω στο νου μου προπάντων τον γερο-Καραμανλή, έτρεμαν σαν το ψάρι μπροστά του οι νομάρχες …). Τώρα αποκτήσαμε 13 μικρούς πρωθυπουργούς, που κανένας τους δεν έχει πάει (ούτε θα μπορούσε άλλωστε …) σε κάθε γωνιά της περιφέρειας του, και ασχολούνται προπάντων με πρόβες κοστουμιού … κανονικού πρωθυπουργού … Αλλά ο κόσμος γουστάρει τη φάση να ψηφίζει για το κάθε τι, οι υποψήφιοι καλούν σε τσάμπα ποτά, ο μισός πληθυσμός είναι εξάλλου υποψήφιος στα ψηφοδέλτια – σεντόνια (βλέπει κανείς πραγματικά ανθρώπινα ναυάγια, συμμαθητές του που είχαν χάσει την τάξη τρεις φορές, κυρίες που ασκούν το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο, χαρτοπαίχτες, τραμπούκους, καταδίκους κλπ κλπ), και προπάντων απολαμβάνει να τον κλέβουν ασύστολα χωρίς να κάνουν κανένα έργο …
Το ίδιο και οι δήμοι: Είχε νομοθετηθεί επί Σαμαρά/Βενιζέλου να υπάρχει ένας, ούτως ειπείν, επίτροπος του ΥΠ.ΟΙΚ. στους Δήμους, ώστε να μη ματαιώνονται οι απάνθρωπες θυσίες του ελληνικού λαού για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας από τη σπατάλη και την αλητεία των δημάρχων (που αναλίσκουν σε γρανιτένιες πλάκες και τραγουδιάρες τα ελάχιστα κονδύλια, μετά δεν έχουν για ηλεκτοφωτισμό και καθαριότητα και απλώνουν χέρι στο Κράτος …). Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι δε συμβαδίζει με τις πρόνοιες του Συντάγματος για την τοπική αυτοδιοίκηση … Τι να κάνουμε … Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει … Απολαμβάνει να τον ξαφρίζουν, πώς να το κάνουμε …
Θα είναι μεγάλο έγκλημα της κυβέρνησης, που θα σκιάσει όλα τα σημαντικά βήματα προόδου που έχει κάνει στη θητεία της, αν παραχωρήσει τον ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση. Κανένας πόρος πλην των δημοτικών τελών και του δημοτικού φόρου. Επιχορήγηση από το κράτος με το σταγονόμετρο και υπό δρακόντειους όρους (συντήρηση οδών, ηλεκτροφωτισμός, καθαριότητα, όχι μελέτες, όχι γρανίτες, όχι χιλιάδες σουβλιστά αρνιά, όχι “Γιορτές των Αγγέλων”, όχι λευκώματα των 200.000 ευρώ, όχι εκκρετινισμός του λαού με σκυλάδες ή με ευτελή “στρατευμένη τέχνη”. Τέλος, διακοπή της χρηματοδότησης αν διαπιστωθεί επίσπευση αναγκαστικών απαλλοτριώσεων χωρίς σχετικές ανάγκες, προς εκβίαση ιδιοκτητών.

JustAQuestion

Πολύ διαφωτιστικό το άρθρο σας. Συγχαρητήρια !

photographix

+1

cat

Εξαιρετικο αρθρο. Εχει καθε δικαιωμα το Ισραηλ να υπερασπιζεται τον χωρο κ τους πολιτες του. Αλιμονο εαν συνταχθουμε στο ονομα του ανθρωπισμου με ισλαμοφασιστες.Οσο λυπαμαι για τα παιδια της Γαζας το ιδιο λυπαμαι κ για τα παιδια του Τελ Αβιβ κ τα 2 κινδυνευουν απ τον φασισμο της Χαμας

airman

Ο καλος θεος της χωρας ας μας φωτισει να βοηθησουμε τους ισραηλινους στις δυσκολιες που εχουν τωρα , ωστε να το θυμηθουν οταν ο ισλαμοφασισμος ωρμησει καταπανω μας

KL1VANAR1OS

To the point.
Εξαιρετικό άρθρο! Τα συγχαρητήρια μου.

S244

“Γιατί είναι θέλημα του Αλλάχ. Βέβαια τα δικά τους παιδιά ζουν σε βίλες στο Κατάρ, την Τουρκία και το Βερολίνο ή το Παρίσι. Τα παιδιά των άλλων είναι αναλώσιμα. Τα παιδιά των άλλων, που τα στέλνουν σε σχολεία στα οποία τους γίνεται μια άρρωστη πλύση εγκεφάλου.” Είπατε. Και λέω: Γιατί δεν δίνουν αβέρτα χρήματα στον λαό, το κράτος του Ισραήλ να πάρουν όλους τους παλαιστίνιους με το μέρος τους. Ποιους βολεύει τελικά αυτή η κατάσταση; Δώσε λεφτά, φτιάξε υποδομές, παιδεία και άσε τη Χαμάς να ψάχνει αφελείς και απελπισμένους. Γιατί οι απελπισμένοι γίνονται επικίνδυνοι.

SAAB

…ο Παλαιστινιακός λαός αργά ή γρήγορα θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών του…

Οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται ήδη ενώπιον των ευθυνών τους. Τόσα χρόνια διαμάχες με τους Εβραίους και ούτε μία φορά δεν μάζεψαν τα γυναικόπαιδα από την εμπροσθοφυλακή και μετά να κάνουν τις ενέργειές τους. Για να εκβιάζουν συναισθηματικά και συνειδησιακά όλο τον πλανήτη μέσω των θυμάτων που έχουν, αφήνουν γυναικόπαιδα να σκοτώνονται αντί να τα φυγαδεύσουν πρώτα σε ασφαλή τοποθεσία και κατόπιν να επιτίθενται. Είναι δειλοί και κρύβονται πίσω από γυναικόπαιδα; Όχι. Τηρούν την τακτική του μάχεσθαι όπως ορίζεται στο κοράνι. Πρώτα οι αδύναμοι μπροστά και στο τέλος επιτίθενται οι δυνατοί. Όπως και οι Κούρδοι που χρησιμοποιούν τις γυναίκες τους. Αλλά αυτοί τουλάχιστον τις εκπαιδεύουν πρώτα.

Stealth

Το αρθρο αγγιζει τα ορια της γελοιοτητας. Oποιος ριξει μια ματια στα σοβαρα Διεθνη ΜΜΕ (New York Times, CNN, Washington Post, BBC) αλλα και στον Ισραηλινο τυπο θα δειτε το ακριβως αντιθετο απο αυτο που γραφει ο αθρογραφος. Aλλα αυτα παθαινει κανεις οταν διαβαζει μονο Fox News και τα ΜΜΕ που στηριζουν τον Τραμπ. Τα περισσοτερα ΜΜΕ γραφουν οτι προκειται για προσπαθεια του Νετανιαχου να παραμεινει στην εξουσια.

Εαν ειναι μονο η Χαμας, τοτε γιατι υπαρχουν εκτεταμενες συγκρουσεις Εβραιων και Αραβων μεσα στο ιδιο το Ισραηλ? Στο ιδιο το Ισραηλ κανουν λογο για κινδυνο εμφυλιου πολεμου, ενω καθε μερα γινονται επιθεσεις μεταξυ των δυο ομαδων.

Αν νομιζει ο αρθρογραφος οτι οι Αραβες που βλεπουν αυτες τις εικονες θα αλλαξουν καναλι και θα δουν ποδοσφαιρο, τοτε ειναι εκτος πραγματικοτητας. Ποσους Αραβες γνωριζετε κυριε Μαρδυρη και γραφετε αυτες τις ανοησιες???

Το ακριβως αντιθετο, οι Αραβες και οι Μουσουλμανοι σε ολο τον πλανητη εξοργιζονται με αυτα που βλεπουν, και εξοργιζονται επειδη τα αυταρχικα καθεστωτα των χωρων τους δεν βγαζουν μιλια εναντια σε αυτη την κατασταση. Το πιο πιθανο ειναι καποιοι απο αυτους να παρουν οπλα και να ζωστουν με εκρηκτικα και να προσπαθησουν να ανατρεψουν τα αυταρχικα καθεστωτα οπως στην Αιγυπτο, Σαουδικη Αραβια, Ιορδανια κτλ και να παρουν εκδικηση απο τους Ισραηλινους και τους συμμαχους τους, δηλαδη τις ΗΠΑ και τις Δυτικες χωρες. Τριβουν τα χερια τους οι στρατολογοι της Χαμας, της Χεσμπολα και της Αλ Καιντα με αυτα που κανει το Ισραηλ.

Και το γεγονος οτι ειχαμε αφησει τα συνορα αφυλακτα για παρα πολλα χρονια, και διναμε συνεχως ασυλο σε οποιονδηποτε, ακομη και πρωην τζιχαντιστες, θα πρεπει να μας
ανησυχει ιδιαιτερα.

Αλλα ξεχασα, δωσαμε 2μιση δις για συμβολαια σε εταιριες απο το Ισραηλ, αρα ειμαστε στενοι συμμαχοι. Οσο συμμαχοι ειμασταν και με τους Γερμανους οταν αγορασαμε Leopard 2, Type-214 κτλ.

Στο μυαλο των αφελων οι αγορες συνεπαγονται και συμμαχια, στην πραγματικοτητα γιναμε απλα πελατες, καθως πηραμε ΜΗΔΕΝ τεχνολογια και τεχνογνωσια. Μεχρι και η ανυπαρκτη Σλοβακια κατασκευαζει Ισραηλινα ρανταρ σε δικες της εταιριες και εχει επιτυχει μεταφορα τεχνολογιας. Στην Ελλαδα πηραν τα μυαλα αερα σε καποιους, και εγιναν βασιλικοτεροι του βασιλεως, περισσοτερο υπερμαχοι των Ισραηλινων βομβαρδισμων ακομη και σε σχεση με τους ιδιους τους Ισραηλινους πολιτες.

Terafox

Πολύ εύστοχο και κατατοπιστικότατο το άρθρο, μπράβο. Μόνο που πολλοί από εμάς αργήσαμε να το καταλάβουμε, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ όπως λέει και θυμόσοφη λαϊκή ρήση.

Panagiotis

Όποιος δεν είναι υπέρ της καταπάτησης των δικαιωμάτων ενός λαού 5 εκατομυρίων είναι αντισιμίτης…Δλδ οι Ισραηλινοί, Εραίοι που δεν θέλουν η κυβέρνησή τους να δρα κατα αυτόν τον τρόπο και να εκτοπίζει οικογένειες είναι και αυτοί αντισιμίτες?

Επίσης το Μπέλφαστ ήταν μακρυά…
Η Αϊτή ήταν πιο κοντά το 1821 όταν έστειλε δυνάμεις στην Ελλάδα που χαρακτηριζόταν τότε τρομοκράτης από τους Οθωμανούς?
Και link από “έγκυρο” περιοδικό του χώρου…
https://www.ptisidiastima.com/greece-to-honor-haiti-for-1821/

Κύριοι της Πτήσης τα επιχειρήματα αν θέλουμε να είναι σοβαρά πρέπει να παρατίθενται κατόπιν δίκαιης εξέτασης του κάθε ζητήματος και σε κάθε περίπτωση υπό το ίδιο πρίσμα.
Δεν μπορεί οι Τούρκοι να είναι μεμπτοί που έχουν καταλάβει Κυπριακό έδαφος και έδιωξαν/έσφαξαν τους Κύπριους κατοίκους και οι Ισραηλινοί, που καθημερινά εξαθλιώνουν τον Παλαιστινιακό λαό, όχι.

Το 1948, έτος ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ ο εβραϊκός πλυθησμός ανερχόταν μόλις στις 806.000 (ενισχυμένος ήδη από ευρωπαίους πρόσφυγες). Από εκεί και έπειτα ενισχύθηκε περαιτέρω με το αμερικάνικο και ευρωπαϊκό μεταναστευτικό/προσφυγικό κύμα ώσου ανέβηκε σήμερα στα 9+ εκατομύρια.

Πηγές
https://www.un.org/unispal/history/

https://www.prb.org/israel-demography/

Την ίδια στιγμή οι Άραβες εκτοπίζονται διαρκώς, το Ισραήλ είναι διαρκώς επεκτατικό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιορίσει το Παλιστινιακό στοιχείο το οποίο έχει μειώσει δραματικά (προσφυγιά, εκτοπισμοί, περιορισμοί τύπου apartheid).

Η Χαμάς όντως είναι κατάπτυστη και καθοδηγούμενη, όπως σε κάθε διαμάχη που τα προβλήματα του λαού είναι απλά το χρυσόχαρτο. Απορώ γιατί μετά από τόσες δεκαετίες το Ισραήλ δεν έχει προσπαθήσει να εντάξει αντί να εκτοπίσει το αραβικό στοιχείο στον πλυθησμό του. Αν αύριο εκπονηθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης των παλαιστινιακών περιοχών που θα τους δίνει την ίδια ποιότητα ζωής με την υπόλοιπη χώρα, πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, υγεία, εργασία και ΑΣΦΑΛΕΙΑ πόσους λόγους θα έχουν για να αντισταθούν οι Παλαιστίνιοι?

Gaidouron-man

Χωρίς λόγια…

FB_IMG_1621101247230.jpg
Pantelis82

Ομολογώ ότι δεν περίμενα κάτι παραπάνω από επιδερμική αντιμετώπιση του ζητήματος υπό την οπτική των Ισραηλινών βεβαίως. Μέχρι τα 3/4 του άρθρου έχεις την εντύπωση ότι διαβάζεις ένα άρθρο για το πόσο λάθος είναι να δίνεις χρήματα στα τραπεζάκια με τις παλαιστινιακές σημαίες. Και κάπου εκεί διαβάζεις για τις εκλογές στη Λωρίδα της Γάζας. Και η ανάλυση είναι επιδερμική γιατί πως γίνεται να γράφεις για την πολιτικοστρατιωτική οργάνωση της Χαμάς χωρίς να αναφέρεις ότι είναι εκλεγμένη από εκλογές. Εκλογές όμως που έγιναν το 2007 και από τότε δεν ξανάγιναν. Πως μπορείς να κάνεις ανάλυση χωρίς να γράψεις ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν δύο κρατικά μορφώματα, τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη και ότι οι Ισραηλινοί δεν επεμβαίνουν στη Δυτική Όχθη αλλά μόνο στη Γάζα. Πως κάνεις ανάλυση χωρίς να μιλήσεις για την διαρκή πολιτική του Ισραήλ να δημιουργεί οικισμούς εποίκων που ασκούν όλο και μεγαλύτερη πίεση στα εδάφη των Παλαιστινίων; Αλήθεια δεν σας κάνει εντύπωση που υπάρχει ακόμα μεγάλο μέρος των Παλαιστινίων της Γάζας που στηρίζουν τη σκληροπυρηνική Χαμάς; Πως κάνεις ανάλυση όταν ξέρεις ότι ο Νετανιάχου πριν λίγο καιρό στις εκλογές έλεγε για το πόσο σωστό είναι οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι να δημιουργούν τους οικισμούς και ότι θα κάνει τα πάντα για να τους στηρίξει. Είπαμε έχουμε συμμαχία με το Ισραήλ, η Χαμάς είναι σκληροπυρηνική οργάνωση που μπορεί να κάνει τα πάντα για την εξουσία, ακόμα και κατά των ιδίων των ομοεθνών της, αλλά δεν μπορείς να μην δεις ότι στα μάτια πολλών Παλαιστινίων μπορεί να φαίνεται σαν τον ΕΛ.ΑΣ που πολεμάει τους Ναζί, ή το ΡΚΚ με τους Τούρκους ή τα ποσά αλλά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, με τα καλά τους και τα άσχημά τους, που ξεπηδούν όταν ένας λαός καταπιέζεται.

recce

Από ότι διαβάζω σε άλλο ‘γειτονικό’ site ο δήμαρχος χαλανδρίου είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οπότε δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση επί του συγκεκριμένου φαινομένου. Να τον χαίρονται οι δημότες του.
Τώρα όσον αφορά την κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη, και επειδή βλέπω μερικοί να αναρωτιούνται, ναι, εγώ έχω γνωρίσει και παλαιστινίους εκτός από ισραηλινούς και έλληνες εβραίους, και λέω το εξής μετά λόγου γνώσεως: ο λαός της Γάζας είναι ΟΜΗΡΟΣ κανονικότατα της Χαμάς. Για όσους δεν το πιστεύουν, ας δουν απλά την διαφορές μεταξύ δ.όχθης και Γάζας.

ThanosD

ενας αναλύτης εγγλέζος αναλύτης θα έγραφε ακριβώς τα ίδια περίπου την εποχή που οι Κύπριοι σκοτώνονταν γαι την ανεξαρτησία…

2021-05-16 10_50_25-Window.png
antonios

Ενα ακομα μονομερες αρθρο. Οι “αγιοι” Ισραηλιτες και οι “δαιμονες” παλαιστηνιοι. Και αφουβγαλαμε αυτο το “χρησιμο” συμπερασμα ηπαμε να διχασουμε και την Ελληνικη κοινωνια σε φιλο αγιους και σε φιλο δαιμονες. Εχει δικιο ο αρθρο γραφος οτι η χαμας ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ -ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ- το συνολο του Παλαιστηνιακου Λαου. Ομως ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ νομιμοποιησε την σημερινη της καθολικη εκποσωπηση αυτου του Λαου! Ηταν οι ελευθεροι σκοπευτες που σκορωναν κατα την διαρκεια ειρινικβν διαλδηλωσεων ακομα και μελη νοσοκομειακων οχηματων που προσπαθουσαν να παρεχουν πρωτες βοηθειες σε τραυματιες οπως η 21η τραυματιοφορεας-νοσηλευτρια που ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ απο Ισραηλινο ελευθερο σκοπευτη παρα το γεγονος οτι φορουσε την ΛΕΥΚΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ .ΦΑΙΝΕΤΑΙ οτι στην Ελληνορθοδοξη Ελλαδα η Ερυθρα ημισεληνος ειναι οι τραυματιφορεις του Διαβολου. Μου αρεσει το γεγονος οτι η ΠΤΗΣΗ φιλοξενει αρθρο που συγκρινει την αντιπαλοτητα μεταξυ “Βαζελων” και “Γαυρων” και αφου ειναι “αδιανοητο” για τον αρθρογραφο να βαζει οτι σημαια θελει ο καθενας στο σπιτι του -ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΛΕΨΕ Ή ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ- ειναι εξισου αδιανοητο να θελουν οι Παλαιστηνιοι να μεινουν στα σπιτια των προγονων τους. Αληθεια η ΠΤΗΣΗ θα μπορουσε με τα ιδια στανταρ να φιλοξενησει αρθρο που να λεει ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ’22 ξεκουμπιστητε και γυριστε ποσω στην Ανατολια γιατι μας πηρατε τα χωραφια μας και τα σπιτια μας και μας καταδικασατε σε φτωχια”? Γιατι το αρθρο τετοια αποχρωση εχει …Λες και οι ζωη του καθε ανθρωπου εχει διαφορετικη αξια αναλογα με την φυλη , το εθνος, το πολιτικο κομμα και την ποδοσφαιρικη ομαδα. Τοτε -παντα συμφωνα με τα στανταρ του αρθρογραφου που τοσο ευκολα περασε τα στανταρ δεοντολογιας της ΠΤΗΣΗΣ – καθε φορα που θα περναει πουλμαν με ολυμπιακους τα συνορα της Θεσσαλιας να τους σκοτωνουμε γιατι “ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΛΜΑΝΕ ΓΑΥΡΟΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ “? Τετοια δημοσιογραφια θελουμε? Ο αρθρογραφος ριχνει 100% την ευθυνη στους Παλαιστηνιους γιατι “προσπαθησαν” να προστατευσουν το Τεμενος του ΑΛ ΑΞΑ. Δεν του ειπε κανεις εκει στο περιοδικο οτι τα επεισοδια αρχισαν οταν αστυνομικοι ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ εβγαλαν με την βια οικογενειες απο τα σπιτια τους? Κανεις δεν σκευτηκε οτι με τετοιες ανακριβιες ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ? Κανεις δεν τολμησε να υπενθιμησει στον αρθρογραφο οτι η Ιερουσαλημ συμφωνα με τον ΟΗΕ εναι ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΑΚΗ πολη και μονο επι ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ ΤΡΑΜΠ (ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ) εγινε Ισραηλιτικη πολη μονο? Δηλαδη αυτοανερουμαστε σαν εξωτερικη πολιτικη. ΖΗΤΑΜΕ πιστη εφαρμογη των ψηφισματων του ΟΗΕ για την Κυπρο αλλα για τους αλλους και οποιους αλλους τα ψηφισματα δεν πρεπει να μας απασχολουν. Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ σε αλλο σαιτ θα μπορουσε να χαρακτηριστει ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ με αυτες τις αηδιες που γραφει. Τετοιοι αρθρογραφοι μονο βρισκουν βημα στο περιοδικο πλεον? Με γενικοτητες τυπου nikolaos “κακοι παλαιστινιοι και βιαιοι εριστεροι απο την μια και καλοι ισραηλιτες και ειρηνιστες δεξιοι απο την αλλοι” και τωρα αυτο? Ελπιζω να μην λογοκρινετε ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΣΤ.(ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΦΩΤΟ).

BluesBand

Αρχικά νόμισα ότι είδα την Ελληνικη, την Παλαιστινιακη και την Ισραηλινή σημαια και σκέφθηκα ότι ο δήμαρχος έκανε κάτι έξυπνο (έδειξε ότι η Ελλάδα στηρίζει τους λαούς και την Ειρήνη). Μετά έδωσα μεγαλύτερη προσοχή στην εικόνα…

jw4799

Με όλο αυτό το χαμό με τις εξελίξεις στη Γάζα πάντως τις τελευταίες ημέρες, βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική και την προσέγγιση στό ζήτημα του Ζακ Κοέν σχετικά με την αφορμή με τις διεκδικήσεις περιουσιών Αράβων στο χωριό Σέικ Τζαρά που πυροδότησαν την ένταση.
https://m.youtube.com/watch?v=TLBhMRiI7zs

ghallas

χρειάζεται λίγη προσπάθεια ακόμη κύριοι, ο Μπίμπι δε μας έχει αναγνωρίσει ακόμη ως υποστηρικτές του δίκαιώματός του στην άμυνα απέναντι στους τρομοκράτες

https://twitter.com/netanyahu/status/1393691936192712707

NCD

Συγχαρητήρια για το άρθρο!!!

ANARIS

Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά για την αρθρογραφία σας !

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

F-16C/D Block 50, γιατί δεν “πέρασαν” χτες από την Επιτροπή της Βουλής;

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν χτες σχετικά με τη μη "έγκριση" του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16C/D Block 50  σε Block 50+Adv από την αρμόδια...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

O εκσυγχρονισμός των MEKO 200HN: το πρόγραμμα του 2019 με αναγωγή...

Για λόγους σύγκρισης με τη σημερινή κατάσταση, αλλά και κατανόηση των εξελίξεων που μας έφεραν έως και σήμερα, θεωρούμε χρήσιμο να παραθέσουμε την ανάλυση...
- Advertisement -
Card image

July#13 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 June 2014 #337

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 November 2014 #342

Αγορά

Related News

F-16C/D Block 50, γιατί δεν “πέρασαν” χτες από την Επιτροπή της Βουλής;

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν χτες σχετικά με τη μη "έγκριση" του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16C/D Block 50  σε Block 50+Adv από την αρμόδια...

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ινδία και αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας

Με την μετατόπιση του γεωπολιτικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, η Ινδία καλείται να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο, κάτι που υποστηρίζουν σθεναρά οι Ηνωμένες Πολιτείες...

Κ. Μητσοτάκης: Ελλάδα-Κύπρος-Ιορδανία προωθούν ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή

«Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής αντανακλά την δέσμευση των χωρών μας για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Θα...