Καίριο πλήγμα και στις μικρές ελληνικές αεροπορικές εταιρείες η πανδημία COVID-19

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Έξι μικρές περιφερειακές ελληνικές αεροπορικές εταιρείες αιτούνται άμεση κρατική χρηματοδότηση προκειμένου να μην καταρρεύσουν, εξαιτίας του πλήγματος που δέχονται λόγω της σχεδόν ολοκληρωτικής πτώσης των δραστηριοτήτων τους εν μέσω πανδημίας.

Με επιστολή τους προς το υπουργείο Οικονομικών και τα συναρμόδια υπουργεία, οι εταιρείες Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings και Orange2Fly κάνουν έκκληση προς την κυβέρνηση για άμεση οικονομική στήριξη, προκειμένου να μη χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι Ελληνικές Αεροπορικές εταιρίες μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορωναϊού COVID-19, μετρώντας απώλειες και ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ. […] Η ρευστότητα των αεροπορικών εταιρειών έχει πλέον εξαντληθεί. Οι στόλοι τους έχουν καθηλωθεί, έχουν ακυρωθεί το σύνολο των κρατήσεων και των συμβολαίων τους, η επιβατική κίνηση έχει μηδενιστεί, τα έσοδα έχουν εντελώς εξανεμιστεί, ενώ τα έξοδα ενοικίασης αεροσκαφών, ασφάλιστρα, έξοδα συντήρησης αεροσκαφών, μισθοδοσίες, τέλη στάθμευσης και πολλά άλλα παραμένουν, με αποτέλεσμα εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, να αναμένονται τις επόμενες ημέρες μαζικές καταρρεύσεις των Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών».

Μάλιστα, αναφέρεται ενδεικτικό κόστος για κάθε αεροσκάφος που είναι καθηλωμένο στο έδαφος ύψους 10.000 – 15.000 ευρώ την ημέρα χωρίς τα μισθολογικά κόστη.

Πηγή: ΑΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Nikolaosnigozssotbak Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
sotbak
Member
Famed Member
sotbak

ενός κακού μύρια έπονται…..

nigozs
Member
Noble Member
nigozs

Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα.
Το βρήκαμε τώρα, πρόβλημα ? Πέσε κράτος λεφτά.
Κοντά σε αυτούς και οι ακτοπλοϊκές να ζητάνε αποζημιώσεις…….

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Θέματα που θέλουν στάθμιση και σοβαρή νομική συμβουλή. Το βέβαιο είναι ότι η λήξη της υγειονομικής κρίσης δεν πρέπει να βρει την Ελλάδα χωρίς εσωτερικό αερομεταφορέα, εξαρτώμενη από π.χ. τη Lufthansa για οποιοδήποτε δρομολόγιο, για προφανείς λόγους εθνικής επιβίωσης σε καιρό πολέμου. Τώρα ξαναμοιράζεται η τράπουλα, όσοι είχαν υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και χαμηλή έκθεση σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό μπορεί να απορροφήσουν τους υπόλοιπους. Υποτίθεται θα γίνει μια αναστολή κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις σε επίπεδο Ε.Ε. Επειδή κατά τη συνήθη πείρα αποκλείεται να μην επιχειρήσουν οι συνήθεις ύποπτοι να αδράξουν την ευκαιρία για κατακτήσεις, με “αστερίσκους” και διατυπώσεις που δεν εγείρουν… Read more »