20.1 C
Athens
Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Η NASA ερευνά μια μικρή διαρροή αέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

- Advertisement -

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης

Από την προηγούμενη εβδομάδα η NASA ερευνά μια μικρή διαρροή αέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Ευτυχώς, τα τρία τρέχοντα μέλη του πληρώματος δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, σύμφωνα με τη NASA, και πέρασαν μέσα στο ρωσικό τμήμα του σταθμού καθώς προσπαθούν να βρουν την πηγή της διαρροής.
Μια μικρή διαρροή αέρα από το σταθμό είναι αναμενόμενη και “φυσιολογική”.
«Η ατμόσφαιρα του σταθμού διατηρείται σε πίεση άνετη για τα μέλη του πληρώματος, και ένα μικρό κομμάτι αυτού του αέρα διαρρέει με την πάροδο του χρόνου, απαιτώντας μια διαδικασία επανασυμπίεσης από δεξαμενές αζώτου που παραδίδονται σε αποστολές ανεφοδιασμού φορτίου», δήλωσε η NASA.
Αυτό το ποσοστό διαρροής, ωστόσο, «έχει αυξηθεί ελαφρώς», «έτσι οι ομάδες επεξεργάζονται ένα σχέδιο για την απομόνωση, τον εντοπισμό και ενδεχομένως την επισκευή της διαρροής.
Ενώ βρίσκεται στο ρωσικό τμήμα του ISS, το πλήρωμα θα κλείσει όλες τις καταπακτές έτσι ώστε ο έλεγχος της αποστολής να μπορεί να παρακολουθεί την πίεση του αέρα σε κάθε μονάδα. Η NASA αναμένει κάποια λύση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Το ρωσικό τμήμα θα επιτρέψει και στους τρεις αστροναύτες να αιωρούνται γύρω από την κύρια μονάδα Zvezda, τη μονάδα μίνι-έρευνας Poisk και το διαστημικό σκάφος Soyuz MS-16.
Η NASA μετά από πέντε μέρες εξακολουθεί να αγωνίζεται να βρει τη διαρροή.
Τα καλά νέα είναι ότι ο αέρας διαρρέει από το τμήμα πολύ αργά και ο κίνδυνος δεν είναι μεγάλος. Τα άσχημα νέα είναι ότι δεν έχουν βρει ακόμα τη διαρροή – αναγκάζοντας το πλήρωμα να περάσει επιπλέον νύχτες στο ρωσικό τμήμα του σταθμού.
Με τη σφράγιση όλων των καταπακτών του τμήματος, ο έλεγχος αποστολής της NASA ελπίζει ότι μπορεί να απομονώσει την πηγή της διαρροής, ώστε το προσωπικό του σταθμού να μπορεί να το διορθώσει.
Στο διάστημα, δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από μια διαρροή – ας ελπίσουμε ότι θα το βρουν και επισκευάσουν σύντομα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Απλές λύσεις εκσυγχρονισμού με μεγάλη απόδοση: Ψηφιοποίηση όλμων – A΄ Mέρος

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης – Πρώτο ΜέροςΑπό αμνημονεύτων χρόνων η διοίκηση στρατεύματος στη μάχη περιοριζόταν από τους παράγοντες της ισχύς των δυνάμεων, του χώρου...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Έρχεται η Παρλί! Πέφτουν υπογραφές και για τα Rafale, “έκπληκτοι” οι...

108
 Γύρω στις 25 Ιανουαρίου, θα έρθει στην Αθήνα η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραστεί, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό της στις...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Αύγουστος #399

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 December 2015 #355

Αγορά

Related News

Ψηφιακό Βιβλίο: Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble

Μια εξαιρετική έκδοση της NASA για το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, το ένα και μοναδικό τροχιακό σύστημα που έχει συμβάλει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στην...

Τρεις δορυφόρους εντοπισμού βαλλιστικών πυραύλων παρήγγειλε η Space Command

Το εφεύρημα του Τραμπ, δηλαδή η ανεξάρτητη από τα άλλα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, Αμερικανική Διαστημική Δύναμη (US Space Force) αρχίζει να παίρνει σάρκα...

Ελπίδα για το ιστορικό αστεροσκοπείο στο Αρεσίμπο μετά την καταστροφή

Το Πουέρτο Ρίκο θα διαθέσει οκτώ εκατομμύρια δολάρια για την ανακατασκευή του ραδιοτηλεσκοπίου του Αστεροσκοπείου του Αρεσίμπο το οποίο πρόσφατα κατέρρευσε, όταν έσπασαν τα...