Νέοι κωδικοί για τα ινδικά Rafale

11
1544
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ινδικά Rafale, που αγοράστηκαν με βάση την συμφωνία του Σεπτεμβρίου 2016 (36 αεροσκάφη αντί 7,8 δις ευρώ), θα έχουν ειδική εθνική κωδικοποίηση. Έτσι, τα μονοθέσια θα είναι πλέον Rafale EH, ενώ τα διθέσια Rafale DH (H: Hindustan). Υπενθυμίζουμε πως η Dassault συνηθίζει να δίνει κωδικούς διαφορετικούς ανά χώρα-πελάτη, όπως είχε γίνει για τα δικά μας Mirage 2000 EG/BG. Παλαιότερα τα Mirage 2000 της Ινδίας είχαν ονομαστεί 2000H, όπως συνέβη και για τα αεροσκάφη αρκετών χωρών, όπως του Περού (2000Ρ), της Βραζιλίας (2000BR) ενώ κάθε χώρα είχε δική της κωδικοποίηση. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και ακόμη πιο παλιά με τα Mirage F-1/Mirage III και τους διεθνείς πελάτες τους.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Τα Ελληνικά?HEL?

Dim-Kal
Guest
DimKal

Τα ελλνικα α/φη είχαν την εξής κωδικοποίηση: Τα Mirage F1 –> Mirage F1CG (όπου C η έκδοση του μαχητικού και G -GREECE- o κωδικός της χώρας) Τα Mirage 2000 –> Mirage 2000 EG (όπου Ε η έκδοση του μαχητικού -μονοθέσιο μοντέλο εξαγωγής με ΑΑ και ASW δυνατότητες- και G -GREECE- o κωδικός της χώρας) –> Mirage 2000 BG (όπου B η έκδοση του μαχητικού -διθέσιο με ΑΑ και ASW δυνατότητες- και G -GREECE- o κωδικός της χώρας) τα ελληνικά Μ2000 θα τα δεις και ως Μirage 2000 EGM/BGM όπου Μ για Maritime λόγω δυνατότητας εκτόξευσης του ΑΜ39 Εxocet Tα Mirage… Read more »

tsimuha2
Guest
tsimuha2

M απο το modernization και οχι απο το maritime.

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

Σωστά, η δυνατότητα εκτόξευσης Exocet όταν υιοθετήθηκε ο χαρακτηρισμός ήταν ακόμη μακρινό όνειρο…

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Στα συρταρια του Αρσενη.(5-6 χρονια)

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

Και αυτό αλλά όχι μονο… γαλλικοί “σταυροί και πετραχήλια”…

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Kαι η πιο σωστη απαντηση.(ευχαριστω τον καλο φιλο)

“Το “Μ” στα Mirage 2000BGM/EGM, προέρχεται από το “modification” (μετατροπή) και όχι από το “modernization” (εκσυγχρονισμός). Και αυτό λόγω της μετατροπής του ραντάρ RDM στο επίπεδο RDM3 ώστε να επιλυθούν (…) κάποια προβλήματα επίτευξης των επιδόσεων που προέβλεπαν οι προδιαγραφές αλλά και να συνεργάζονται απρόσκοπτα με τα Super-530D. Εξ ου και η αναφορά τους από κάποιες πηγές ως Mirage 2000BGM3/EGM3. Δηλαδή modification (του ραντάρ) στο επίπεδο “3”. “Modernization” δεν υπήρξε τότε……

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Mια αλλη αναφορα λεει οτι το ρανταρ εξ αρχης ονομαζονταν RDM3,πιθανον να υποδηλωνε την διαδορα απο τα αλλα RDM πχ της Αιγυπτου και της Ινδιας που ειχαν καταγαυστηρα CW για χρηση με βληματα super 530 ενω τα δικα μας οχι. Eτσι το Μ μπορει να υποδηλωνει το modificate αυτου του ρανταρ και οχι οτι αυτο εγινε RDM3. Tα 3 στανταρντ των ελληνικων διαμορφωσεων ηταν τα SG-1 που αφορουσε το αεροσκαφος με ρανταρRDM3 εξ αρχης,το SG-2 που υποδηλωνει αναβαθμιση στα ηλεκτρονικα(ισως εδω ειναι η τροποποιηση του ρανταρ και η εγκατασταση του ICMS ΜΚ1) και η SG-3 που αφορα οσα αεροσκαφη τροποποιηθηκαν… Read more »

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Για τα Rafale εννοούσα..αλλά thnx anyway.

Γιάννης Μ.
Guest
Γιάννης Μ.

Ίσως HELLO γιατί δεν πρόκειται να τα δούμε ποτέ από κοντά, παρά μόνο σε κάποια ενδεχόμενη μεταστάθμευση…

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Το καμουφλαζ μου θυμιζει αυτο των Μ2000 στις διαφημισεις που ειχε η Dassault στις τελευταιες σελιδες της ΠΤΗΣΗΣ.(1980+ era)