Νοσόντες από τον κορονοϊό από Ιταλία και Γαλλιά αναλαμβάνει η Γερμανία

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 20
  •  
  •  

Με την κατάσταση στα περισσότερα γερμανικά νοσοκομεία να είναι ακόμη σχετικά ήρεμη, πολλά προσφέρονται να αναλάβουν ασθενείς από την βαριά πληττόμενη από τον κορωνοϊό Ιταλία. Ήδη στη Βάδη-Βυρτεμβέργη έχουν μεταφερθεί νοσούντες από τη Γαλλία.

Όπως αναφέρει η DW, σύμφωνα με το Γερμανικό Νοσοκομειακό Ίδρυμα η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Γερμανίας παραμένει, εν συγκρίσει με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως τις Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, αρκετά ήρεμη. Όπως αναφέρει στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa και ο επικεφαλής του Γερμανικού Συνδέσμου Εντατικολογίας και διευθυντής του νοσοκομείου του Εσβάιλερ, Ούβε Γιάνζενς, «προς το παρόν η κατάσταση είναι ομαλή. Στο μεταξύ βλέπουμε ότι αυξάνεται αργά αλλά σταθερά ο αριθμός ασθενών με Covid-19». Ωστόσο ως επί το πλείστον δεν πρόκειται για κρίσιμες περιπτώσεις, όπως λέει. «Είναι στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι με τα κλασικά συμπτώματα, πυρετό και πνευμονία».

Όπως διευκρινίζει όμως και ο διευθυντής του τμήματος εντατικής θεραπείας στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Άαχεν, Γκέρνοτ Μαρξ, η κατάσταση διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. «Το μεγάλο κύμα των βαριά νοσούντων επίκειται και εκτιμάται ότι θα έρθει σε οκτώ με δέκα μέρες». Σύμφωνα με τον ίδιο είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς πότε θα υπάρξει δραματική επιδείνωση της κατάσταση στη Γερμανία.

Με δεδομένο ότι πολλές κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία παραμένουν άδειες, όλο και περισσότερα κρατίδια της χώρας προσφέρονται να αναλάβουν βαριά νοσούντες από την Ιταλία. «Η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα. Θέλουμε να βοηθήσουμε και να υποδεχθούμε ασθενείς από την Ιταλία», σημείωσε στο ραδιόφωνο RΒΒ ο δήμαρχος/ κυβερνήτης του Βερολίνου Μίχαελ Μύλερ ανακοινώνοντας τη σχετική πρωτοβουλία.

Παρόμοιες δράσεις έχουν ανακοινώσει επίσης Βαυαρία και Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ενώ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τη Σαξονία και τη Ρηνανία-Παλατινάτο έχουν μεταφερθεί ήδη ασθενείς από το εξωτερικό. H Βάδη-Βυρτεμβέργη, για παράδειγμα, έχει αναλάβει νοσούντες από τη γειτονική Αλσατία της Γαλλίας, όπου δεν υπάρχουν επαρκείς κλίνες στις εντατικές.

Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή: Κώστας Συμεωνίδης (FAZ, Welt, Tagesspiegel)


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 20
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of