Το υπουργείο άμυνας της Ισπανίας θεωρεί αναγκαία την προμήθεια ΝΜΑ το 2019, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης των μαχητικών F/A-18.

 

Βασικότερος υποψήφιος για το πρόγραμμα εμφανίζεται το EF-2000 Typhoon. Η Ισπανία είναι μία από τις τέσσερις χώρες της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το αεροσκάφος, με την Ισπανική Αεροπορία να έχει παραλάβει 68 από τα 72 μαχητικά που η Ισπανία έχει δεσμευτεί να προμηθευτεί. Τα υπόλοιπα τέσσερα Typhoon θα μεταβιβαστούν το αργότερο το νέο έτος, επισημαίνει το «Info Defensa».

 

Το πρόγραμμα αντικατάστασης του αμερικανικού μαχητικού είναι μία από τις σημαντικότερες απαιτήσεις της Ισπανικής Αεροπορίας, μαζί με το νέο αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού. Ταυτόχρονα, το ευρωπαϊκό μαχητικό έχει αρχίσει σιγά σιγά να αφήνει το F/A-18 στο περιθώριο, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα που το Hornet εκτελούσε κατά κόρον έως πρόσφατα.

 

Η Ισπανία εξετάζει επίσης τη συμμετοχή της σε κάποιο από τα δύο ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης μαχητικών 5ης γενιάς (FCAS / Tempest), με τον υπουργό άμυνας Angel Olivares να πιστεύει ότι τα δύο προγράμματα θα συγχωνευτούν σε ένα, στο οποίο θα μετέχει φυσικά και η Ισπανία.

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτα τα F-18 ποσο παλια να ειναι? Μαγεψε παντως το ατιμο στο AFW’ 18..
  Απο οπλικα συστηματα τι να φορανε (παντα σε σχεση με τα F-4)

  • Οι Ισπανοί δεν είναι… σπάταλοι, έχουν κι αυτοί σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα.

   Οπότε αν αντικαθιστούν τα F/A-18A τους, παρ’ όλο που τα έχουν τόσο καιρό, έχουν τις υποδομές που χρειάζονται για να τα συντηρήσουν, να τα υποστηρίξουν κλπ, μάλλον τα αντικαθιστούν γιατί ‘δε πάνε άλλο’.

   Οπότε το να τα πάρουμε εμείς, να στήσουμε ό,τι υποδομές χρειάζονται σε υποστήριξη, για να τα κρατήσουμε πες για άλλη μια δεκαετία με το ζόρι, μάλλον δεν είναι πολύ καλή ιδέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here