Μεταφορά Λειψάνων Πλωτάρχη (Ε) Νικολάου Πανάγου ΠΝ

1
927
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 5
  •  
  •  

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε  στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Πραγματευτή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, η επιμνημόσυνη δέηση και εναπόθεση των λειψάνων του ήρωα Πλωτάρχη (Ε) Νικολάου Πανάγου ΠΝ, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στις 8 Αυγούστου 1964 σε ηλικία 28 ετών στον κόλπο του Ξηρού, στην Κύπρο, ως πλήρωμα του Παράκτιου Περιπολικού ΦΑΕΘΩΝ.

 

Στην τελετή παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ ο Αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Βαρουξής ΠΝ.

 

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με ένοπλο άγημα απόδοσης τιμών, αντιπροσωπεία, καθώς και τμήμα της Μπάντας του.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 5
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Guest
Nikolaos

Αιώνια τιμή και δόξα στους ευγενείς και ηρωικούς νεκρούς της ακταιωρού ΦΑΕΘΩΝ! Ο ηρωικός πλοίαρχος (ακρωτηριασθείς στο πηδάλιο του σκάφους κατά τη μάχη) τους αποδέσμευσε πριν την άνιση μάχη, και όλοι αρνήθηκαν να επιβιβασθούν στην άκατο, παραμένοντας στο σχεδόν άοπλο πλοίο! Η άστοργη πατρίδα (και στις δύο κρατικές υποστάσεις της …) επί χρόνια αποσιωπούσε τη θυσία τους, επιδεικνύοντας το οικείο πλέον πρόσωπο της κακάσχημης γριάς πόρνης που προσπαθεί να κρυφτεί … Δύο ενδιαφέροντες σύνδεσμοι για όσους αντέχουν ακόμη την ψυχική δοκιμασία της αναμόχλευσης του Κυπριακού. Δεν πρέπει να ξεχαστεί τίποτε! http://www.kathimerini.gr/305768/article/epikairothta/ellada/oi-toyrkoi-ekayan-to-fae8wn-me-napalm http://cyprustimes.com/2018/01/09/faethon-1964-istoria-pou-emine-stin-afania-pics/ Αναμένουμε ένα εκτενές αφιέρωμα στο περιοδικό για το… Read more »