Ο Elon Musk θέλει να βομβαρδίσει με πυρηνικά τον Άρη για να τον καταστήσει κατοικήσιμο

6
1467
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla, θέλει να ρίξει πυρηνικά στον Άρη έτσι ώστε να τον κάνει κατοικήσιμο για τους ανθρώπους. Τουλάχιστο αυτό δήλωσε σε ένα tweet που έκανε την Παρασκευή που μας πέρασε (17/8/19)

Ο Musk πιστεύει πως βομβαρδίζοντας τον Άρη με πυρηνικά όπλα, οι πάγοι στους πόλους θα λιώσουν, και θα απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα που βρίσκονται παγιδευμένα εκεί. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί στον Άρη ένα φαινόμενο του θερμοκηπίου που θα αυξήσει την θερμοκρασία και την ατμοσφαιρική πίεση στον πλανήτη. Θα είναι σαν μια γρήγορη εκδοχή της κλιματικής αλλαγής στην Γη.

Ο Musk είναι θιασώτης αυτής της ιδέας εδώ και αρκετά χρόνια, που μάλιστα την εξέφρασε κατά τη  διάρκεια συνεντεύξεων του από το 2015. Πήγε ακόμη και στο talk show του Stephen Colbert για να συζητήσει επ’αυτής. Στο βίντεο που ακολουθεί η συζήτηση γύρω από το θέμα αρχίζει στο δεύτερο λεπτό.

Το 2017 ο Musk παρουσίασε ένα άρθρο στο περιοδικό “New Space” αναλύοντας πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια αποικία ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στον Άρη σε λιγότερο από ένα αιώνα. Ίσως στην προσπάθεια του να πείσει τον κόσμο για αυτή την ιδέα, ο Musk άρχισε να διαφημίζει στο Twitter την πώληση από μπλουζάκια με το λογότυπο “Nuke Mars”.

Και παρόλο που δεν είναι σίγουρο ότι ο Musk όντως προσπαθεί να πουλήσει μπλουζάκια, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι είναι ταγμένος να κάνει τον άνθρωπο “διαπλανητικό είδος”. Η εταιρεία του η SpaceX αυτή την στιγμή κάνει δοκιμές πάνω στο πρωτότυπο πυραύλου που σχεδιάζει να στείλει στον Άρη.

Το πρωτότυπο για αυτό το διαστημόπλοιο που ονομάζεται Starhopper μόλις έκανε την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή, έπειτα από μια προηγούμενη αποτυχημένη εκτόξευση. Η NASA ελπίζει να χρησιμοποιήσει μελλοντικά πυραύλους της SpaceX για αποστολές στο Φεγγάρι και τον Άρη.

Πηγή: Science Alert


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Costas
Guest
Costas

Και για οικονομία καυσίμου και χρόνου μπορεί να στείλει τα πυρηνικά με διακτινισμό

Makis
Guest
Makis

Ο Άρης δεν έχει μαγνητικό πεδίο ώστε να προστατεύεσει την οποιαδήποτε ατμόσφαιρά του από τον ηλιακό άνεμο όπως η Γη…έπειτα τα ποσοστά ραδιενέργειας θα καταστήσουν τον Άρη μη κατοικήσιμο. Έλεος Ας “φτιάξουμε” πρώτα τη Γη ώστε να μπορούν να ζήσουν οι επόμενες γενιές κι ας αφήσουμε τις γελοιότητες.

npo
Member
Noble Member
npo

διαφημιστική καμπάνια παρά ουσία.

Z10V
Guest
Z10V

Εγώ θα του έλεγα να βομβαρβίσουμε με πυρηνικά όχι τον Άρη αλλά τον Uranus

DFN
Member
Active Member
DFN

Δυστυχως ο Μασκ εξελιχθηκε σε μεγαλο τσαρλατανο. Καμια σχεση με επιστημη.