32.2 C
Athens
Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΡΘΡΑ Ορμπαν:" H Ουγγαρία είναι στενός σύμμαχος της Τουρκίας". Συμφωνία πώλησης Τουρκικών όπλων...

Ορμπαν:” H Ουγγαρία είναι στενός σύμμαχος της Τουρκίας”. Συμφωνία πώλησης Τουρκικών όπλων στην Ουγγαρία.

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Erdogan επισκέφθηκε χθες την Ουγγρική πρωτεύουσα στην οποία έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας κ. Ορμπαν. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε πως ” Η Τουρκία είναι ένας ισχυρότατος σύμμαχος για την Ουγγαρία και πως μόνο η Τουρκία μπορεί να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Με την Τουρκία έχουμε ισχυρότατους ενεργειακούς πολιτισμικούς δεσμούς”.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ενώ έχει καταφερθεί πάρα πολλές φορές για την διαχείριση του μεταναστευτικού κατά της χώρας μας για την φύλαξη των συνόρων μας και τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών , δεν βρήκε τίποτα να καταλογίσει στον κ. Ερντογάν ο οποίος μάλιστα ενώπιόν του απείλησε για άλλη μια φορά την Ε.Ε πως αν η Τουρκία δεν “βοηθηθεί” από την Ε.Ε θα ανοίξει τις πύλες της Τουρκίας σε 3.6 εκ πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο έδαφος της. Αν αναρωτιέστε γιατί ο κ. Όρμπαν έχει δυο μέτρα και σταθμά στο θέμα αυτό οι λόγοι είναι οι εξής:

Το φλερτ μεταξύ Ερντογάν και Ορμπαν έχει πολύ γερές βάσεις. Αρκεί να θυμηθεί κανείς το βέτο που άσκησε η Ουγγαρία στην καταδικαστική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκική εισβολή στις κουρδικές περιοχές στην Συρία στις 20 Οκτωβρίου  όταν παρά την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τουσκ, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έθεσε Veto λέγοντας πως η επιχείρηση του Τουρκικού στρατού στην Βόρεια Συρία και η Buffer Zone που θέλει να δημιουργήσει θα μειώσει τις μεταναστευτικές ροές στηρίζοντας έτσι πλήρως τις Τουρκικές θέσεις. Η Ουγγαρία βλέπει την Τουρκία ως ένα τρίτο πόλο που θα την βοηθήσει να ισορροπήσει στις σχέσεις που έχει με την Ρωσία και την Γερμανία.

 

Η προσέγγιση  λοιπόν αυτή μεταξύ Ουγγαρίας και Τουρκίας έχει οικονομικές αλλά και στρατιωτικές προεκτάσεις. Σύμφωνα με το  Der Spiegel η Ουγγαρία ετοιμάζεται να αγοράσει ένα μεγάλο πακέτο τουρκικών όπλων για τον Ουγγρικό στρατό χωρίς όμως οι λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας να έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστές.

Οι οικονομικές προεκτάσεις αυτής της προσέγγισης των δυο χωρών όμως είναι εξίσου σημαντικές. Η Ουγγαρία θα αποτελέσει την πύλη εισόδου του ρωσικού αερίου που θα έρχεται μέσω της Μαύρης Θάλασσας μέσω του Turkstream στην Ευρώπη ενώ ο κ. Ορμπάν θέλει να αυξήσει το διμερές εμπόριο  στα 5 δις τον χρόνο από τα 3 που είναι σήμερα.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών στο μέλλον ειδικά σε συνδυασμό με την προσέγγιση Τουρκίας-Ρωσίας…

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

21 ΣΧΟΛΙΑ

21 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anios

Λαός με πέτρινη καρδιά οι Ούγγροι και δε νομίζω να έχουν πολλά κοινά με “ευρωπαϊκά κεκτημένα”, όχι βέβαια ότι τους νοιάζει και ιδιαίτερα. Από την άλλη, δεν τον κατηγορώ που δε θέλει να γεμίσει η χώρα του λαθρομετανάστες από κάθε γωνιά της γης όπως εμείς. Η σκλήρυνσή μας στην αντιμετώπιση του φαινομένου μοιάζει πια μονόδρομος, μπας και σωθούμε από τη λαίλαπα.

Νικόλας

Όταν αναφέρεις τη λέξη “σκληρυνση”, εννοείς να αρχίσουμε πλέον να εφαρμόζουμε τους ελληνικούς νόμους, το Σύνταγμα, να επαναφέρουμε τα σύνορά μας, να εφαρμόζουμε το Διεθνές Δίκαιο (βάση του οποίου ουδείς, ούτε καν οι Σύριοι διατηρούν τον χαρακτήρα του πρόσφυγα από την στιγμή που επιλέγουν χώρα προορισμου), να σταματήσουμε την ελεύθερη περιφορά άγνωστων αλλοδαπών-εισβολέων,να στα αμτήσουμε να δίνουμε ΑΦΜ σε λαθρομετανάστες, να τηρούνται οι νόμοι και για τους αλλοδαπούς, να σταματήσει το στράτευμα να υποχρεώνεται να μεταφέρει, να ταίζει , να κοιμίζει κια να φροντίζει λαθρομετανάστες, το Λιμενικό να σταματήσει πλέον την καταπάτηση του όρκου του και να λειτουργεί μέσα στα… Read more »

Anios

Αυτά εννούσα. Πίστευα ότι είναι κατανοητό. Ίσως επηρεάστηκα κι εγώ από το γεγονός ότι επί δεκαετίες στη χώρα μας η τήρηση του νόμου θεωρείται αυστηρότητα, και το διατύπωσα ΄σκλήρυνση΄. Εννούσα και άλλα πάντως, πιο σκληρά μέτρα και τακτικές.

chriss8

Εξαιτίας χωρών σαν και την Ουγγαρία δεν μπόρεσε η ΕΕ να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε χώρα υποδοχής. Σε εμάς θα έρχονται πρόσφυγες έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορείς να το αλλάξεις. Εκτός και αν φαντάζεσαι ότι μπορείς να τους σπρώξεις σε μια Τουρκία που Παζαρεύει σε βάση 1:1 με ολόκληρη την ΕΕ. Η Ουγγαρία όφειλε να μας στηρίξει και να πάρει τους 800 (!) Πρόσφυγες που της αναλογούσαν. Αντί για αυτό φέρθηκε εχθρικά πρωτοστατώντας στην πολιτική σύγκρουσης εντός της ΕΕ. Πρέπει κάποια μέρα σε αυτή την χώρα να μάθουμε τους βασικούς ορισμούς… Φίλος (αυτός που σε… Read more »

Agnostosependytis

Μπορείς να τους κανείς να μην θέλουν να έρθουν πια. Οι περισσότεροι προφασίζονται ότι θέλουν να σωθούν από τα δεινά του πολέμου όμως στην πραγματικότητα θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα. Η λύση θα ήταν να έπαιρνε τα 4 δις της Τουρκίας η Ελλάδα, και σε 2-3 ξερονήσια να έχτιζε σούπερ μονάδες πόλεις και να εξκανε γνωστό παντού, ότι οποίος μετανάστης πιαστεί στα νησιά, πάει μόνο εκεί, όπου θα μειώνει 1-2 χρόνια να τελειώσει ο πόλεμος η ότι τον διώχνει και μετά πίσω. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αν εφαρμοστεί απόλυτα αυτό, σε 2-3 μήνες δεν θα ξαναέρθει κανείς, γιατί παρότι… Read more »

Chris

Όχι όμως σούπερ μονάδες αλλά στρατόπεδα παραμονής με απόλυτα στοιχειώδεις συνθήκες και απομόνωση από τον έξω κόσμο. Θα πρέπει και η εισβολή στον ελληνικό χώρο να γίνει δύσκολη και η παρανομία να τιμωρείται και όχι να επιβραβεύεται με όμορφες συνθηκες διαβίωσης και επιδόματα.

Tango.Alpha

Και για να συμπληρώσω την ιδέα των Chris και Agnostosependytis αντί να πάρουμε εμείς τα χρήματα για τις κατασκευές να τις αναθέσουμε απευθείας σε Γερμανικές και Ολλανδικές εταιρείες μέσω όμως απόφασης της Ελληνικής Κυβέρνησης ώστε και γρήγορα να γίνουν και να μας θεωρούν εμάς μεγάλους πελάτες κι όχι τους Τούρκους.

Εναλλακτικά να απαιτήσουμε αν η Τουρκία συνεχίσει να στέλνει λαθρομετανάστες να απαιτήσουμε την ακύρωση της τελωνειακής ένωσης με άμεση εφαρμογή.

chriss8

Ένα σφάλμα λογικής που κάνουμε όλοι οι Ευρωπαίοι: Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους φερθούμε χειρότερα από έναν αραβικό ή αφρικανικό εμφύλιο…. Στην πόλη που μένω τα «συριάκια» παίζανε ανέμελα στον δρόμο* Ρωτάνε όλοι οι Έλληνες. – Μα καλά πώς τα αφήνουν στον δρόμο; Δεν φοβούνται τα αυτοκίνητα; – Όχι δεν φοβούνται τα αυτοκίνητα. Αφού δεν υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές να τα σκοτώνουν, δεν υπάρχουν νάρκες και άσκαστα πυρομαχικά, ούτε πρόκειτε κάποιος να τα απαγάγει για να τα στρατολογήσει, τα παιδιά είναι ασφαλή…. *(έχει εγκριθεί το άσυλο και σε λίγους μπήκες φεύγουν Ευρώπη επομένως τους δίνεται προσωρινή οικία στην πόλη. Μετά φεύγουν… Read more »

Anios

Αν αναφέρεσαι στο δικό μου ποστ, τα γνωρίζω όλα αυτά. Ότι έχει υποχρέωση η Ουγγαρία να δεχτεί μετανάστες και δεν το κάνει, όπως και το ότι είμαστε χώρα υποδοχής και βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση στο θέμα αυτό λόγω γεωγραφικής θέσης. Εννοούσα ότι εφόσον σε τόσο σοβαρά θέματα χώρες όπως η Ουγγαρία δεν τιμωρούνται από την ΕΕ, ή δεν επικρέμεται σ’ αυτές ακόμη και ο κίνδυνος να αποβληθούν από την ΕΕ, τότε, ίσως θα πρέπει να εφαρμόσουμε κι εμείς κατά την κρίση μας, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί ειδικά στη χώρα μας, πιο δραστικά μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου, αφού… Read more »

Νικόλας

Μαι ερώτηση. ο Σύριος (δεν μιλάω καν για τους υπόλοιπους που τυγχάνει να είναι το 90% των “προσφύγων” όπως λες που μας έρχονται , όπως Αφγανοί, Μαροκινοί, Πακιστανοί), ο Σύριος λοιπόν , όταν μπαίνει παράνομα στην Ελλάδα έιναι πρόσφυγας βάση διεθνούς δικαίου?

PROMAXOS1

Αν τον ένοιαζε πραγματικά να μη γεμίσει λαθρομετανάστες, θα ήταν στα κάγκελα κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας, όπως ο Σαλβίνι. Όμως, η λαθρομετανάστευση για τον Όρμπαν είναι ο φερετζές πίσω από τον οποίο κρύβει την μετατροπή της Ουγγαρίας σε λαοπρόβλητη ημιδικτατορία αλά τούρκα, καθώς και τον απόλυτο αρριβισμό και καιροσκοπισμό του. Είναι ο ίδιος που αποκαλεί τα Σκόπια μακεδονία σκέτο, που τους προέτρεπε να μη δεχθούν την επωφελή για αυτούς συμφωνία τω Πρεσπών γιατί τους “ρίχνει” (!!!), που προσέφερε καταφύγιο και την υποστήριξή του στον Γκρουέφσκι, που μας καλούσε να ανοίξουμε πυρ στις βάρκες με του λαθρομετανάστες και τους… Read more »

maverick

Είμαστε αδέρφια με τους Ούγγρους αφού μοιραζόμαστε την κληρονομιά του Ατίλλα. Είναι αυτονότητο να συμφωνούμε.

Chris

Οι Ούγγροι κάποτε μετά από μια μεγάλη στρατιωτική ήττα, σταμάτησαν τις επιδρομές και μετατράπηκαν σε φιλειρηνική (σχετικά) και αγροτική κοινωνία, ενώ μετά τον εκχριστιανισμό τους εντάχτηκαν στην ευρωπαική οικογένεια. Αλλά ίσως να έχεις δίκιο εσύ και να ισχύει ότι μια φορά βάρβαρος πάντα βάρβαρος.

MUSTAFA

Οι Ούγγροι είναι έξυπνοι (απόγονοι της Atillan <3 <3 <3)
Ο κόσμος δεν είναι μόνο η Αμερική …
ο κόσμος δεν είναι μόνο η ευρωπαϊκή ένωση …
Ο τουρκικός κόσμος είναι τεράστιος …
Κίνα και Ρωσία …
Να είσαι έξυπνος …
μικρή χώρα πρέπει να είναι έτσι …

Anios

Όποτε σας συμφέρει ο κόσμος είναι πότε η Αμερική, πότε η Ρωσία, πότε η Κίνα. Γιατί έχετε μόνο συμφέροντα και όχι σταθερές αξίες. Ακόμη και η ΕΕ υπήρξε ο κόσμος για σας, θυμόμαστε τα τηλεοπτικά πλάνα από όταν πήρατε την υπογραφή για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, που ήταν ανεβασμένος ο Ερντογάν πάνω σε μια καρότσα κι από κάτω αλαλάζατε όλοι με σημαιούλες σαν να πήρατε το παγκόσμιο κύπελλο. Ξέρεις όμως γιατί αλλάζετε κόσμους συνεχώς; Γιατί όλοι καταλαβαίνουν τί είστε και κανείς δε θέλει να είναι για καιρό μαζί σας. Και ναι, με τους Ούγγρους όντως ταιριάζετε, έχουν κι αυτοί κάτι… Read more »

MUSTAFA

Όταν το ΝΑΤΟ έχει τελειώσει …
Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται …
τότε ποιος θα σας σώσει;
Μην φοβάστε ……
Θα σώσουμε 🙂

My_name_is_Nobody

Αυτή η εμμονή με τις τέλειες (……) που βάζει στο τέλος κάθε σειράς χρήζει ψυχανάλυσης.

My_name_is_Nobody

Αυτό το 3 τι είναι Μουστάφα; Το iQ σου;
Και σε μια έκλαμψη αυτογνωσίας βλέπω πως έχεις βάλει και το μικρότερο (<) μπροστά.

MUSTAFA

πάλι ζηλεύει …
ήταν και πάλι θυμωμένος …
Ελάτε άνθρωπος … είμαστε αδέρφια <3
🙂

My_name_is_Nobody

Μα όλα να τα καταλαβαίνει, αυτός ο Μουστάφα!

AlxPorto

Απόλυτα φυσιολογικό ό,τι έγινε στην Ουγγαρία. Άλλωστε όπως είπαν και άλλοι φίλοι στο σχόλιό τους οι Ούγγροι αλλά και οι Φινλανδοί, ναι οι Φινλανδοί, είναι εθνολογικά με τους Τούρκους ξαδέρφια.

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γιατί δεν το βυθίζουμε το ρημάδι να τελειώνουμε; 

Οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στην πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά αυτός είναι και ένας από τους λόγους που...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Πως τα γραφεία Τύπου ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ ξεφτίλισαν τους Τούρκους, γιατί...

36
 Τις προηγούμενες ώρες, γίναμε μάρτυρες διάφορων καταστάσεων που δεν είχαμε ξαναδεί. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε απόλυτη ετοιμότητα, για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες,...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Μάιος #396

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 October 2016 #365

Αγορά 1.99

Related News

Ρωσικό μαχητικό MiG-31 χάνει τροχό κατά την προσγείωση

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-31 της ρωσικής αεροδιαστημικής αεροπορίας απώλεσε έναν από τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης κατά την...

Τραγικοί! Ούτε ένα photoshop της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν οι προπαγανδιστές του Ερντογάν

Γέλιο και θυμηδία προκαλεί η προσπάθεια τουρκικών φιλοκυβερνητικών μέσων να παρουσιάσουν τη Φ/Γ "ΛΗΜΝΟΣ" με δήθεν ζημιές από την επακούμβηση με την TCG Kemalreis.https://twitter.com/stargazete/status/1294202123249504256?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1294202123249504256%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fethnika-themata%2Fellinotoyrkika%2F6957952_tragiko-photoshop-apo-toys-toyrkoys-gia-tin-f%2Fg-limnosΗ...

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία (και καλά) δεν επιθυμεί την κλιμάκωση των εντάσεων με την Ελλάδα

Η Τουρκία δεν επιθυμεί την κλιμάκωση των εντάσεων με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιρρίπτοντας την...

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Παναγιωτόπουλου με Ισραηλινό ΥΠΑΜ

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, κ. Μπένι Γκάντς είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Η συνομιλία περιλάμβανε την δέσμευση του...

“Καν’το όπως η Κίνα”: σε στρατιωτική βάση μετατρέπει η Ιαπωνία το νησί Mage

Σχέδια για τη μετατροπή της νήσου Mage, της επαρχίας Καγκοσίμα σε αεροπορική βάση και κέντρο ανεφοδιασμού ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο Αμύνης. Η βάση θα...
- Advertisement -