- Advertisement -

Ισραηλινή Αεροπορία: Οι αλλαγές που οδηγούν στην επόμενη γενιά

- Advertisement -

Η συγκρότηση μιας επιπλέον Μοίρας με F-35I Adir, μετασταθμεύσεις πολεμικών Μοιρών σε άλλες βάσεις για εξορθολογισμό της συντήρησης αλλά και εξοικονόμηση πιστώσεων και μείωση του χρόνου αεροπορικής εκπαίδευσης κατά έξι μήνες είναι μερικές από τις σημαντικές αλλαγές που θα οδηγήσουν την ισραηλινή Αεροπορία στην «επόμενη γενιά» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός της, Πτέραρχος Amikam Norkin.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών ΜΜΕ, τα σχέδια που ενέκρινε ο Αρχηγός τον Ιούλιο θα υλοποιηθούν εντός της επόμενης πενταετίας. Και όπως δηλώνουν πηγές της Αεροπορίας στην εφημερίδα Jerusalem Post, οι αλλαγές για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και αξιοποίηση των μέσων ήταν απαραίτητες.

Η εκπαίδευση αέρος είναι ένας από τους τομείς που ήδη αλλάζουν. Μετά από μια σημαντική διαδικασία που διήρκεσε τα τελευταία χρόνια, από τον Ιανουάριο οι νέοι χειριστές θα παίρνουν τα «φτερά» τους έξι μήνες νωρίτερα απ’ ότι στο παρελθόν.
Αν και η πτητική εκπαίδευση δεν αλλάζει, οι σπουδαστές της Σχολής θα ολοκληρώνουν το επιχειρησιακό και προκεχωρημένο επιχειρησιακό εκπαιδευτικό στάδιο στο M-346 Lavi στο μισό χρόνο αντί σε 12 μήνες που ίσχυε πριν. Όχι πως τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα γι’ αυτούς –η Αεροπορία δεν έχει σκοπό να χαμηλώσει τον πήχη.

Οι μετασταθμεύσεις δύο Μοιρών μαχητικών F-16C Barak είναι επίσης στο πρόγραμμα. Η 101η και η 105η προβλέπεται να μετακινηθούν από το Hatzor στην βάση Ramat David με την επικείμενη διάλυση, τον Οκτώβριο, της παλαιότερης Μοίρας της ισραηλινής Αεροπορίας, της 117ης (The First Jet Squadron) η οποία επιχειρεί σήμερα από εκεί με F-16C/D.
Η απόφαση για την απενεργοποίηση της ιστορικής αυτής Μοίρας, η οποία από το 1953 έχει πετάξει σε όλους τους πολέμους του Ισραήλ καταρρίπτοντας 121 εχθρικά αεροσκάφη, ελήφθη αυστηρώς υπό ορθολογιστικό πρίσμα. Το κόστος του εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών της με ένα πρόγραμμα MLU (Mid-Life Update) θα ήταν μεγαλύτερο από την διάλυσή της και την προμήθεια νέων μέσων –ένα μίγμα F-15I και F-35I.

Μια δύναμη από αυτά τα αεροσκάφη θα είναι «ο συνδυασμός που θα φέρει την νίκη» για την IAF σε μελλοντικούς πολέμους και επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή, εκτιμούν Ισραηλινοί ειδικοί. Γι’ αυτό και η συγκρότηση μιας τρίτης Μοίρας μαχητικών 5ης γενιάς το προσεχές έτος δείχνει σχεδόν αναμενόμενη.
Μέχρι τον Νοέμβριο η ισραηλινή Αεροπορία θα διαθέτει 27 από τα συνολικά 50 μαχητικά stealth που αναμένεται να παραλάβει. Η δημιουργία μιας ακόμη Μοίρας με F-35I θα επιτευχθεί μειώνοντας τον προβλεπόμενο αριθμό ‘Adir’ ανά Μοίρα από 24 σε 18 αεροσκάφη.

Η δεύτερη ισραηλινή Μοίρα με F-35Ι, η 116η (Lions of the South) με βάση το Nevatim στα νότια της χώρας, κατέστη επισήμως επιχειρησιακή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Εις το εξής θα πετά αποστολές –ενίοτε εκεί όπου καμμία άλλη Αεροπορία δεν έχει τολμήσει να στείλει αεροσκάφη της– μαζί με τα ‘Adir’ της 140ης Μοίρας (Golden Eagle Squadron).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παραγωγή και ανάπτυξη του F-35 εμπλέκονται και ισραηλινές αμυντικές βιομηχανίες. Η ΙΑΙ (Israel Aerospace Industries) κατασκευάζει πτέρυγες για τα F-35A της Lockheed Martin ενώ η Elbit Systems παράγει κάσκες πτήσης με ενσωματωμένη τεχνολογία αιχμής που παρέχει στους χειριστές θέα 360ο από το κόκπιτ.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι η Αεροπορία κοιτάζει πάλι προς την προμήθεια μεταφορικών V-22 Osprey παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς καθώς η ηγεσία πιστεύει πως υπάρχουν επιχειρησιακές ανάγκες που 12-14 αεροσκάφη tiltrotor θα μπορούσαν να καλύψουν. Ανάγκες που και μόνον η αναφορά τους θεωρείται παραβίαση απορρήτου.
Η συγκέντρωση των Μοιρών που επιχειρούν με drones από έξι διαφορετικές αεροπορικές βάσεις σε μια, στο Hatzor, συγκαταλέγεται στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν. Η εν λόγω βάση θα καταστεί κύρια βάση για τις αποστολές των ισραηλινών UAV οι οποίες αντιστοιχούν σήμερα στο 75% των επιχειρησιακών ωρών πτήσης της IAF από βάσεις όπως το Tel Nof και το Palmahim.
Με στόχο την συγκέντρωση της συντήρησης των ελικοπτέρων σε μια βάση, η 193η Μοίρα (Defenders of the West) που επιχειρεί από το Ramat David με ε/π AS565MA Panther (Atalef, «Νυχτερίδα» σε ισραηλινή υπηρεσία) θα μετακινηθεί στην βάση Palmahim. Σημειωτέον ότι από την ίδια βάση πετούν UH-60 Black Hawk ή ‘Yanshuf’ («Κουκουβάγια») όπως είναι γνωστά στα πληρώματα.

Όσον αφορά τα ελικόπτερα της IAF, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές ήταν η δημιουργία πρόσφατα της νέας Πτέρυγας Ειδικών Δυνάμεων (7η Πτέρυγα) η οποία συμπεριέλαβε τους κομμάντο της Αεροπορίας (Μονάδα 699 και Shaldag) καθώς και προσωπικό από άλλες μονάδες για αυξημένη επιχειρησιακή ευελιξία, καλύτερη συνεργασία και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Οι Ισραηλινοί θεώρησαν ότι ένα τέτοιο βήμα ήταν αναγκαίο ενώ όσοι υπηρετούν στις μονάδες αυτές θα στελεχώσουν αργότερα επιτελικές θέσεις.
Το πολυετές σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές και στην Αεράμυνα. Τα διάφορα αντιαεροπορικά συστήματα που παρέχουν ευρύ φάσμα προστασίας εναντίον πυραύλων, βλημάτων cruise, μη επανδρωμένα αεροχήματα κ.ά. θα καλύπτουν εις το εξής ευρύτερες περιοχές απ’ ότι προηγουμένως. Ο δε αριθμός των πυροβολαρχιών Patriot θα περιοριστεί σε στρατηγικά σημεία, το αρχηγείο της 137ης Πυροβολαρχίας που επιχειρεί με το σύστημα Iron Dome στο βόρειο Ισραήλ θα κλείσει και η 168η Πτέρυγα θα μεταφερθεί στην βάση Hatzor.
Αλέξανδρος Θεολόγου
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aegis-3

Η απόκτηση Osprey για αντικατάσταση των Chinook για καλύτερη παροχή υποστήριξης σε απομακρυσμένες περιοχές και κυρίως σε νησιά θα έπρεπε να εξεταστεί και από εμάς.
Επίσης για αποστολές ειδικών δυνάμεων σε Κύπρο και σε σημεία που δεν περιμένει ο εχθρός ίσως δίνει κάποιες νέες δυνατότητες που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα.

christos_choris_a

Αν οι Τούρκοι θέσουν σε λειτουργία τους S-400 και επίγειες συτστοιχίες πυραύλων SOM το μόνο μέσον που θα μπορεί να πλησιάσει τα νησιά είναι το υποβρύχιο. Πρώτα θα πρέπει να σκεφτόμαστε την προμήθεια F-35A εξοπλισμένων με AGM-88E και αργότερα και με G και ύστερα όλα τ’ άλλα ( Μπελάρες, αναβαθμίσεις F-16, ελικόπτερα, μεταχειρισμένα M-2A0, … ).

KostisM

Και ‘μεις αν παίρναμε 3,8 δις $ το χρόνο βοήθεια από το θείο σαμ θα κρίναμε ότι “το κόστος/απόδοση του εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών της <<330Μ>> με ένα πρόγραμμα MLU (Mid-Life Update) θα ήταν μεγαλύτερο από την διάλυσή της και την προμήθεια νέων μέσων –ένα μίγμα F-15 και F-35”. Κ. Αλέξανδρε συγχωρήστε τη μικρή αλλαγή , αλλά όταν ψάχνεις να βρεις τα ευρώ με το μακαρόνι δημιουργεί στερητικά σύνδρομα … αλλού υποστηρίζω κι εξακολουθώ να λέω ότι όλα τα F-16/Μ2000 που τους απομένουν πολλές ώρες (σε αντίθεση με τα ισραηλινά) είναι πολύτιμα και πρέπει να συνεχίσουν να πετούν αναβαθμισμένα.

Takis78

Συμφωνώ. Και εγώ πιστεύω πως εκτός του ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε τα block 50 σε Viper, θα πρέπει να αναβαθμίσουμε και τα mirage. Ακόμα και πάει 30m το κομμάτι, διότι και εμπειρία στον τύπο έχεις και δεν βρίσκεις αεροσκάφη με αυτές τις δυνατότητες σε αυτά τα χρήματα.

christos_choris_a

Τί δυνατότητες βλέπεις σε ένα αεροσκάφος σαν το Mirage-2000 με ώθηση κινητήρα μόλις στους 10 τόνους και λόγο ώσης προς βάρος κάτω από 0.9 ! Ένα ολομέταλο κατασκεύασμα σαν το Mirage-2000 κάνει “μπαμ” από μακρυά σαν στόχος των AIM-120C-7 εκτοξευόμενων από Τουρκικά F-16V καθοδηγούμενα από E-7 ή από τους Τουρκικούς S-400. Και χωρίς αναβάθμιση τα EGM είναι μια χαρά αντικείμενα για τα μουσεία μας.

KostisM

Τα μονοκινητήρια rafale όπως τα χαρακτηρίζουν κάποιοι έχουν ένα ICMS Mk3 που μπορεί να ξεγελάσει τους AIM-120, μπορούν να φέρουν το μοναδικό βλήμα πλεύσης εκατοντάδων χιλιομέτρων που έχουμε (καλύτερα 40+ παρά 24 αφη) , να ρίξουν ταυτόχρονα ένα MICA ΕΜ που μπορεί μεν να ξεγελαστεί αλλά και έναν IR από 67 χλμ. που ούτε θα το δει το F-16. Κοστίζουν 34 εκατ. το ένα (στην Ινδία χωρίς FOS-όπλα και τα κερατιάτικα της HAL), τα F-16V 14 εκατ. (για τα bl.52) , τα άλλα για να εκσυγχρονιστούν υπολογίζονται λίγο περισσότερο. Αν πάρουν ΝΜΑ θέλουμε από 140 ως 200 εκατ. το ένα (χωρίς όπλα). Αν δώσουμε π.χ. 3 δις $ τώρα για F-35 και αφήσουμε στην τύχη του τον υπόλοιπο στόλο θα υπάρχουν 84+24+20=128 αφη να αντιμετωπίσουν την Τουρκία , αρκούν αυτά σε τόσο ευρύ μέτωπο (από Έβρο έως Κύπρο )? Όλοι εκσυγχρονίζουν , γιατί όχι κι εμείς όλα σε συνδυασμό με νέα όπλα και ατρακτίδια. Και θα θέλουν τα F-35 αναβάθμιση στο καινούργιο Block αμέσως μετά για να έχουν FOC και όχι IOC). Τα δε rafale που τα βλέπεις μεν αλλά 30 χλμ… παραπέρα όπως λένε φοβάμαι πάνε πιο ακριβά, καλύτερα να έχεις 196 έτοιμα αφη απέναντι στους 233 μπούφους και προς το τέλος της δεκαετίας βλέπουμε. Και θέλουμε και βαπόρια νέα, τα μαχητικά είναι πιο σημαντικά για πόλεμο αλλά θες και παρουσία πάνω στη θάλασσα.

christos_choris_a

Τα 30 εκατομμύρια αν ξοδευτούν πάνω στο κάθε Mirage-2000EGM είναι πεταμένα λεφτά. 45 εκατομμύρια στοιχίζει ένα ολοκαίνουριο JAS-39E, 35 εκατομμύρια ένα ολοκαίνουριο F-16 block 72 και η τιμή του F-35A για την USAF είναι 77 εκατομμύρια δολάρια ( για ξένους πελάτες θα έχει πέσει κάτω από 100 εκατομμύρια, ίσως και στα 95 ). Έχουμε δαπανήσει ήδη 1,5 δισ. για την αναβάθμηση 84 F-16. Πρέπει τώρα να κοιτάμε μπροστά και να βλέπουμε την κατάσταση μετά το 2035. Αλλά και στο σήμερα φαντάζει ζοφερό με την
Τουρκία να διαθέτει το game changer που λέγεται S-400.

christos_choris_a

Άντε και στα δικά μας ! Μία μοίρα με 18 F-35A για αρχή ώστε να “δέσουν” με τα 84 F-16V και αργότερα ( γύρω στο 2030 ) άλλη μια μοίρα με 18 F-35A ή 8-12 F-35B για να μπεί για τα καλά η Π.Α. στον 21ο αιώνα !

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Απόσυρση των ΑΗ-64Α+ και UH-1H Huey, αντικατάσταση με οπλισμένα UH-60M ή Η-145Μ

 Ιανουάριος 1991. Οι σκηνές του 1ου Πολέμου του Κόλπου (μέχρι τότε "Πόλεμος του Κόλπου") γεμίζουν τις εικόνες μας. Ανάμεσα σε αυτούς που γράφουν για...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

H ΠΑ στην τελική ευθεία για τον εκσυγχρονισμό των F-16C/D Block...

45
 H ΠΑ ολοκληρώνει αυτή την περίοδο τις διαδικασίες για την οριστικοποίηση της διαδικασίας εκσυγχρονισμού των 38 μαχητικών F-16C/D Block 50 σε επίπεδο F-16C/D Block...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 June

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 May #372

Αγορά 1.99 $

Related News

ThinkOutOfTheBox: Απόσυρση των ΑΗ-64Α+ και UH-1H Huey, αντικατάσταση με οπλισμένα UH-60M ή Η-145Μ

 Ιανουάριος 1991. Οι σκηνές του 1ου Πολέμου του Κόλπου (μέχρι τότε "Πόλεμος του Κόλπου") γεμίζουν τις εικόνες μας. Ανάμεσα σε αυτούς που γράφουν για...

Αργυρή επετειος: 25 χρόνια Super Hornet

Σαν σήμερα, πριν 25 χρόνια πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το πρωτότυπο του νέου αναβαθμισμενου F-18 Hornet, που λόγω των μεγάλων αλλαγών που έφερε,...

Η Ιαπωνία τοποθέτησε σε τροχιά νέο δορυφόρο μετάδοσης στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών

Η ιαπωνική εταιρεία MHI Υπηρεσίες Εκτόξευσης σε ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι ο δορυφόρος JDRS-1 (Japanese Data Relay Satellite-1) τοποθετήθηκε με επιτυχία σε τροχία με...