Ολλανδικό KDC-10 στον αγώνα κατά του ISIS

4
573
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ολλανδικό KDC-10 έχει προστεθεί στις δυνάμεις της διεθνούς συμμαχίας που πολεμά το ISIS. Σήμερα το αεροσκάφος -που εστάλη πρόσφατα στην περιοχή- πεταξε την πρώτη του αποστολή ανεφοδιάζοντας αεροσκάφη της Συμμαχίας. Σύντομα θα εξυπηρετεί αεροσκάφη από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το KDC-10 επιχειρεί  από μια βάση στο Κουβέιτ και ελέγχεται από το Κέντρο Συνδυασμένης Αεροπορικής Υποστήριξης στο Κατάρ. Το αεροσκάφος θα είναι μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 η μόνη συνεισφορά της Ολλανδίας στον αγώνα κατά του ISIS καθώς τα F-16 που θα αντικαταστούσαν τα βελγικά τον Ιούνιο δεν θα έρθουν εγκαίρως.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
gm
Guest
gm

2-3 KC-10 από αυτά με τα εξτρά pods στα φτερά θα ήταν ιδανικά για την ΠΑ. Δεν το σφυραμε στα κολλητάρια στον λευκο οικο?

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

H απόκτηση ικανότητας εναέριου ανεφοδιασμού δεν είχε ποτέ (και διαχρονικά) υψηλή προτεραιότητα για την ΠΑ. Η θέση της είναι ότι το μέτωπο του Αιγαίου δεν έχει το βάθος που απαιτούν τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

gm
Guest
gm

Καλημέρα. Θα ήταν ιδανικά για τον παρατεταμένο ψυχρο πόλεμο με τους τούρκους. Αντι να σηκώνουμε αεροπλάνα κάθε φορα που θα τους καπνίζει να εισβάλουν, με αλλεπαλλήλους ανεφοδιασμούς ένα ζευγάρι δικων μας θα κανει την δουλεια. Σε περίπτωση θερμού θα μπορούν να βοηθήσουν στην φυλαξη από αερα του ..south east med η πως τον λεν τον αγωγο

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

Πολλά χρήματα ακόμη και την εποχή των “παχέων αγελάδων” (εάν υπήρξε ποτέ τέτοια, όσο μάλλον σήμερα που οι “αγελάδες ψόφησαν”