Η Ρωσία «πλημμυρίζει» τη Μεσόγειο πριν την κυβερνητική έφοδο στο Ιντλίμπ

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ρωσικά πλοία και αεροπλάνα βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο και αεροδρόμια-ορμητήρια προκειμένου να υποστηρίξουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Συριακού Στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των «Αντικαθεστωτικών».

 

Σύμφωνα με το «The Drive», διασκορπισμένες θαλάσσιες περιοχές στη Μεσόγειο έχουν δεσμευτεί για ασκήσεις πολεμικών πλοίων, με αφετηρία την 1η Σεπτεμβρίου. Σε αυτές συμμετέχουν 25 με 30 μονάδες αλλά και αεροσκάφη του Ρωσικού Ναυτικού:

 

>1 καταδρομικό («Marshal Ustinov») εξοπλισμένο με έως 16 υπερηχητικά Κ/Β κατά πλοίων P-1000 Vulkan και μέχρι 64 Α/Α πυραύλους S-300F.

>1 αντιτορπιλικό τύπου Udaloy («Severomorsk»).

>3 φρεγάτες τύπου Adm. Grigorovich, με οκτώ Κ/Β Kalibr έκαστη.

>τουλάχιστον 2 υποβρύχια τύπου Kilo, που φέρουν επίσης Kalibr.

>ΑΦΝΣ Tu-142 και Il-38.

>μαχητικά Su-30SM και Su-33.

 

Τα στοιχεία για τα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσικής Αεροπορίας δεν αποτυπώνονται με παρόμοια ακρίβεια, με ρωσικά αεροσκάφη να παραμένουν στην Συρία και βομβαρδιστικά να μπορούν να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις από αεροδρόμια στη Ρωσία.

 

Η διάταξη των αμερικανικών δυνάμεων παρουσιάζει μικρή διαφορά, ενώ οι θέσεις των ρωσικών πλοίων εμφανίζονται να είναι τέτοιες ώστε να εμποδίσουν πιθανή δράση Δυτικών ναυτικών. Αξιοσημείωτη είναι πάντως η είσοδος του πυρηνικού υποβρυχίου «USS Newport News» στη Μεσόγειο, κάτι που έγινε γνωστό από την επίσκεψή του στο Γιβραλτάρ στις 3 Σεπτεμβρίου.

 

Δεν μπορεί να αποκλειστεί φυσικά μια περαιτέρω τουρκική επέμβαση. Οχηματοπομπές αποτυπώνονται σε βίντεο να κατευθύνονται προς τη Συρία και τουρκικά πλοία επιχειρούν στη Μεσόγειο. Το Ισραήλ, τέλος, συνεχίζει να κτυπά στόχους στη Συρία. Στις 4 Σεπτεμβρίου ήταν σειρά να πληγούν υποδομές στις επαρχίες της Χάμα και την Ταρτούς, με το επιχείρημα ότι σχετίζονταν με την ιρανική δραστηριότητα στη Συρία. Την ίδια ημέρα, το Ισραήλ αποκάλυψε ότι έχει κάνει 200 επιθέσεις με 800 όπλα στην χώρα από το 2017.

 

Η επιχείρηση ανακατάληψης της Ινλίμπ είναι προ των θυρών…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
p270
Guest
Παναγιωτης

Με το Αφριν η Συρία και κυρίως η Ρωσία θα κάνει κάτι η ειναι ντεφακτο κατεχόμενο πλέον από τους τουρκους ;

KN
Guest
KN

Η στάση των Ρώσων είναι γνωστή και την επαναλαμβάνουν συνέχεια, η πλήρης εδαφική αποκατάσταση της Συρίας και η αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων απο αυτή (συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν) τώρα πόσο εύκολο είναι αυτό ο καθένας μπορεί να καταλάβει. Πάντως αν η Τουρκία μαχαίρωνε πισώπλατα τη Ρωσία στο Ιντλιμπ δεν νομίζω οι Ρώσοι να είχαν κάποιο πρόβλημα να προσφέρουν το Αφρίν πίσω στους Κούρδους ως ένα ακόμα ισχυρό δέλεαρ στις διαπραγματεύσεις μαζί τους.

dig itallito
Guest
dig itallito

Η Ρωσία έχει κυκλώσει την Κύπρο.
Είναι μια μορφή πίεσης κι αυτή προς έναν μελλοντικό ανταγωνιστή….