Ελαφρά πολυβόλα Negev NG7 για τον Ινδικό Στρατό

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

To υπουργείο Αμύνης της Ινδίας ανακοίνωσε την Πέμπτη, 19 Μαρτίου την απόφαση προμήθειας 16,479 ελαφρών πολυβόλων Negev NG7 της Israel Weapons Industries (IWI) έναντι ποσού 117 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Η Ινδία είχε από χρόνια εκφράσει την πρόθεσή της να αντικαταστήσει τα παλιά πολυβόλα PKΜ 7.62x54R εξετάζοντας υποψηφιότητες όπως την βουλγαρική Arsenal και την νοτιοκορεατική S&T Motiv. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ινδία κατασκευάζει κατόπιν αδείας το βελγικό πολυβόλο γενικής χρήσης MAG 58 της FΝ με την κωδική ονομασία MG 2A1.

Το Negev είναι ένα ελαφρύ πολυβόλο γενικής χρήσης διαμετρήματος 5.56×45mm NATO που σχεδιάστηκε από την IWI, πρώην Ιsrael Military Industries (IMI). Στη συγκεκριμένη έκδοση ΝG7 εμφανίστηκε το 2012 ενσωματώνει το μεγαλύτερο φυσίγγιο 7.62×51mm NATO και εξοπλίζει τον ισραηλινό στρατό (μονάδες πεζικού, ειδικών δυνάμεων και μηχανικού). Το NG σημαίνει Next Generation.

Το NG7 διαθέτει κάνη μήκους 508 mm (12 ίντσες) και ενσωματώνει δύο λειτουργίες πυρός: την ημιαυτόματη για ελεγχόμενες βολές ακριβείας και την αυτόματη για μέγιστη ισχύ πυρός. Τροφοδοτείται από γεμιστήρα τυμπάνου χωρητικότητας 100-125 φυσιγγίων που περιέχει αυτοδιαλυόμενη ταινία κατά τη βολή τύπου M13 NATO. Διαθέτει επίσης δύο ρυθμιζόμενους διακόπτες αερίων για την περίπτωση που ο πολυβολητής επιλέξει να γυρίσει την τροφοδοσία από κυτίο πυρομαχικών.

Η IWI προσφέρει επίσης το eLog, έναν αισθητήρα καταγραφής των βολών του όπλου που καταγράφει στοιχεία για τη χρήση του πολυβόλου και αποτελεί πολύτιμο βοήθημα στην συντήρηση του όπλου. Δεν είναι όμως γνωστό αν το eLog περιλαμβάνεται στην ινδική παραγγελία.

Ο ινδικός Στρατός παραγγέλνει 72.400 τουφέκια SIG716

Πηγή


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Miscojoneschikichiki Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Δε γνωρίζω πως χρησιμοποιούσε η Ινδία τα PKM της, κανονικά όμως πρόκειται για πολυβόλα γενικής χρήσης που καλύπτουν τους ρόλους τόσο του Negev όσο και του MAG, και μάλιστα με βάρος που συναγωνίζεται άνετα το πρώτο. Τι νομίζουν πάλι οι Ινδοί ότι θα καταφέρουν, μόνο αυτοί θα ξέρουν, αν ξέρουν. Το ότι είχαν δε και MAG και PKM σε υπηρεσία ταυτόχρονα είναι πιο ασχολίαστο κι από κάτι άλλους απίθανους που έχουν MAG και MG3 μαζί.

Miscojones
Member
Noble Member
Miscojones

MAG και MG3 μαζί; Συμπλήρωσε και το Μ60 στα άρματα Μ48Α5 και τα ΕΠ, το Γαλλικό NF1 (Κύπρο τώρα) και στα ΑΜΧ30 και ΑΜΧ10, το Μ1919 στην Εθνοφυλακή, τουλάχιστον για να πιάσουμε τα 7,62 και 0.30 για να μην πάμε στα 0.50. Δεν νομίζω να υπάρχουν ΕΔ στον κόσμο με πιο διάσπαρτο υλικό.