Η Ισραηλινή Αεροπορία επιδιώκει την απόκτηση οκτώ KC-46 από την Boeing

3
1537
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ισραηλινή Αεροπορία θέλει την απόκτηση οκτώ καινούριων αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC-46 Pegasus για να αντικαταστήσει τα γηραιά Boeing 707 που σήμερα αξιοποιεί.

 

Με βάση τους «Times of Israel», τα αεροσκάφη θα αγοραστούν με χρήματα της ετήσιας αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, η οποία φθάνει τα $3,8 δις. Το κόστος των οκτώ KC-46 αναμένεται να αγγίξει το $1 δις και οι παραδόσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σε δύο χρόνια, εφόσον η σχετική συμφωνία υπογραφθεί.

Το Ισραήλ σκοπεύει να προμηθευτεί πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα αξίας $11 δις από τη Boeing!

Το KC-46 αποκτάται από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τύπο έχουν τελευταία δείξει τα ΗΑΕ. Η πιθανή προμήθεια του KC-46 από το Ισραήλ έχει προξενήσει παράπονα στην ισραηλινή εταιρεία IAI, η οποία προτείνει τη μετασκευή επιβατηγών Boeing 767 με αρκετά μικρότερο κόστος. Σε απάντηση, η Boeing δεν χορηγεί στην IAI την άδεια τροποποίησης μεταχειρισμένων Boeing 767 σε αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, ώστε να πετύχει την πώληση περισσότερων KC-46 στο εξωτερικό.

Ισραήλ: η επιλογή των KC-46 προκαλεί τα «παράπονα» της ΙΑΙ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

1 δισ $ για 8 αεροσκάφη; 125 εκατ για το κάθε ένα; μήπως είναι πολύ αισιόδοξο το κόστος;

Spirit
Guest
Spirit

Μπορεί να ψωνίζουν με τιμοκατάλογο αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Σύμφωνα με αυτό https://www.airforcetimes.com/news/your-air-force/2019/06/13/kc-46-refueling-system-flaws-will-take-years-to-fix-and-cost-hundreds-of-millions-of-dollars-gao-says/ οι ΗΠΑ πληρώνουν κάτι παραπάνω από 240 εκατομμύρια …