Η Ισπανία θα επιλέξει ΝΜΑ το 2019

4
2021

Το υπουργείο άμυνας της Ισπανίας θεωρεί αναγκαία την προμήθεια ΝΜΑ το 2019, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης των μαχητικών F/A-18.

 

Βασικότερος υποψήφιος για το πρόγραμμα εμφανίζεται το EF-2000 Typhoon. Η Ισπανία είναι μία από τις τέσσερις χώρες της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το αεροσκάφος, με την Ισπανική Αεροπορία να έχει παραλάβει 68 από τα 72 μαχητικά που η Ισπανία έχει δεσμευτεί να προμηθευτεί. Τα υπόλοιπα τέσσερα Typhoon θα μεταβιβαστούν το αργότερο το νέο έτος, επισημαίνει το “Info Defensa”.

 

Το πρόγραμμα αντικατάστασης του αμερικανικού μαχητικού είναι μία από τις σημαντικότερες απαιτήσεις της Ισπανικής Αεροπορίας, μαζί με το νέο αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού. Ταυτόχρονα, το ευρωπαϊκό μαχητικό έχει αρχίσει σιγά σιγά να αφήνει το F/A-18 στο περιθώριο, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα που το Hornet εκτελούσε κατά κόρον έως πρόσφατα.

 

Η Ισπανία εξετάζει επίσης τη συμμετοχή της σε κάποιο από τα δύο ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης μαχητικών 5ης γενιάς (FCAS / Tempest), με τον υπουργό άμυνας Angel Olivares να πιστεύει ότι τα δύο προγράμματα θα συγχωνευτούν σε ένα, στο οποίο θα μετέχει φυσικά και η Ισπανία.

Notify of
Νικόλας_Τζ
Guest
Νικόλας_Τζ
Offline

Κάποια στιγμή ΠΡΈΠΕΙ και η Ελλάδα να συμμετέχει στο μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό, αν βέβαια συμφέρει…

Thras
Guest
Thras
Offline

Εδώ δεν συμμετείχαμε στο F35, όταν έπρεπε και είχαμε χρήματα…

Σίγουρα δεν πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη!

Παλιουρας
Guest
Παλιουρας
Offline

Αυτα τα F-18 ποσο παλια να ειναι? Μαγεψε παντως το ατιμο στο AFW’ 18..
Απο οπλικα συστηματα τι να φορανε (παντα σε σχεση με τα F-4)

Σπύρος
Guest
Σπύρος
Offline

Οι Ισπανοί δεν είναι… σπάταλοι, έχουν κι αυτοί σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα.

Οπότε αν αντικαθιστούν τα F/A-18A τους, παρ’ όλο που τα έχουν τόσο καιρό, έχουν τις υποδομές που χρειάζονται για να τα συντηρήσουν, να τα υποστηρίξουν κλπ, μάλλον τα αντικαθιστούν γιατί ‘δε πάνε άλλο’.

Οπότε το να τα πάρουμε εμείς, να στήσουμε ό,τι υποδομές χρειάζονται σε υποστήριξη, για να τα κρατήσουμε πες για άλλη μια δεκαετία με το ζόρι, μάλλον δεν είναι πολύ καλή ιδέα.