Χειμερινή Εκπαίδευση Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Φωτογραφίες)

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 56
  •  
  •  

Από τις 10 έως 21 Φεβρουαρίου 2020 η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) διεξήγαγε τη χειμερινή εκπαίδευση των Σπουδαστών της, στην περιοχή Περτουλίου Τρικάλων.

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η εξοικείωση στη διαβίωση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην ύπαιθρο και η επαύξηση της σωματικής και ψυχικής αντοχής.

Το πρόγραμμα περιέλαβε αντικείμενα επιχειρησιακής και ειδικής εκπαίδευσης, με έμφαση στην ατομική τακτική, στη διεξαγωγή ασκήσεων μικρών κλιμακίων, στις πορείες και στις βολές. Το ΓΕΣ συμπληρώνει πως οι σπουδαστές της Σχολής ανταπεξήλθαν με άριστο τρόπο στο απαιτητικό πρόγραμμα της χειμερινής εκπαίδευσης, η οποία εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 56
  •  
  •  

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MaryPoppinsFaethonsebflashgSAAB Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
SpaceMan
Member
Noble Member
SpaceMan

Τα πασαλάκια, τα σχοινάκια και οι λινάτσες είναι πλέον πιο ακριβά από τα συνθετικά υλικά. Φαντάζομαι όμως πως μέχρι να σαπίσουνε τελείως με αυτά θα πορευτούμε…

SAAB
Member
Trusted Member
SAAB

Μέχρι να βγούνε απ’ την σχολή. Μετά γραφειοκρατία.
Σε κάποιες άλλες χώρες…
https://www.marist.edu/documents/20182/21440/FM+21-20+Physical+Fitness+Training.pdf/1c370ef9-e663-40e8-8c0f-088501f03aae

flashg
Member
Active Member
flashg

Από επίπεδο εξοπλισμού είμαστε να μας κλαιν οι ρέγγες.

seb
Member
Active Member
seb

Αν και σκόπευα και ‘γώ να “κράξω” (που θα το κάνω δηλαδή γιατί μας αξίζει), να πω ένα μπράβο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στα βασικά αυτονόητα (βολές κτλ). Και ένα δεύτερο μπράβο γιατί το πάθημα έγινε μάθημα και δεν κρύφτηκε πάλι κάτω από το χαλί.

Πάντως στη μονάδα μου, δεν στρατοπεδεύαμε έτσι. Κάπως έτσι όμως, φτιάχναμε και ‘μεις ατομικά “ορύγματα”.

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Η απορία μου είναι που στο διάολο βρίσκουν κατασκευαστή κανάβινου σχοινικού υλικού γιατί για να είναι τα ίδια με τα δικά μας αποκλείεται..θα έχουν σαπίσει , σκιστεί και δεν ξέρω τι άλλο. Παγκόσμια πρωτιά, τα αθάνατα Ελληνικά σχοινάκια..

MaryPoppins
Member
Active Member
MaryPoppins

Μια σκέψη με αφορμή την 9η φωτο, την κλασσική πρωινή αναφορά.
Κατά πόσο ειναι εφαρμόσιμη εν έτει 2020 σε περιβάλλον εκστρατείας?
Φαντάζομαι έχει βαθιές ιστορικές ριζες, αλλα με τα σημερινά τεχνολογικά μέσα δε μοιάζει πιο πολύ ως “‘ελα εχθρέ, μαζεύτηκε το μπουλούκι, just push the button” ?