Καθελκύστηκε η 10η ιταλική FREMM

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri προχώρησαν στην καθέλκυση της φρεγάτας “Emilio Bianchi” (F589), της δέκατης και τελευταίας FREMM που θα παραδοθεί στο Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η τελετή καθέλκυσης έγινε στα ναυπηγεία της Riva Trigoso (Γένοβα) στις 25 Ιανουαρίου παρουσία του Ιταλού υπουργού Αμύνης, Lorenzo Guerini.

Μετά την καθέλκυση, θα ακολουθήσουν εργασίες τοποθέτησης και ολοκλήρωσης υποσυστημάτων στα ναυπηγεία του Muggiano (στη La Spezia), με την παράδοση της φρεγάτας στο ιταλικό ναυτικό να προγραμματίζεται για το 2021, δήλωσαν τα Fincantieri.

Το νεότευκτο πλοίο απολαμβάνει ενός βαθμού ευελιξίας και θα είναι ικανό για επιχειρήσεις σε κάθε τακτική κατάσταση, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Με μήκος 144 μέτρα και πλάτος 19.7, το πλοίο θα έχει πλήρες εκτόπισμα 6,700 τόνους περίπου. Επιπλέον, θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους τουλάχιστον και θα μπορεί να φιλοξενεί σε πλήρη επάνδρωση 200 άτομα πλήρωμα.

Τα δέκα πλοία ανατέθηκαν από το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό να ναυπηγηθούν στα ναυπηγεία Fincantieri στο πλαίσιο της Ιταλο-Γαλλικής συνεργασίας υπό τη διεύθυνση του Κοινού Οργανισμού Συνεργασίας στους Εξοπλισμούς (Organisation Conjointe de Cooperation sur l’Armement – OCCAR).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη ναυπήγηση συνολικά δεκαοκτώ πλοίων για τα ναυτικά της Ιταλίας και της Γαλλίας, δέκα για την πρώτη και οκτώ για τη δεύτερη.

Πηγή:

Fincantieri launches tenth Italian FREMM frigate


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

6
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
epampapasShadowfaxEman202AnimadesMisCo Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Dimitris
Member
Noble Member
Dimitris

F-35, FREMM (x10)… Σε ποιον στοχεύουν; Tην Αλγερία ή το Μαρόκο;;;

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

10 FREMM για μια χώρα χωρίς απειλή και χωρίς να προβάλει πουθενα ισχυ προς υπερασπιση των συμφεροντων της. Το λες και πεταμα χρηματων.

Shadowfax
Member
Noble Member
Shadowfax

Κάπου πρέπει να ξοδέψει το 1,22% του ΑΕΠ της (24δις$)…
Ο Ντοναλτ τους πιέζει για 2%…
Οπότε τι καλύτερο να τα δώσει στην αμυντική της βιομηχανία αντί να τα εισάγει όλα όπως μερικοί…
Έπειτα αν δεν τα φτιάξεις για σένα πως θα τα πουλήσεις σε πελάτες?

Animades
Member
Noble Member
Animades

Η διαπραγμάτευση αγορά αυτής της φρεγάτας με προοπτική εισόδου στο πρόγραμμα κορβετων
Είναι άμεση σχετικά και δυναμική λύση στην στασιμότητα
ο εξοπλισμός της με τις επιλογές και επιθυμίες του Π.Ν.
Και παραδοτέα το 21
Ram με 21 βλήματα στις 6 ανάβαθμησμένες S
Και γρήγορα αναβαθμηση οι μεκο…

Eman202
Guest
Eman202

Κανονικά σαυτο το πρόγραμμα θα έπρεπε να είχαμε μπει κ εμείς πριν 10 χρόνια τότε που συζητήθηκαν οι FREMM HN . Ιταλία 10πλοια , Γαλλία 8 πλοία κ αλλά 8 Ελλάδα για να φύγουν οι S κ το κόστος θα έπεφτε παρά πολύ. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά ,προσφορά στην Ιταλία για άμεση αγορά αυτού του πλοίου ώστε το 2021 να είναι στο Αιγαίο(μου θυμίζει την ιστορία με το Αβέρωφ) μίσθωση 2 FREMM AAW με οψιόν αγοράς το 2023-24(οι Ιταλοί δεν καίγονται για τις οροφές από όσο ξέρω) συν παραγγελία ακόμα 1 για το 2026 (4πλοια του τύπου δλδ),εκδήλωση ενδιαφέροντος… Read more »

epampapas
Member
epampapas

Και όμως 10 FREMM δεν είναι αρκετές για να τρώνε bullying από την Τουρκία στην Κύπρο.
Και μην πει κανείς για απόσταση, γιατί στη Λιβύη που αντιστρέφονται οι όροι πάλι η επιρροή της Τουρκίας δείχνει ισχυρότερη.
Το θέμα όπως έχουμε καταλάβει εδώ στην Ελλάδα πολύ καλά είναι όχι απλά να έχεις όπλα αλλά να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς σαν εργαλείο της πολιτικής και να έχεις τη σχετική διάθεση να το κάνεις.