Εκσυγχρονισμός F-16… μια αρχή (κάπου στο βάθος).

55
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ενημέρωση χθες του ΓΕΑ στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του ΥΕΘΑ, τα όσα είπε ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου αλλά κυρίως τα όσα δεν είπε και η γνώση για το πλαίσιο και την περιρρέουσα κατάσταση αποσαφήνισαν το τοπίο σχετικά με το θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16 και των F-35 που ανέκυψε στην αρχή της εβδομάδας με το non-paper του ΥΕΘΑ.

Το πιο… αισιόδοξο που μπορεί πλέον να πει κανείς σχετικά για το όλο θέμα είναι ότι για όλα τα πράγματα υπάρχει μια αρχή και αυτή έγινε… κατά κάποιο τρόπο σε ότι αφορά ένα δυνητικό μελλοντικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού.

Επιβεβαιώνοντας τα όσα σχετικά έχουμε γράψει, αυτό που έχει συμβεί μέχρι στιγμής είναι η αποστολή αιτήματος προς την αμερικανική κυβέρνηση (RFI, Request For Information) για την παροχή πληροφόρησης σχετικά με διαθεσιμότητα και τιμή (Price & Availability). Αυτό φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με… παραγγελίες ή ακόμη και αίτημα έκδοσης LOA (Letter of Offer and Acceptance) στα οποία άστοχα αναφέρθηκαν κάποιοι .

Ανατρέχοντας στην ανάρτησή μας (εδώ) μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι το βήμα αυτό αποτελεί την πολύ πρώιμη βαθμίδα της διαδικασίας. Η ουσιαστική διαφορά (από όσα γράφαμε εδώ) με το παρελθόν είναι ότι ενώ μέχρι σήμερα η ΠΑ είχε αρκεστεί σε ενημερώσεις της κατασκευάστριας εταιρίας για ένα δυνητικό πρόγραμμα, το RFI P&A είναι επίσημο βήμα με το οποίο ξεκινούν τέτοιες διαδικασίες καθώς απευθύνεται προς την επίσημη αμερικανική πλευρά.

Αυτό που ζητά με το αίτημα η ΠΑ είναι να πληροφορηθεί για το κοστολόγιο ενός δυνητικού προγράμματος εκσυγχρονισμού για την επιθυμητή διαμόρφωση για κάθε Block F-16 ξεχωριστά. Εκτιμάται μεν ότι ο στόχος είναι το F-16V για τα αεροπλάνα PXII/PXIII/PXIV, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστούν και άλλες επιλογές (ειδικά για τα Block 50/PXII). Για τα Block 30/PXI εξετάζεται η πιθανή αναβάθμισή τους με πλεονάζοντα απάρτια που θα περισσέψουν από τον εκσυγχρονσισμό των υπολοίπων αν και μια τέτοια απόφαση θα προκύψει από την σχέση τιμής/απόδοσης.

Όπως έχουμε σημειώσει πολλές φορές η διαδικασία μετά την λήψη της –επίσημης- απάντησης στο ελληνικό αίτημα είναι οι ελληνικές αποφάσεις που θα επιτρέψουν την εκπόνηση προγράμματος (με άλλα λόγια και παρά την όποια αισιοδοξία προκάλεσε το non paper του ΥΕΘΑ, σήμερα τυπικά εξακολουθεί να μην υφίσταται πρόγραμμα εκσυγχρονισμού). Η  υλοποίηση του όποιου προγράμματος αποφασιστεί τότε θα γίνει σε φάσεις και – όπως υπογραμμίστηκεανάλογα με την διαθεσιμότητα κονδυλίων, κάτι που αποτελεί το λιγότερο ευνοϊκό από τα πιθανά σενάρια που υφίστανται.

Για να δώσουμε μια ιδέα για το τι ακολουθεί, (εάν και) όταν αποφασιστεί κάποια φάση του προγράμματος (και με την προϋπόθεση ότι δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την αμερικανική απάντηση, καθώς τότε θα πρέπει να υπάρξει νέο αίτημα για την επικαιροποίηση των δεδομένων) ακολουθεί η διαπραγμάτευση με την κατασκευάστρια εταιρία και η σύνταξη πιθανής συμφωνίας που τίθεται υπόψη της αμερικανικής κυβέρνησης με την μορφή αιτήματος LΟR για έκδοση LOA.

Το άλλο θέμα που προέκυψε από την χθεσινή ενημέρωση είναι ότι τα Mirage 2000EGM/BGM δεν θα εκσυγχρονιστούν καθώς η προσφορά που υπήρξε είναι εντελώς ασύμφορη οικονομικά. Θα καταβληθεί όμως προσπάθεια για την διασφάλιση της διαθεσιμότητάς τους μέσω FOS, κάτι που ισχύει και για τα Mirage 2000-5 Mk2, T-6 και C-130.

Για το θέμα των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 υπάρχει η πρόθεση αποστολής αιτήματος RFI. Με δεδομένη την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος και την φάση στην οποία βρίσκεται, το αίτημα αυτό δεν μπορεί να αφορά τίποτε περισσότερο από μια αρχική ενημέρωση για το αεροσκάφος και τίποτε περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, για την Ελλάδα θα ισχύσει η διαδικασία που ακολούθησαν και οι άλλες χώρες που αγόρασαν JSF υπό καθεστώς FMS με έναρξη του S&A F-35, που θεωρείται ο «προθάλαμος» εισόδου στο πρόγραμμα. Πρόκειται για το «Studies & Analysis F-35 case», το οποίο προσδιορίζει επακριβώς τις δυνατότητες του F-35 σε σχέση με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, τα οπλικά συστήματα, τις λειτουργικές παραμέτρους και τις ειδικές απαιτήσεις κάθε χώρας σε συντήρηση, τα εγχώρια οπλικά συστήματα και τις υποδομές υποστήριξης. Από εκεί οι ενδιαφερόμενες χώρες θα ενημερωθούν για όλες τις τεχνικές παραμέτρους του προγράμματος F-35 ώστε να καθορίσουν τις απαιτήσεις τους που θα συμπεριληφθούν σε αίτημα LΟR προς την αμερικανική κυβέρνηση για έναρξη της διαδικασίας προμήθειας. Τα παραπάνω και πριν την φάση της LOR, έχουν χρονική διάρκεια 3-4 χρόνων.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aris
Guest
Άρης

Εγώ δεν καταλαβαίνω το γιατί χρειαζόμαστε το F35…
κατ´εμέ θέλουμε hunter-killer για αυτό ή συνδυασμό με τεχνολογία αντι-stealth με αναβαθμισμένα F16 ώστε να έχουμε άμυνα….
Όλα τ´άλλα μου ακούγονται κινέζικα….
Τώρα να μου πείτε πιο αεροπλάνο είναι hunter-killer αντι-stealth…. άλλο ερώτημα….

Spyros
Guest
Σπύρος

Με αυτοκινητικούς όρους, απλώς μπήκαμε στην έκθεση και χαζεύουμε τα νεα μοντέλα.

dimitrov
Guest
dimitrov

Νομίζω πως το θέμα των Μ2000EGM/BGM έβγαζε μάτια. Το εντελώς ασύμφορη προσφορά είναι χαρακτηρισμός άκρας ευγένιας. Ποιός εγκληματίας θα λάμβανε τέτοια απόφαση; Ούτε ο Άκης. Ωστόσο θα πρέπει η κάθε κυβέρνηση να υπερβάλει εαυτόν με το θέμα των F-16 και να εκσυγχρονιστούν όλα με την καλύτερη επιχειρησιακά πρόταση. Δηλαδή τα block 30 σε block52+Adv. και τα υπόλοιπα, τα 50/52, όλα σε viper. Μην κάνουμε εδώ τσιγκουνιές. Άλλωστε σε μερικά χρόνια θα αποσύρουμε F-4, M2000 EGM/BGM οπότε οι αριθμοί θα πέσουν στα 170-180 τμχ. Και δεν βλέπω να έρχεται κάτι νέο την προσεχή κρίσιμη 15ετία. Τουλάχιστον να είναι “κορυφαίο” το υφιστάμενο… Read more »

ariseagle
Guest

Από όσα διαβάζουμε τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πρακτική των Γάλλων να παίρνουν πίσω μεταχειρισμένα αεροσκάφη παραγωγής τους και να τα προωθούν σε τρίτες χώρες, προωθώντας ταυτόχρονα το νέο μαχητικό τους, στην χώρα που τα κατείχε. Με λίγα λόγια ρωτάω αν θα μπορούσε θεωρητικά να πάρει πίσω η dassault πακέτο όλα τα Mirage egm/-5 με στόχο ένα πολύ ευνοικότερο πακέτο για αριθμό rafale. Δεδομένο ότι από το οπλοστάσιο δεν θα πουληθούν exocet,scalp,mica em/ir και δεν θα χρειαστεί προσωρινά να γίνει παραγγελία και σε όπλα η τιμή θα είναι μικρότερη. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχαινε η Π.Α μια ποιοτική αναβάθμιση… Read more »

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Με τιμη 40 εκ για τα -5 εχεις 40*25=1000 εκ,και αλλα 10-12(αρκετα μεταχειρισμενα)*18=180-216 εκ για τα απλα διλιτρα, πας συνολο 1200.
Ενα rafale με αρχικο πακετο ανταλλακτικων-εκπαιδευση-υποδομες κλπ χτυπαει ανετα το 100,οποτε θα δωσεις 43 αεροπλανα για να παρεις max 12-13 rafale.Βγαλε ολα τα γαλλικα εξω και με αυτα τα λεφτα παρε οπλα-ατρακτιδια(harpoon, jassm) για τα εκσυγχρονισμενα F-16.
Η οροφη 140-160-180 αεροπλανων ειναι η max που θα μπορουμε να υποστηριζουμε τα επομενα χρονια,πικρο μεν αλλα πραγματικο δε.

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Δεν ειπα οτι ειναι σωστος,απο οτι καταλαβα εννοειται οτι αξιζουν ακομη λιγοτερο,δεν διαφωνω,απλα ηθελα να δειξω οτι με την μεταπωληση δεν κερδιζεις τιποτα ,αρα τελικα αντι για 12 ραφαλ θα παμε στα 6.

GK_
Guest
GK

Υπαρχουν πολλες πτυχες που ειναι αξιες σχολιασμου: η επιλογη για εκσυγχρονισμο ανα «μπλοκ» παραγωγης, με βαση το διαθεσιμο «βαλαντιο», δειχνει, αν μη τι αλλο, ότι απλα, οτι το ΓΕΑ δεν θελει να επαναβει τα λαθη του παρεθοντος, σε οτι αφορα την χρηματοδοτηση και την χρηση τραπεζικου, ή μη δανεισμου, που επιβαρυναν, σημαντικα, τα διαφορα προγραμματα αγορων αεροσκαφων (ειναι να βαζεις τα κλαματα με τις επιλογες χρηματοδοτησης που εγιναν τοτε!!!). Ειναι λογικο να υποστηριχτει οτι, τα ποιο προσιτα, απο οικονομικης αποψης, προς εκσυγχρονισμο, ειναι τα νεοτερα F16Blk52adv+. Υστερα ακολουθουν τα παλαιοτερα F16Blk52. Σιγουρα, τα διαθεσιμα απαρτια των ρανταρ, και υποσυστηματων, επιτρεπουν… Read more »

Em.Ti
Guest
Εμ.Τ

Συμφωνώ στα περισσότερα, με μοναδική αντίρρηση στην πρόωρη απόσυρση των Μ2000EGM/BGM. Αυτή τη στιγμή (και μελλοντικά προφανώς) χρειαζόμαστε και το τελευταίο διαθέσιμο μαχητικό που θα μπορεί επιτυχώς να αναγνωρίσει ίχνη στο Αιγαίο. Είναι τέτοια η αριθμητική υπεροχή της Τουρκίας που δεν μας δίνει την πολυτέλεια να μειώνουμε την οροφή των μαχητικών μας.

GK_
Guest
GK

Βασικα τα Μ2000 EGM/BGM. σε σχεση με το τι «κυκλοφορει» στην γειτονια αυτη, ειναι απλα, ξεπερασμενα. Ποια η αξια τους; Μπορει να αποδειχτει οτι τα Μ2000 EGM/BGM, χωρις πληρη αναβαθμηση, δε θα καταληξουν να γινουν “..ducks” για τους απεναντι;(!). Μονο για λιγους exocet θα ξοδευουμε 15 εκ. € το χρονο; Εαν το προβλημα ειναι η αριθμητικη, οι πιλοτοι των «παλιων» απλα πηγαινουν στα νεα «-5» και επιτρεπουν να βγαινουν περισσοτερες ημερησιες εξοδοι με αυτα. Βεβαια με την προυποθεση οτι και το αποθεμα οπλων ΑΑ και το στοκ απο ανταλλακτικα επιτρεπει μια τετοια αποφαση. Αληθεια, εχει σκεφτει κανενας οτι μαλλον ηρθε… Read more »

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Ερώτηση κρίσεως (και παγίδα…): αξίζει η αντικατάσταση του apg-68(v)9 από το APG-83?
Δεδομένου ότι στην καλύτερη περίπτωση μετά από 7 έτη θα θεωρείται ξεπερασμένο τεχνολογικά?

npo
Guest
npo

Θα είχε νόημα να περιμένουμε λίγο ακόμα ωστε να τους βάλουμε πάνω ραντάρ τεχνολογίας GaN?

Κωστας Phantom Phixer
Guest
Κωστας Phantom Phixer

…και η Bundestag τι λέει για όλα αυτά;

Gunslinger32
Guest
Gunslinger32

Γελάνε ακόμα με τα αναιδή σχέδια του ελληνικού ΥΠΑΜ,
μόλις συνέλθουν απο βδομάδα με ένα τηλεφώνημα θα
γίνει απότομη προσγείωση πρώτα στο Μαξίμου και
μετά απο λίγο στο γραφείο του ΠΚ. wink

Manolis
Guest
Manolis

Δε μασαμε Bundestag , θα πλερωσουμε ακομα και με δραχμες smile

Giorgos tsagaris
Guest
Giorgos tsagaris

Tι ειναι οικονομικοτερο?
Να κανεις ενα -52+ Viper και με τα απαρτια του ενα -30 σε 52+ ή να αφησεις το -52+ ως εχει και να κανεις το -30 Viper?
Mαλλον το δευτερο….

Τα -2000 δεν περισσευουνε….Αν φυγουν τα απλα τοτε τα -5 τι θα πρωτοκανουνε?
θα μπορουσαν να εφοδιαστουν με IRST και Link-16 και να χρησιμοποιουνται high-low mix με τα -5αρια…

gklof
Guest
gklof

Μιας και κάνουμε εικασίες, αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για έναρξη παραγωγής ραντάρ τεχνολογίας GaN και εφόσον το κόστος του δικαιολογεί την επιλογή του από εμάς, ένα σενάριο θα ήταν να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός των F-16 που θα επιλέξουμε να έρθουν στο επίπεδο των F-16V με όλα τα υποσυστήματα πλην ραντάρ, και να εγκαταστήσουμε όταν γίνει διαθέσιμο και το ραντάρ με την απαραίτητη υποδομή, πιθανώς να αυξηθεί το συνολικό κόστος αλλά εικασίες κάνουμε. Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να εξεταστεί αν μπορεί να τοποθετήσει στο ρύγχος τουλάχιστον των block52+, υπέρυθρος αισθητήρας όπως στα block60 των ΗΑΕ, αν και πάλι το κόστος θα αυξηθεί.

George
Guest
George

Ξέρετε για καμιά έξελιξη για το αρχικό εκπαιδευτικό και το διαγωνισμό για αντικατάσταση του T-41

Αλέξανδρος
Guest
Αλέξανδρος

Πολύ σύντομα η Raytheon βγάζει σε παραγωγή τη νεα γενιά ραντάρ για μαχητικά τύπου GaN AESA. Το εχει βγάλει ήδη για την αναβάθμιση και το νέας γενιάς Patriot. Ειχα διαβάσει την επίσημη ανακοίνωση της οτι θα ειναι έτοιμο για μαχητικό απο το ’18 και μετά αν θυμάμαι καλά. Τώρα ειναι σε προχωρημένη ανάπτυξη. Γενικότερα τέτοιας τεχνολογίας ραντάρ φτιάχνει έδω και πολλά χρόνια σε δικό της εργοστάσιο. To ιδιο κάνει και η SAAB για το Gripen που προτείνει στην Ινδία το ανάλογο GaN-aesa και μάλιστα με ανάπτυξη απο κοινού. http://defenceupdate.in/saab-offers-cutting-edge-gan-aesa-radar-technology-india-selects-gripen/ Οτι εχω διαβάσει μιλάει για έως 70% μεγαλύτερη απόδοση απ οτι… Read more »

ariseagle
Guest

Πάντως καλό είναι τα -5 μκ2 να πιστοποιηθούν στους exocet και να προστεθεί και link 16. Με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον θα διατηρηθεί η δυνατότητα tasmo(έστω και από λίγα αεροσκάφη) και θα έχουν και την δυνατότητα να διασυνδεθούν με τα f-16, έναν παράγοντα κρίσιμο για σύνθετες αποστολές. Πάνω από όλα όμως και να μην το ξεχνάμε έχουμε ανάγκη για FOS σε όλο τον στόλο των αεροσκαφών, γιατί εαν έρθει το απευκταίο δεν θα παίξει ρόλο μόνο η ποιότητα αλλά και η διαθεσιμότητα των αριθμών που ούτως ή άλλως υστερούμε.

Θανάσης
Guest
Θανάσης

Ερώτηση άσχετου (και ίσως off-topic) : Το τρομερό και φοβερό A-10 Thunderbolt II θα ταίριαζε στις επιχειρησιακές μας ανάγκες;