26.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ Ν. Χαρδαλιάς: Κλιμάκια υγειονομικών των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις...

Ν. Χαρδαλιάς: Κλιμάκια υγειονομικών των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις μήνες

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Με την επίσκεψή του στα αεροδρόμια Λήμνου, Καβάλας, Σκιάθου και Σκύρου θα ολοκληρώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την περιοδεία του στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενόψει της έναρξης των διεθνών πτήσεων από την 1η Ιουλίου. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας  Βασ. Παπαγεωργίου θα επισκεφθεί τα αεροδρόμια Μυκόνου, Πάρου και Σαντορίνης.

Την ανάγκη για συνεργασία, συνεννόηση και συναίνεση έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κατάσταση την οποία βιώνουμε και σιγά σιγά να χτίσουμε την επόμενη μέρα για την πατρίδα μας, για τα νησιά μας για τον ελληνικό τουρισμό, τόνισε σε δήλωση του από τη Μυτιλήνη ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε «θα εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στα νησιά τους επόμενους τρεις μήνες, που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται. Κάθε μέρα πτήσεων θα γίνονται 60 στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μιας πλατφόρμας. Η οποία σε όλη τη χώρα θα δίνει την προτεραιότητα και θα υποδεικνύει με βάση επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια που αφορούν στον τόπο προέλευσης, στο προφίλ του ταξιδιώτη, στα ηλικιακά του δεδομένα και μια σειρά άλλων κριτηρίων για το ποιος πρέπει να κάνει το τεστ ποιος μπορεί να θεωρείται ως μεγαλύτερου ρίσκου ταξιδιώτης».

Κατά την παρουσία του στη Μυτιλήνη, ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε αυτοψία σχετικά με τη διαχείριση του αεροδρομίου, με όλους τους φορείς, τον αερολιμενάρχη, τον φορέα διαχείρισης και τους εμπλεκόμενους φορείς των σωμάτων ασφαλείας. Ακολούθησε τεχνική σύσκεψη ενώ την Τρίτη θα γίνει η άσκηση προσομοίωσης «έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή έχουμε την πρώτη πτήση στη Μυτιλήνη με επισκέπτες από το εξωτερικό να μην έχουμε κανένα πρόβλημα και όλα να κυλήσουν ομαλά» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης πως «το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο. Είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης για το άνοιγμα της οικονομίας και ειδικά την στήριξη του τουρισμού σε κάθε επίπεδο και εδώ στο πολύ όμορφο βόρειο Αιγαίο. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με ξεκάθαρους όρους δημόσιας υγείας, όλοι οι ταξιδιώτες που θα έρχονται εδώ θα πρέπει να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο εδώ οι νησιώτες μας, όλοι αυτοί που θα τους φιλοξενήσουν θα πρέπει και να είναι και να παραμείνουν αργότερα ασφαλείς».

Επίσης ο υφυπουργός συνέστησε «με νηφαλιότητα να αντιμετωπίζουμε το κάθε κρούσμα που θα παρουσιασθεί γιατί πίσω από τη διαχείριση αυτή είναι τα νησιά μας, η ανάγκη να μη στιγματιστεί ο τουρισμός μας, να μη δημιουργήσουμε λάθος εικόνα μέσα από φήμες ή διαφορετικές προσεγγίσεις και συντεταγμένα να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα για το καλό της πατρίδας για το καλό των επόμενων γενεών, για το καλό των ίδιων μας των παιδιών».

Κλειστή η Τουρκία

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τα δρομολόγια από και προς την Τουρκία δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 15 Ιουλίου. «Το δεδομένο είναι ότι η Τουρκία μέχρι και τις 15 Ιουλίου είναι κλειστή. Κάθε 15 μέρες αξιολογούμε την κατάσταση επιδημιολογικά και μόνο» είπε ο Υφυπουργός σημειώνοντας πως «οι αποφάσεις μας δεν αφορούν τη διπλωματία, δεν αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι βασισμένες αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα, στα φορτία που έχει η κάθε περιοχή. Όλα αυτά αξιολογούνται και με βάση αυτά το παρατηρητήριο που έχει συσταθεί εδώ και αρκετούς μήνες παίρνει και την κατάλληλη απόφαση».


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
6 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
nikossigma

Πολύ έξυπνη κίνηση…. Η ΝΔ συνεχίζει τη παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τους στρατιωτικούς ως παραδουλεύτρες για τους μετανάστες… Αυτό που κάνει ο κύριος Χαρδαλιάς είναι τελείως άσχετο με την αποστολή των ενόπλων δυνάμεων χωρίς καν να ρωτήσει τον ΥΕΘΑ αναθέτει στο στρατό κάτι τέτοιο και απλά οι αρχηγοί των επιτελείων και ο ΥΦΕΘΑ σιωπούν γιατί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα… Στο κάτω κάτω αν θέλουν το στρατό για αυτή τη δουλειά ας αυξήσουν τους πενιχρούς προϋπολογισμούς του… Αν βάλουμε τον στρατό για αυτή τη δουλειά την άμυνα ποιος θα την αναλάβει… Α ναι ξέχασα οι Τούρκοι είναι ΦιΛοΙ μας… Read more »

Orion

Εκτός από φίλοι, είναι και σύμμαχοι…

Nikolaos

Τι έγινε; Πέρασαν στη δικαιοδοσία της νέας “εθναρχικής” φιγούρας αυτοδιοικητικών προδιαγραφών και οι Ένοπλες Δυνάμεις; Αγροτικό ιατρείο είναι η στρατιωτική υπηρεσία; Οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα αεροδρόμια δεν μπορούν να πληρώσουν έναν ιατρό; Κέντρα υγείας δεν υπάρχουν στα νησιά (και μάλιστα με άνεση χρόνου, δεδομένου ότι ο,τιδήποτε παραπάνω από εκδορά στέλνεται στο νοσοκομείο του νομού, κατά τις λαμπρότερες παραδόσεις του έθνους …); Δεν υποτίθεται ότι είμαστε σε παραμονές πολέμου, με τους “τρεις ναυάρχους + μία τορπίλη” να στέλνουν “μηνύματα”; Δεν πρέπει οι υγειονομικοί των ΕΔ να ασκούνται με τις μονάδες τους, μεταξύ άλλων στην περίθαλψη και εξέταση ασθενών υπό συνθήκες… Read more »

Tango.Alpha

Κατ’αρχήν αναρωτιέμαι τι προβλέπει η σύμβαση με τη FRAPORT σχετικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών. Αν δεν υπάρχει (το πιο πιθανό) οποιαδήποτε αναφορά σε τέτοια περιστατικά η FRAPORT θα είπε όχι στη δαπάνη. Οσο για τη χρήση προσωπικού και μέσου των ΕΔ σηκώνει πολύ κουβέντα: Προσωπικά όταν είχε υπάρξει ενεργοποίηση του “Ξενοκράτη” προτιμούσα να συμμετέχω εκεί παρά να συνεχίσω να σενιάρω τη μονάδα με τη λογική του “σε δουλειά να βρισκόμαστε” αγαπημένο μότο πολλών διοικητών που γνώρισα. Nai αν οι μονάδες έκαναν ασκήσεις και εξομοιώσεις πολεμικών επιχειρήσεων θα έλεγα κρίμα που βάζεις τους γιατρούς στα αεροδρόμια. Αλλά μάλλον δεν ισχύει… Read more »

Last edited 5 days ago by Tango.Alpha
evo_ii

Κατανοώ το σκεπτικό σας, αλλά το θέμα εδώ είναι η εμμέσως πλην σαφώς (δημόσια ομολογούμενη) αδυναμία των καθ’ύλη αρμόδιων υγειονομικών φορέων – εξ ου η “καταφυγή” στη συνδρομή του στρατιωτκού προσωπικού.

Tango.Alpha

Η κατανόηση μου (μάλλον λάθος αλλά ας την αναφέρω) είναι ότι ο σχεδιασμός των υποδομών υγείας δεν μπορεί να περιλαμβάνει υποδομές και προσωπικό για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων (Covid 19 & προσδοκώμενος αριθμός τουριστών). Αρα υπάρχουν οι υποδομές και το προσωπικό για τα συνήθη προβλήματα υγείας τουριστών και κατοίκων αλλα όχι για επιπλέον δράσεις. Εξ’άλλου σε Ρόδο και Ηράκλειο το προσωπικό απλά αλλάζει τόπο εργασίας (αεροδρόμιο αντί για μονάδα) και να θυμίσω ότι τους καλοκαιρινούς μήνες ασκήσεις δε γίνονται.

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Μετατροπή παλιών αρμάτων σε ΤΟΜΠ για τον Ελληνικό Στρατό; Ναί και...

21
Επί 20 περίπου χρόνια, η πρόταση αξιοποίησης παλιών αρμάτων για την αντικατάσταση κάποιων οχημάτων μεταφοράς πεζικού είναι στην ατζέντα των περιοδικών, ομάδων συζήτησης και...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 April 2016 #359

Αγορά 1.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 August 2016 #363

Αγορά 1.99 $

Related News

Ν.Αναστασιάδης: Άριστη και πολυεπίπεδη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση

«Η συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση είναι άριστη και πολυεπίπεδη. Υπάρχει συντονισμός μέσα από την επιλογή του διαλόγου για επίλυση των όποιων διαφορών...

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα διαμορφώνει εθνική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις

Η Ελλάδα έχει λόγο και ρόλο στην περιοχή και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε επιβουλή, διαμορφώνοντας μια εθνική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις, επισημαίνει...

Ν. Δένδιας: Επιθυμούμε διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και προκλήσεων

Επιθυμούμε τον διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμών και προκλήσεων, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα...

Εντείνεται η ανησυχία της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

Την ανησυχία της εκφράζει η ΕΕ μετά την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να καταδικαστούν τέσσερις υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων για κατηγορίες σχετικά με τρομοκρατία.«Η απόφαση του...

ΗΠΑ: Συνομιλίες ΗΠΑ-Λιβυκού Εθνικού Στρατού για αφοπλισμό των πολιτοφυλακών

Στην επιβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη λυβική σύγκρουση στο πλαίσιο της πολιτικής ουδετερότητας που έχει υιοθετήσει...
- Advertisement -