Ξεκινά κι επίσημα η παραγωγή του νέου εκπαιδευτικού T-7A – μία νέα εποχή για την USAF

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Saab ξεκίνησε την διαδικασία παραγωγής και συναρμολόγησης του πρώτου τμήματος του αεροσκάφους T-7A στις 10 Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο Τύπου. Πρόκειται για το νέο προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος που θα είναι το βασικό αεροσκάφος της κατηγορίας για την αμερικανική Αεροπορία.

Και το όνομα αυτού: T-7A Redhawk, το νέο εκπαιδευτικό της USAF

Η Saab είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και παραγωγή του πίσω τμήματος της ατράκτου του αεροσκάφους, με συνολικά επτά τμήματα ατράκτων να παράγονται στο Λίτζοπινγκ της Σουηδίας για τελική συναρμολόγηση στις εγκαταστάσεις της Boeing στο Σεντ Λούις του Μιζούρι.

Σύμφωνα με τον Jonas Hjelm, επικεφαλής του τμήματος αεροναυπηγικής της Saab, “Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από τότε που υπογράψαμε το συμβόλαιο EMD, ξεκινάμε την παραγωγή του τμήματος του αεροσκάφους T-7A. Αυτό το επίτευγμα είναι δυνατό λόγω της μεγάλης συνεργασίας μεταξύ της Saab και της Boeing και είναι μεγάλη τιμή μας που συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα για την αμερικανική Αεροπορία».

Οι εργασίες παραγωγής σε πρώτη φάση πραγματοποιούνται στο Λίτζοπινγκ της Σουηδίας, ενώ αργότερα η μελλοντική παραγωγή του τμήματος της Saab για το T-7A είναι προγραμματισμένο να μεταφερθεί στις καινούριες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ουέστ Λαφαγιέτ της Ιντιάνα.

Οι εγκαταστλασεις αυτές αποτελούν σημαντικό μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της Saab στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργώντας ισχυρές οργανικές δυνατότητες για την ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση των προϊόντων της.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

8
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
5 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
CKfuriousMisCoSpiritAnimadesAias Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Kostas
Member
Kostas

Ο διάδοχος των δικών μας Τ2

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Ειναι κακό να ονειρευομαι μια 50αδα απο δαυτα σε εκδοση Trainer-Fighter? Να συμπληρώνουν την οροφη των 200 μαχητικων πρώτης γραμμης, δυνάμενα να φέρουν stand off weapons και με δευτερευοντα ρόλο αναχαίτισης σε συνδυασμο με Link16.

Georgios
Member
Noble Member
Georgios

MisCoMisCo CAS να κάνουν αρκεί, με τα stand off μπερδεύονται οι ρόλοι, σε λίγο θα ζητήσουμε να κάνει και αερομαχίες με Aim-120. Υποκατάστατο Α-10 που δεν έχουμε και είναι πλεονασμός για τα οικονομικά μας να αποκτήσουμε θέλουμε σε anti-tank ρόλο.

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

θεωρω πως ειναι ιδανικα αεροσκαφη για φορεις Stand off, απελευθερωνοντας τα πρωτης γραμμης για δυσκολοτερες αποστολες. Φορτωσε το με spice η καποιο αλλο οπλο, φτασε στο μεσο του Αιγαιου και απελευθερωσε το φορτιο προς τον στοχο. Υπο προυποθεσεις θα μπορουσε να το κανει και εναεριους στοχους οπως αναφερεις.

Και ολα αυτα για κλασμα κοστους.

Aias
Member
Aias

Αν βγει και έκδοση οπλισμένη, τότε μιλάμε για ιδανική επιλογή εκπαιδευτικού.
Ίσως μία εκδοχή ερμηνείας της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, ίσως πρέπει να είναι η δυνατότητα να αγοράζουμε τα πάντα, χωρίς περιορισμούς, σε τιμές που αγοράζουν οι ΗΠΑ.
Όπλα και συστήματα.
Μία παραγγελία των συγκεκριμένων αεροσκαφών, στην ίδια τιμή με τα παρελκόμενα, εξομοιωτές κτλ θα βγει αρκετά φθηνά και με fms πρόγραμμα θα είναι συμφέρουσα επιλογή;

Animades
Member
Noble Member
Animades

Συμφωνώ ότι η οπλισμένη τους εκδοχή (αν υπάρξει) είναι ιδανική επιλογή εκπαιδευτικού για την Π.Α.
Πρωταρχικός ρόλος η εκπαίδευση νέων μαχητών
και δευτερεύοντα επιχειρησιακό (όταν χρειαστεί) στα χέρια των εκπαιδευτών πιλότων

Spirit
Guest
Spirit

Τι να το κάνουμε ένα οπλισμένο LIFT εδώ θέλουν να πουλήσουν τα block 30!!!
12-15 εκπαιδευτικά με FOS θέλουμε να κάνουμε την δουλειά της εκπαίδευσης.

CKfurious
Member
CKfurious

Ίσως το πιο cost effective solution είναι απλά να νοικιάσουμε το service by the hour
στην Ελλάδα η στο εξωτερικό

Δεν συμφέρει η αγορά τόσο μικρού στόλου