31.4 C
Athens
Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Εκσυγχρονισμός F-16… μια αρχή (κάπου στο βάθος).

Εκσυγχρονισμός F-16… μια αρχή (κάπου στο βάθος).

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ενημέρωση χθες του ΓΕΑ στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του ΥΕΘΑ, τα όσα είπε ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου αλλά κυρίως τα όσα δεν είπε και η γνώση για το πλαίσιο και την περιρρέουσα κατάσταση αποσαφήνισαν το τοπίο σχετικά με το θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16 και των F-35 που ανέκυψε στην αρχή της εβδομάδας με το non-paper του ΥΕΘΑ.

Το πιο… αισιόδοξο που μπορεί πλέον να πει κανείς σχετικά για το όλο θέμα είναι ότι για όλα τα πράγματα υπάρχει μια αρχή και αυτή έγινε… κατά κάποιο τρόπο σε ότι αφορά ένα δυνητικό μελλοντικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού.

Επιβεβαιώνοντας τα όσα σχετικά έχουμε γράψει, αυτό που έχει συμβεί μέχρι στιγμής είναι η αποστολή αιτήματος προς την αμερικανική κυβέρνηση (RFI, Request For Information) για την παροχή πληροφόρησης σχετικά με διαθεσιμότητα και τιμή (Price & Availability). Αυτό φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με… παραγγελίες ή ακόμη και αίτημα έκδοσης LOA (Letter of Offer and Acceptance) στα οποία άστοχα αναφέρθηκαν κάποιοι .

Ανατρέχοντας στην ανάρτησή μας (εδώ) μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι το βήμα αυτό αποτελεί την πολύ πρώιμη βαθμίδα της διαδικασίας. Η ουσιαστική διαφορά (από όσα γράφαμε εδώ) με το παρελθόν είναι ότι ενώ μέχρι σήμερα η ΠΑ είχε αρκεστεί σε ενημερώσεις της κατασκευάστριας εταιρίας για ένα δυνητικό πρόγραμμα, το RFI P&A είναι επίσημο βήμα με το οποίο ξεκινούν τέτοιες διαδικασίες καθώς απευθύνεται προς την επίσημη αμερικανική πλευρά.

Αυτό που ζητά με το αίτημα η ΠΑ είναι να πληροφορηθεί για το κοστολόγιο ενός δυνητικού προγράμματος εκσυγχρονισμού για την επιθυμητή διαμόρφωση για κάθε Block F-16 ξεχωριστά. Εκτιμάται μεν ότι ο στόχος είναι το F-16V για τα αεροπλάνα PXII/PXIII/PXIV, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστούν και άλλες επιλογές (ειδικά για τα Block 50/PXII). Για τα Block 30/PXI εξετάζεται η πιθανή αναβάθμισή τους με πλεονάζοντα απάρτια που θα περισσέψουν από τον εκσυγχρονσισμό των υπολοίπων αν και μια τέτοια απόφαση θα προκύψει από την σχέση τιμής/απόδοσης.

Όπως έχουμε σημειώσει πολλές φορές η διαδικασία μετά την λήψη της –επίσημης- απάντησης στο ελληνικό αίτημα είναι οι ελληνικές αποφάσεις που θα επιτρέψουν την εκπόνηση προγράμματος (με άλλα λόγια και παρά την όποια αισιοδοξία προκάλεσε το non paper του ΥΕΘΑ, σήμερα τυπικά εξακολουθεί να μην υφίσταται πρόγραμμα εκσυγχρονισμού). Η  υλοποίηση του όποιου προγράμματος αποφασιστεί τότε θα γίνει σε φάσεις και – όπως υπογραμμίστηκεανάλογα με την διαθεσιμότητα κονδυλίων, κάτι που αποτελεί το λιγότερο ευνοϊκό από τα πιθανά σενάρια που υφίστανται.

Για να δώσουμε μια ιδέα για το τι ακολουθεί, (εάν και) όταν αποφασιστεί κάποια φάση του προγράμματος (και με την προϋπόθεση ότι δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την αμερικανική απάντηση, καθώς τότε θα πρέπει να υπάρξει νέο αίτημα για την επικαιροποίηση των δεδομένων) ακολουθεί η διαπραγμάτευση με την κατασκευάστρια εταιρία και η σύνταξη πιθανής συμφωνίας που τίθεται υπόψη της αμερικανικής κυβέρνησης με την μορφή αιτήματος LΟR για έκδοση LOA.

Το άλλο θέμα που προέκυψε από την χθεσινή ενημέρωση είναι ότι τα Mirage 2000EGM/BGM δεν θα εκσυγχρονιστούν καθώς η προσφορά που υπήρξε είναι εντελώς ασύμφορη οικονομικά. Θα καταβληθεί όμως προσπάθεια για την διασφάλιση της διαθεσιμότητάς τους μέσω FOS, κάτι που ισχύει και για τα Mirage 2000-5 Mk2, T-6 και C-130.

Για το θέμα των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 υπάρχει η πρόθεση αποστολής αιτήματος RFI. Με δεδομένη την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος και την φάση στην οποία βρίσκεται, το αίτημα αυτό δεν μπορεί να αφορά τίποτε περισσότερο από μια αρχική ενημέρωση για το αεροσκάφος και τίποτε περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, για την Ελλάδα θα ισχύσει η διαδικασία που ακολούθησαν και οι άλλες χώρες που αγόρασαν JSF υπό καθεστώς FMS με έναρξη του S&A F-35, που θεωρείται ο «προθάλαμος» εισόδου στο πρόγραμμα. Πρόκειται για το «Studies & Analysis F-35 case», το οποίο προσδιορίζει επακριβώς τις δυνατότητες του F-35 σε σχέση με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, τα οπλικά συστήματα, τις λειτουργικές παραμέτρους και τις ειδικές απαιτήσεις κάθε χώρας σε συντήρηση, τα εγχώρια οπλικά συστήματα και τις υποδομές υποστήριξης. Από εκεί οι ενδιαφερόμενες χώρες θα ενημερωθούν για όλες τις τεχνικές παραμέτρους του προγράμματος F-35 ώστε να καθορίσουν τις απαιτήσεις τους που θα συμπεριληφθούν σε αίτημα LΟR προς την αμερικανική κυβέρνηση για έναρξη της διαδικασίας προμήθειας. Τα παραπάνω και πριν την φάση της LOR, έχουν χρονική διάρκεια 3-4 χρόνων.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

55 ΣΧΟΛΙΑ

55 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aris

Εγώ δεν καταλαβαίνω το γιατί χρειαζόμαστε το F35…
κατ´εμέ θέλουμε hunter-killer για αυτό ή συνδυασμό με τεχνολογία αντι-stealth με αναβαθμισμένα F16 ώστε να έχουμε άμυνα….
Όλα τ´άλλα μου ακούγονται κινέζικα….
Τώρα να μου πείτε πιο αεροπλάνο είναι hunter-killer αντι-stealth…. άλλο ερώτημα….

Spyros

Με αυτοκινητικούς όρους, απλώς μπήκαμε στην έκθεση και χαζεύουμε τα νεα μοντέλα.

Spyros

Στο F-35 αναφερόμουν, αλλά όσον αφορά το ζουμί του άρθρου θα συμφωνήσω μαζί σας!

Spyros

Μην ανησυχείτε, κρατούσαμε μικρό καλάθι.

Αν δεν κάνω λάθος, αυτή ήταν η πρώτη επίσημη κουβέντα για εκσυγχρονισμό F-16, μετά τις μεγαλοστομίες που είχαμε (όχι ακριβώς επίσημα, παρεμπιπτόντως έγινε η αναφορά αλλά τουλάχιστον από επίσημα χείλη), κατά τη τελετή εκσυγχρονισμού των P-3 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Η εν λόγω τελετή (και ομιλία) έγινε στις 25 Ιουλίου του περασμένου έτους. Και η πρώτη επίσημη σχετική κίνηση «μόλις» 6μισι μήνες μετά… απλώς για να μας πουν πως ζητάνε προσφορές…

Καλά πάμε, αισθανόμαστε απόλυτα ασφαλείς.

dimitrov

Νομίζω πως το θέμα των Μ2000EGM/BGM έβγαζε μάτια. Το εντελώς ασύμφορη προσφορά είναι χαρακτηρισμός άκρας ευγένιας. Ποιός εγκληματίας θα λάμβανε τέτοια απόφαση; Ούτε ο Άκης. Ωστόσο θα πρέπει η κάθε κυβέρνηση να υπερβάλει εαυτόν με το θέμα των F-16 και να εκσυγχρονιστούν όλα με την καλύτερη επιχειρησιακά πρόταση. Δηλαδή τα block 30 σε block52+Adv. και τα υπόλοιπα, τα 50/52, όλα σε viper. Μην κάνουμε εδώ τσιγκουνιές. Άλλωστε σε μερικά χρόνια θα αποσύρουμε F-4, M2000 EGM/BGM οπότε οι αριθμοί θα πέσουν στα 170-180 τμχ. Και δεν βλέπω να έρχεται κάτι νέο την προσεχή κρίσιμη 15ετία. Τουλάχιστον να είναι “κορυφαίο” το υφιστάμενο… Read more »

ariseagle

Από όσα διαβάζουμε τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πρακτική των Γάλλων να παίρνουν πίσω μεταχειρισμένα αεροσκάφη παραγωγής τους και να τα προωθούν σε τρίτες χώρες, προωθώντας ταυτόχρονα το νέο μαχητικό τους, στην χώρα που τα κατείχε. Με λίγα λόγια ρωτάω αν θα μπορούσε θεωρητικά να πάρει πίσω η dassault πακέτο όλα τα Mirage egm/-5 με στόχο ένα πολύ ευνοικότερο πακέτο για αριθμό rafale. Δεδομένο ότι από το οπλοστάσιο δεν θα πουληθούν exocet,scalp,mica em/ir και δεν θα χρειαστεί προσωρινά να γίνει παραγγελία και σε όπλα η τιμή θα είναι μικρότερη. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχαινε η Π.Α μια ποιοτική αναβάθμιση… Read more »

Spyros

Θα είχε εφαρμογή αν υπήρχε η πιθανότητα για μια ‘γενναία’ παραγγελία Rafale. Η προτεραιότητα της ΠΑ, αν υπάρχουν λεφτά για δαπάνες τέτοιου επιπέδου, είναι στη διατήρηση των F-16 σε αξιόμαχη κατάσταση… οπότε δεν νομίζω πως έχουν οι Γάλλοι κίνητρο για να κάνουν καν τέτοια προσφορά.

Βέβαια, και τη δεκαετία του ’80 η προτεραιότητα της ΠΑ ήταν να αγοράσουμε F-18L…

Spyros

Επιχειρησιακά, ναι.
Πολιτικά;
Ή (για να γίνω σαφέστερος) πολιτικάντικα;

jim40

Υπάρχει δυνατότητα να πάρουμε τα Μ2000 από κάποια αραβική χώρα που παρήγγειλε Rafal?

tsimuha2

Με τιμη 40 εκ για τα -5 εχεις 40*25=1000 εκ,και αλλα 10-12(αρκετα μεταχειρισμενα)*18=180-216 εκ για τα απλα διλιτρα, πας συνολο 1200.
Ενα rafale με αρχικο πακετο ανταλλακτικων-εκπαιδευση-υποδομες κλπ χτυπαει ανετα το 100,οποτε θα δωσεις 43 αεροπλανα για να παρεις max 12-13 rafale.Βγαλε ολα τα γαλλικα εξω και με αυτα τα λεφτα παρε οπλα-ατρακτιδια(harpoon, jassm) για τα εκσυγχρονισμενα F-16.
Η οροφη 140-160-180 αεροπλανων ειναι η max που θα μπορουμε να υποστηριζουμε τα επομενα χρονια,πικρο μεν αλλα πραγματικο δε.

tsimuha2

Δεν ειπα οτι ειναι σωστος,απο οτι καταλαβα εννοειται οτι αξιζουν ακομη λιγοτερο,δεν διαφωνω,απλα ηθελα να δειξω οτι με την μεταπωληση δεν κερδιζεις τιποτα ,αρα τελικα αντι για 12 ραφαλ θα παμε στα 6.

GK_

Υπαρχουν πολλες πτυχες που ειναι αξιες σχολιασμου: η επιλογη για εκσυγχρονισμο ανα «μπλοκ» παραγωγης, με βαση το διαθεσιμο «βαλαντιο», δειχνει, αν μη τι αλλο, ότι απλα, οτι το ΓΕΑ δεν θελει να επαναβει τα λαθη του παρεθοντος, σε οτι αφορα την χρηματοδοτηση και την χρηση τραπεζικου, ή μη δανεισμου, που επιβαρυναν, σημαντικα, τα διαφορα προγραμματα αγορων αεροσκαφων (ειναι να βαζεις τα κλαματα με τις επιλογες χρηματοδοτησης που εγιναν τοτε!!!). Ειναι λογικο να υποστηριχτει οτι, τα ποιο προσιτα, απο οικονομικης αποψης, προς εκσυγχρονισμο, ειναι τα νεοτερα F16Blk52adv+. Υστερα ακολουθουν τα παλαιοτερα F16Blk52. Σιγουρα, τα διαθεσιμα απαρτια των ρανταρ, και υποσυστηματων, επιτρεπουν… Read more »

GK_

«..Το πρώτο πράγμα που δείχνει αυτή τη στιγμή είναι ότι πρόκειται για άσκηση επί χάρτου για το όταν εξευρεθούν κονδύλια.Πουθενά δεν φαίνεται ότι το πρόβλημα αφορά «τραπεζικό δανεισμό» Θα διαφωνησω. Ο τραπεζικος δανεισμος αυξανει το συνολικο κοστος, αναλογως της διαρκειας χρηματοδοτησης. Εαν ο σκοπο μας ειναι να αποχτησουμε «φτηνα» τις συλλογες, δεν γινεται υστερα, να επιλεγουμε, αυξηση της επιβαρυνσης, κατα 10%, 20%, ή ακομη χειροτερα, γιατι δεν εχουμε τα μετρητα. Το «φτηνο», σε μια τετοια περιπτωση, παει, κοινως, περιπατο. Υστερα, εαν συζηταμε για χρονοδιαγραμμα αποπληρωμων, που ξεπερναει καποια χρονικα ορια, πχ 5ετες μεσοπροθεσμο, στο μελλον, θα βερεθουν με καποια χρηματα… Read more »

Em.Ti

Συμφωνώ στα περισσότερα, με μοναδική αντίρρηση στην πρόωρη απόσυρση των Μ2000EGM/BGM. Αυτή τη στιγμή (και μελλοντικά προφανώς) χρειαζόμαστε και το τελευταίο διαθέσιμο μαχητικό που θα μπορεί επιτυχώς να αναγνωρίσει ίχνη στο Αιγαίο. Είναι τέτοια η αριθμητική υπεροχή της Τουρκίας που δεν μας δίνει την πολυτέλεια να μειώνουμε την οροφή των μαχητικών μας.

GK_

Βασικα τα Μ2000 EGM/BGM. σε σχεση με το τι «κυκλοφορει» στην γειτονια αυτη, ειναι απλα, ξεπερασμενα. Ποια η αξια τους; Μπορει να αποδειχτει οτι τα Μ2000 EGM/BGM, χωρις πληρη αναβαθμηση, δε θα καταληξουν να γινουν “..ducks” για τους απεναντι;(!). Μονο για λιγους exocet θα ξοδευουμε 15 εκ. € το χρονο; Εαν το προβλημα ειναι η αριθμητικη, οι πιλοτοι των «παλιων» απλα πηγαινουν στα νεα «-5» και επιτρεπουν να βγαινουν περισσοτερες ημερησιες εξοδοι με αυτα. Βεβαια με την προυποθεση οτι και το αποθεμα οπλων ΑΑ και το στοκ απο ανταλλακτικα επιτρεπει μια τετοια αποφαση. Αληθεια, εχει σκεφτει κανενας οτι μαλλον ηρθε… Read more »

Προβοκάτωρ

Ερώτηση κρίσεως (και παγίδα…): αξίζει η αντικατάσταση του apg-68(v)9 από το APG-83?
Δεδομένου ότι στην καλύτερη περίπτωση μετά από 7 έτη θα θεωρείται ξεπερασμένο τεχνολογικά?

Προβοκάτωρ

Χμμ…τακτικός ελιγμός..
Το ζήτημα θα δημιουργηθεί για τις πρώτες παρτίδες που θα φορέσουν aesa έστω στο ευνοϊκό σενάριο των 3 ετών από σήμερα διότι για τα τελευταία ενδεχομένως να φορέσουν νεότερο…

Άραγε..θα συνέφερε να φορεθεί το APG-83 μόνο σε μία μοίρα και οι υπόλοιπες να αγοράσουν το apg-68(v)9 δεδομένου ότι είναι φθηνότερο κατά 50% έως ότου δούμε τις εξελίξεις στον τομέα των aesa radars?

npo

Θα είχε νόημα να περιμένουμε λίγο ακόμα ωστε να τους βάλουμε πάνω ραντάρ τεχνολογίας GaN?

npo

Γι αυτό ρωταω εσάς 🙂

Αλέξανδρος

Αν μου ορίσετε ως λίγο ή πολύ τα 3+ χρόνια που θα χρειαστούν μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο εκσυγχρονισμένο F-16 όπως μας λενε, τοτε θα εχω το νου μου να σας απαντήσω σύντομα με οτιδήποτε νεώτερο. Προσωπικά οτι ήξερα σας το έγραψα σε σχόλιο μου λιγο παρακάτω.
Αλλα μου κάνει εντύπωση που εχει βουίξει ο κόσμος για την τεχνολογία GaN απο κολοσσούς οπως Raytheon και Saab, κι εσεις το σπουδαιότερο περιοδικό, δηλώνετε παντελή άγνοια για το θέμα (στα 2 σχόλιά σας που είδα σε σχετικά με το θέμα απο κάποιο άγνωστο άτομο που υπογράφει ως Πτηση&Διαστημα τουλάχιστον).

Κωστας Phantom Phixer

…και η Bundestag τι λέει για όλα αυτά;

Gunslinger32

Γελάνε ακόμα με τα αναιδή σχέδια του ελληνικού ΥΠΑΜ,
μόλις συνέλθουν απο βδομάδα με ένα τηλεφώνημα θα
γίνει απότομη προσγείωση πρώτα στο Μαξίμου και
μετά απο λίγο στο γραφείο του ΠΚ. 😉

Manolis

Δε μασαμε Bundestag , θα πλερωσουμε ακομα και με δραχμες 🙂

Giorgos tsagaris

Tι ειναι οικονομικοτερο?
Να κανεις ενα -52+ Viper και με τα απαρτια του ενα -30 σε 52+ ή να αφησεις το -52+ ως εχει και να κανεις το -30 Viper?
Mαλλον το δευτερο….

Τα -2000 δεν περισσευουνε….Αν φυγουν τα απλα τοτε τα -5 τι θα πρωτοκανουνε?
θα μπορουσαν να εφοδιαστουν με IRST και Link-16 και να χρησιμοποιουνται high-low mix με τα -5αρια…

Giorgos tsagaris

Επειδη το εχω αγορασει (οπως και ολα τα τευχη απο το 1984) αλλα πλεον μου βγαινουν τα ματια απο την (αντικειμενικα) μικροσκοπικη γραμματοσειρα (οποτε δεν θα ανατρεξω εκει) 😉 🙂 καλο θα ηταν να μιλουσαμε με αριθμους. Κοστος αναβαθμισης -52 + ..τοσο..-52+Adv…τοσο…-50…τοσο… Αμφιβαλω σφοδρα αν αφηνοντας ενα -52 Adv ως εχει και μετατρεποντας ενα -50 ή-30 σε Viper θα ηταν ακριβοτερο απο το να κανεις ενα -52 σε Viper και ΚΑΤΟΠΙΝ ενα -50 σε -52 Adv. To τελικο αποτελεσμα ειναι το ιδιο (ενα -52+ και ενα Viper) αλλα στο σεναριο της Π.A. (?) δουλευεις σε 2 α’φη αντι για ενα… Read more »

gklof

Μιας και κάνουμε εικασίες, αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για έναρξη παραγωγής ραντάρ τεχνολογίας GaN και εφόσον το κόστος του δικαιολογεί την επιλογή του από εμάς, ένα σενάριο θα ήταν να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός των F-16 που θα επιλέξουμε να έρθουν στο επίπεδο των F-16V με όλα τα υποσυστήματα πλην ραντάρ, και να εγκαταστήσουμε όταν γίνει διαθέσιμο και το ραντάρ με την απαραίτητη υποδομή, πιθανώς να αυξηθεί το συνολικό κόστος αλλά εικασίες κάνουμε. Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να εξεταστεί αν μπορεί να τοποθετήσει στο ρύγχος τουλάχιστον των block52+, υπέρυθρος αισθητήρας όπως στα block60 των ΗΑΕ, αν και πάλι το κόστος θα αυξηθεί.

Αλέξανδρος

Μπορεί να σας φαίνεται οτι “μπάζει” αλλα εξω γίνεται θύελλα κι απ’ οτι φαίνεται δεν έχετε πάρει χαμπάρι http://e-amyna.com/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2 CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%/ http://defenceupdate.in/saab-offers-cutting-edge-gan-aesa-radar-technology-india-selects-gripen/ http://aviationweek.com/technology/innovation-laureate-raytheon-and-saab-gan-galvanizers O gklof δεν σας είπε ποτέ να μείνουν τα f-16 καθηλωμένα, αυτα τα βγάζετε απ το μυαλό σας. Η κεραία το ραντάρ μπαίνει όποτε το επιθυμεί κανείς ακόμα και μετα την αναβάθμιση των υπολοίπων ηλεκτρονικών και αφου θα υπηρετούν ήδη στην ΠΑ. Αλλα ουτε κι αυτο χρειάζεται να γίνει. Η χρησιμότητα του AESA θα φανεί σε καμιά πενταετία που θα εχουν αποκτήσει οι τουρκοι μερικές μοίρες f-35. Η εκκίνηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των δικων μας θα ξεκινησει σε… Read more »

aresdefence

Με αυτά και με άλλα τσίμπησε και το δωρεάν αρθράκι ο φίλος . Ζηλεύουμε!

Αλέξανδρος

Εντάξει κύριε, σας ευχαριστώ για την απάντηση. Ο βασικός σκοπός μου εκπληρώθηκε. Και αυτος ηταν φυσικά να γινει μια μικρη κουβέντα γύρο απο αυτα τα φλέγοντα ζητήματα των ημερών. Ειδικά στον συγκεκριμένο χώρο γιατι αμα περίμενε κανεις απο καμιά Στρατηγική-pronews και τ’ ανάλογα καήκαμεν! Το πολύ πολύ να μας έβαζαν κανα λινκ με τσόντες! 😀 Επιπλέον ευχαριστώ διότι σε προηγούμενο σχόλιο σας είπατε πως “δεν αναλώνεστε σε σχόλια” και δείξατε το δρόμο του περιπτέρου διακριτικά. Υπερβήκατε ομως εαυτόν και βρήκατε λιγο χρόνο και όρεξη. Πράγμα πολύ ευχάριστο. Λοιπόν καταλήξαμε: Τα GaN AESA ειναι “StarWars” (οπως και τα Pod τύπου Legion… Read more »

npo

οπότε το σχέδιο είναι να έχουμε την υποδομή για σύγχρονες ζεύξεις δεδομένων και για GaN βλέπουμε. Ίσως σε κάποιο νέο ΑΣΕΠΕ μια και για Νέο Μαχητικό βλέπω ν αργούμε.

George

Ξέρετε για καμιά έξελιξη για το αρχικό εκπαιδευτικό και το διαγωνισμό για αντικατάσταση του T-41

Αλέξανδρος

Πολύ σύντομα η Raytheon βγάζει σε παραγωγή τη νεα γενιά ραντάρ για μαχητικά τύπου GaN AESA. Το εχει βγάλει ήδη για την αναβάθμιση και το νέας γενιάς Patriot. Ειχα διαβάσει την επίσημη ανακοίνωση της οτι θα ειναι έτοιμο για μαχητικό απο το ’18 και μετά αν θυμάμαι καλά. Τώρα ειναι σε προχωρημένη ανάπτυξη. Γενικότερα τέτοιας τεχνολογίας ραντάρ φτιάχνει έδω και πολλά χρόνια σε δικό της εργοστάσιο. To ιδιο κάνει και η SAAB για το Gripen που προτείνει στην Ινδία το ανάλογο GaN-aesa και μάλιστα με ανάπτυξη απο κοινού. http://defenceupdate.in/saab-offers-cutting-edge-gan-aesa-radar-technology-india-selects-gripen/ Οτι εχω διαβάσει μιλάει για έως 70% μεγαλύτερη απόδοση απ οτι… Read more »

ariseagle

Πάντως καλό είναι τα -5 μκ2 να πιστοποιηθούν στους exocet και να προστεθεί και link 16. Με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον θα διατηρηθεί η δυνατότητα tasmo(έστω και από λίγα αεροσκάφη) και θα έχουν και την δυνατότητα να διασυνδεθούν με τα f-16, έναν παράγοντα κρίσιμο για σύνθετες αποστολές. Πάνω από όλα όμως και να μην το ξεχνάμε έχουμε ανάγκη για FOS σε όλο τον στόλο των αεροσκαφών, γιατί εαν έρθει το απευκταίο δεν θα παίξει ρόλο μόνο η ποιότητα αλλά και η διαθεσιμότητα των αριθμών που ούτως ή άλλως υστερούμε.

Θανάσης

Ερώτηση άσχετου (και ίσως off-topic) : Το τρομερό και φοβερό A-10 Thunderbolt II θα ταίριαζε στις επιχειρησιακές μας ανάγκες;

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γιατί δεν το βυθίζουμε το ρημάδι να τελειώνουμε; 

Οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στην πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά αυτός είναι και ένας από τους λόγους που...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Πως τα γραφεία Τύπου ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ ξεφτίλισαν τους Τούρκους, γιατί...

32
 Τις προηγούμενες ώρες, γίναμε μάρτυρες διάφορων καταστάσεων που δεν είχαμε ξαναδεί. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε απόλυτη ετοιμότητα, για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες,...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Ιούλιος #398

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 March 2016 #358

Αγορά 1.99

Related News

Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών: Ανησυχητικές οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Ανησυχητικές οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, που νωρίς το απόγευμα θα έχει συνομιλίες στη Βιέννη με...

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς εκβιασμού και υπό την απειλή κανονιοφόρων. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται»

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς εκβιασμού και υπό την απειλή κανονιοφόρων. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε προς...

Αυστραλία: Εξοπλιστικό σκάνδαλο πίσω από το πρόγραμμα αντικατάστασης των Μ-113;

Ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα εξοπλισμών στην μακρυνή Αυστραλία είναι το πρόγραμμα LAND 400 που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα παλαίμαχα τεθωρακισμένα Μ-113 και τα...

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον κορονοϊό: Ανακοινώνονται νέα μέτρα σήμερα

ΑΠΕ-ΜΠΕΈκκληση στους νέους για μεγαλύτερη προσοχή λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού, απηύθηνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προήδρευσε σήμερα το πρωί στην τακτική...

Τσίπρας: Το έλλειμμα στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

ΑΠΕ-ΜΠΕ"Έλλειμμα στρατηγικής" στα ελληνοτουρκικά προσάπτει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην "Εφημερίδα των Συντακτών", προειδοποιώντας...
- Advertisement -