Η Ισπανία μεταφέρει εφόδια στις ισπανικές αποστολές σε Λίβανο και Τουρκία

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το φορτηγό πλοίο “El Camino Espanol” πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό να ανεφοδιάσει τις ισπανικές στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Λίβανο και την Τουρκία.

 

Όπως περιγράφει το “Info Defensa”, το πλοίο απέπλευσε από την Cartagena στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 με προορισμούς τη Βηρυτό και την Αλεξανδρέττα. Να θυμίσουμε, στην Τουρκία υπάρχει ισπανικό απόσπασμα Patriot, με αποστολή την προστασία της Τουρκίας από πιθανές συριακές πυραυλικές επιθέσεις…

Οι ισπανικοί Patriot παραμένουν στην Τουρκία

Η Ισπανία διατηρεί σε υπηρεσία δύο τέτοια πλοία για τον ανεφοδιασμό των ισπανικών θυλάκων Θέουτα και Μελίγια στην αφρικανική ακτή.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
NikolakiEfentis
Member
NikolakiEfentis

Δεν το είχα προσέξει το άρθρο. Άκρως ενδιαφέρον το «ταπεινό» πλοίο (εκτοπίσματος 5000t περίπου). Ένα απλό RO-RO το οποίο μετασκευάστηκε από τα ναυπηγεία Bazan με ένα επιπρόσθετο επίπεδο για ελαφρά οχήματα, ενώ δύναται μεταφέρει και άρματα μάχης. Αναρωτιέμαι, δεν θα μπορούσαν τέτοια σκάφη να προσφέρουν τα μέγιστα στην προληπτική ενίσχυση και τον ανεφοδιασμό των νησιών μας; Δεν θα μπορούσαν να διαθέτουν ένα μικτό πλήρωμα, ίσως και με αποστρατευμένους αξ/ούς του ΠΝ, όπως πράττουν άλλα Ναυτικά; Δεν εννοώ να αντικατασταθούν τα αρματαγωγά, καθώς πιστεύω πως για το Αιγαίο είναι πολύτιμα. Μιλάω για επιπρόσθετα σκάφη με λογικό κόστος. Θεωρώ σχετικά εύκολο να… Read more »