Οι Ινδοί δεν παραγγέλνουν κι άλλα MiG-29K, κι οι Ρώσοι δεν τους πουλάνε εξοπλισμό για το Vikrant

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ινδική εφημερίδα Financial Express ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σρίπαντ Νάϊκ δήλωσε ότι «τα ζητήματα με την παράδοση αεροπορικού εξοπλισμού από τη Ρωσία» ήταν η αιτία για την οποία η Ινδία δεν έχει παραγγείλει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη αεροπλανοφόρων MiG-29K.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το νέο κι εγχώριο ινδικό αεροπλανοφόρο INS Vikrant δεν είναι δυνατό να κηρυχθεί επιχειρησιακό αφού στερείται κρίσιμου εξοπλισμού όπως συστήματα ανάσχεσης για τα αεροσκάφη, εκτροπείς ώσης για το κατάστρωμα και κρίσιμα απάρτια για τους ανελκυστήρες, τα οποία συστήματα κι απάρτια δεν κατασκευάζονται στην Ινδία.

Μέχρι σήμερα η Ινδία έχει παραλάβει το σύνολο των 45 αεροσκαφών του τύπου που είχε αρχικά παραγγείλει για να εξοπλίσει το INS Vikramatiya (μετασκευασμένο πρώην ρωσικό Admiral Gorshkov). Μάλιστα έχει ήδη χάσει και μερικά σε ατυχήματα.

Θεωρητικά ο αριθμός αυτός θα ήταν αρκετός για τον εξοπλισμό και του δεύτερου αεροπλανοφόρου, αφού ο αριθμός μαχητικών αεροσκαφών που μπορούν να μεταφέρουν είναι μικρός. Ωστόσο αυτό δεν θα άφηνε καθόλου αεροσκάφη διαθέσιμα για εκπαίδευση και συντήρηση.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανώνυμη ρωσική πηγή, η Μόσχα δεν έχει λάβει ακόμα παραγγελία για νέα μαχητικά αεροπλανοφόρων MiG-29K, αν κι έχει ενημερώσει ενδελεχώς το ινδικό Ναυτικό κι έχει υποβάλει σχετική προσφορά.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
x-mira-ant Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
ira-ant
Guest
ira-ant

Και άλλα Μιγκ,όχι κι άλλοι Μιγκ.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Όταν έχεις τέτοιο δυναμικό και φτάνεις μέχρι Tejas………….. Η πραγματική είδηση όμως είναι ότι μετράμε ήδη 45 μέρες στο 2020 και ούτε μια απώλεια eek . Θαύμα !!