Μεταφορά Λειψάνων Πλωτάρχη (Ε) Νικολάου Πανάγου ΠΝ

1
909

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε  στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Πραγματευτή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, η επιμνημόσυνη δέηση και εναπόθεση των λειψάνων του ήρωα Πλωτάρχη (Ε) Νικολάου Πανάγου ΠΝ, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στις 8 Αυγούστου 1964 σε ηλικία 28 ετών στον κόλπο του Ξηρού, στην Κύπρο, ως πλήρωμα του Παράκτιου Περιπολικού ΦΑΕΘΩΝ.

 

Στην τελετή παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ ο Αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Βαρουξής ΠΝ.

 

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με ένοπλο άγημα απόδοσης τιμών, αντιπροσωπεία, καθώς και τμήμα της Μπάντας του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αιώνια τιμή και δόξα στους ευγενείς και ηρωικούς νεκρούς της ακταιωρού ΦΑΕΘΩΝ! Ο ηρωικός πλοίαρχος (ακρωτηριασθείς στο πηδάλιο του σκάφους κατά τη μάχη) τους αποδέσμευσε πριν την άνιση μάχη, και όλοι αρνήθηκαν να επιβιβασθούν στην άκατο, παραμένοντας στο σχεδόν άοπλο πλοίο! Η άστοργη πατρίδα (και στις δύο κρατικές υποστάσεις της …) επί χρόνια αποσιωπούσε τη θυσία τους, επιδεικνύοντας το οικείο πλέον πρόσωπο της κακάσχημης γριάς πόρνης που προσπαθεί να κρυφτεί …
    Δύο ενδιαφέροντες σύνδεσμοι για όσους αντέχουν ακόμη την ψυχική δοκιμασία της αναμόχλευσης του Κυπριακού. Δεν πρέπει να ξεχαστεί τίποτε!
    http://www.kathimerini.gr/305768/article/epikairothta/ellada/oi-toyrkoi-ekayan-to-fae8wn-me-napalm
    http://cyprustimes.com/2018/01/09/faethon-1964-istoria-pou-emine-stin-afania-pics/
    Αναμένουμε ένα εκτενές αφιέρωμα στο περιοδικό για το έπος της Τηλλυρίας το καυτό θέρος του 1964. Με χάρτες, ORBAT, πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο, τα πάντα σε επίπεδο ΠΤΗΣΗΣ.

Comments are closed.