24.2 C
Athens
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Πιθανό μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων στην Κρήτη αποκαλύπτει η ΕΔΕΥ

Πιθανό μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων στην Κρήτη αποκαλύπτει η ΕΔΕΥ

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σημαντικές ενδείξεις για την ύπαρξη αξιόλογων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή νοτίως της Κρήτης αποκαλύπτουν μελέτες της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ). Συγκεκριμένα, στο επίσημο δελτίο Τύπου της ΕΔΕΥ Αναφέρονται τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε από την ομάδα της ΕΔΕΥ η επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων για την απεικόνιση ακριβούς βάθους των γεωμετρικών δομών στις θαλάσσιες περιοχές του κεντρικού Ιονίου και νότια της Κρήτης.

Όσον αφορά στο Ιόνιο, η μελέτη αυτή τη φορά εστιάζει στο κεντρικό Ιόνιο. Με τη συγκεκριμένη μελέτη ολοκληρώνονται οι εργασίες οι οποίες καλύπτουν πλέον όλη την υπεράκτια επικράτεια της δυτικής Ελλάδας. Στη μελέτη έχουν συμπεριληφθεί οκτώ προϋπάρχουσες γεωτρήσεις και 30 σεισμικές γραμμές συνολικού μήκους 2.800 km.

Όσον αφορά στην Κρήτη, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά γίνεται εμπεριστατωμένη μελέτη στην ανεξερεύνητη περιοχή νοτίως της Κρήτης με τα πιο σύγχρονα γεωφυσικά δεδομένα. Έχουν αναγνωριστεί νέες δομές οι οποίες ομοιάζουν με τα δύο γνωστά γεωλογικά μοντέλα της Ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή τύπου Λεβιάθαν και τύπου Ζορ. Η μελέτη περιλαμβάνει επικαιροποιημένο χάρτη των λασποηφαιστείων με ερμηνεία, η οποία προσφέρει πληροφορίες για την ηλικία των πετρωμάτων που είναι βαθιά θαμμένα στο υπέδαφος, τη θερμική ωριμότητα και το περιεχόμενο οργανικής ύλης. Στη μελέτη έχουν συμπεριληφθεί 15 σεισμικές γραμμές συνολικού μήκους 2.500 km.

Στο πλαίσιο αυτό, εξειδικευμένοι επιστήμονες της εταιρείας στους τομείς της Γεωφυσικής και της Γεωλογίας, εργάστηκαν σε περιβάλλοντα τα οποία διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά με εκείνα της Ανατολικής Μεσογείου όπου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Οι τεχνικές μελέτες και για τις δύο περιοχές είναι διαθέσιμες στις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ήδη αγοράσει τα σεισμικά δεδομένα. Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται οι Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) επιτρέποντας έτσι την επιτάχυνση των μελλοντικών διαδικασιών και παραχωρήσεων.

Με τον τρόπο αυτό, «ανοίγει ο δρόμος» για περαιτέρω προώθηση των περιοχών ενδιαφέροντος οι οποίες δεν είχαν ακόμη διατεθεί και καλύπτουν όπως προαναφέρθηκε τις περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης.»


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

51 ΣΧΟΛΙΑ

51 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Thras

Άντε να ξεκινάμε επιτέλους!

Μιχάλης

Άρα υπάρχουν περιθώρια ακόμα και για 3-4 καινούργια Arleigh Burke.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Thras

Σωστός,, αλλά τα έσοδα θα αργήσουν να έρθουν… καμμιά δεκαετία.

Spyros

Κάπου εκεί, νότια της Πελοποννήσου και νοτιοδυτικά της Κρήτης, βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, κάπου τέσσερα χιλιόμετρα και κάτι…

Fingolfin

ΝΔ Πελοποννήσου και ΒΔ της Κρήτης.

https://en.wikipedia.org/wiki/Calypso_Deep

Spyros

Σωστά, αλλά και στα σκιαγραφημένα σημεια στο χάρτη, υπάρχουν βάθη πολύ κοντά στα 4χλμ.

Athan

Επειδή κανείς(;) δεν γνωρίζει τίποτε περί Tico ή Α.Β., λόγω ελλείψεως συναφούς άρθρου στην καλή ΠΤΗΣΗ, και αφού πρέπει να είμαστε και έγκυροι ένεκα της ημερομηνίας που έδωσα για μία κάποια ενημέρωση (9/1), λέω να αφήσω για λίγο την δουλειά και να σας πω σε αυτό το topic τί έμαθα για το θέμα από τις συναντήσεις στις ΗΠΑ. Μονολεκτικά λοιπόν, ONEX-Chatsworth Securities LLC-Ναυπηγεία Ελευσίνος-Lockheed Martin-LCS-Εθνικό Σκάφος-Ελληνικό R/D πληρωμένο από Σ.Αραβία-Δωρεάν παραχώρηση με βασικό φόρτο A.B. ή Tico-ΠΑΚΕΤΟ OΛΑ ΜΑΖΙ-Μάρτιο ή whenever τελειώσει επιτέλους το παρατράγουδο με την Inter M Traders-Sogem Holdings και την ALPHA BANK. Η Ελλάδα το σκέφτεται. Αυτά…… Read more »

evo_ii

Omg! Πάμε για colpo grosso #2.

sotbak

είναι σαν έχουμε στα γκαράζ μας την νέα Lancia Integrale EVO !!!

evo_ii

Ααχχχ!…

sotbak

που ξέρεις, καμιά φορά γίνονται και θαύματα!!!

Athan

Το οποίο γκαράζ χρωστάμε στην Τράπεζα και το βάλαμε στο Νόμο Κατσέλη. 😕

Fingolfin

Και Tico/AB και LCS (καινούριες ή μεταχειρισμένες) και Belharra πολύ δεν πάει; Από Γάλλους δηλαδή τί θα πάρουμε,.. 24 Rafale αντί για φρεγάτες;

sotbak

πολύ καλύτερα!!!! 2 μοίρες ραφάλ Φ4 και κλείσαμε!!!

kostask22

Τα έχουμε πει, Viper-> Belhara ->f35b αυτά έχουν ανακοινωθεί, οι Αμερικάνοι παίζουν τα ρέστα τους τώρα που πάμε στο βήμα 2. Τα rafale μόνο τσάμπα (που δεν), όπως και τα Tico (χωρίς μα-μου).

sotbak

μέχρι τώρα δεν λέγαμε για Φ-35Α τώρα έγιναν Β;

kostask22

Ακόμα στο βήμα 1 είμαστε μέχρι το βήμα 3 θα έχουμε αλλάξει δόγμα, πιστεύω θα έχουμε το στρατηγικό βάθος και συμμαχίες λόγω ΑΟΖ να πάμε παραπέρα, πχ τα Αιγυπτιακά ελικοπτεροφόρα

Athan

Οι Φρεγάτες είναι κατά 99% τελειωμένο θέμα. Και εννοώ το ακανθώδες Χρηματοδοτικό. Νομίζω πως θα διευθετηθεί καταρχήν στις 29 Ιανουαρίου, μετά βέβαια τις θετικές εξελίξεις που αναμένουμε από την έλευση των Τεχνικών Κλιμακίων των “Θεσμών” στις 14 Ιανουαρίου και των Επικεφαλής των στις 20 του ίδιου μήνα (21-24 Ιανουαρίου). Το πιο σημαντικό θέμα που μας αφορά, είναι η αλλαγή της χρήσεως των ANFAs και των SMPs και της διοχετεύσεώς τους σε “συμπεφωνημένες Επενδύσεις”. Στις 4 Δεκεμβρίου όταν εκταμιεύθηκαν τα 767 εκατ, Ευρώ, υπήρξε θετική εισήγηση για την Ελληνική απαίτηση στην Συνεδρίαση του Eurogroup, όπως και εξουσιοδότηση στις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες να… Read more »

kafes_filtrou

ποια είναι ρε παιδιά η τρομερή τεχνολογία που θα έχει το εθνικό πλοίο και τα πλεονεκτήματα από μια fremm η belhara η Α200? ή είναι απλά κολλημένες λαμαρίνες με διαφορετικό σχέδιο?

Athan

Ο όρος “Εθνικό Σκάφος” που υπόσχεται η L.M. αναφέρεται στο γεγονός, πρώτον της απολύτου ελευθερίας παρεμβάσεως επί των Σχεδίων (core plans, προδιαγραφές, οπλισμός), δεύτερον της επίσης απολύτου κυριότητος επ’αυτών (Τεχνικά, Κατασκευαστικά και Εμπορικά Δικαιώματα) και τρίτον, της κατασκευής του Σκάφους σε Ελληνικά Ναυπηγεία. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μίας τέτοιας λύσης αποτελούν αντικείμενο εξαντλητικής αναλυτικής μελέτης και δεν καλύπτονται από την έκταση ενός άρθρου, πολλώ δε μάλλον ενός σχολίου.

Μόνο αυτά Αθανάσιε???Πες και για την βυθοκόρο…την ξέχασες την βυθοκόρο…..”βρε πού πάμε,πού πάμε???”(Αυλωνίτης)

Athan

Την Βυθοκόρο “Όλγα” την “αξιολόγησα” προσωπικά και λεπτομερώς πέρυσι. Μία λυρική έως μυθιστορηματική “περιγραφή” εδώ: https://www.ptisidiastima.com/arleigh-burke-x2-fod/#comment-174447
ΥΓ
Ο αγαπημένος μακαρίτης ηθοποιός ήταν από τους πιο επιτυχημένους κωμικούς στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Το διακύβευμα όμως της αποκτήσεως της απολύτου υπεροχής στην θάλασσα και τον αέρα από τις Ε.Δ. δεν έχει τίποτε το κωμικό αγαπητέ G-loc. Σ’αυτό πιστεύω πως συμφωνούμε όλοι μας.

Reddine

Ειναι υποχρεωτικο το little crappy ship;

Athan

Τίποτε δεν είναι υποχρεωτικό στην ζωή εάν μας καθοδηγεί η Πλάγια Σκέψις (Lateral Thinking).

Προσπαθω να καταλαβω … Αν δωσουμε φτηνα τα ναυπηγεια και παραγγειλουμε τροποποιημενη LCS η οποια -με ελληνικο R&D πληρωμενο απο Σ.Α. (!) – θα βαφτιστει εθνικο σκαφος;
Βαλε και κανενα δις για πληρη/ημι-πληρη φορτο και μερεμετια.

Με τετοια μυαλα, θα ελεγα στην πηγη σας, παμε για 100% εκμεταλλευση υδατανθρακων.

My_name_is_Nobody

Δεν θά μπω στην ουσία αν δηλαδή μια LSC-GR είναι το καταλληλότερο πλοίο αλλά θέλω να ρωτήσω, το TCG Anadolu είναι Τουρκικό η Ισπανικό, το Altay Τουρκικό ή Κορεάτικο το T129 Τουρκικό ή Ιταλικό;

Δεν διαφωνω, (αν και οιΤουρκοι εχουν μεγαλυτερες δυνατοτητες συμμετοχης), απλως δεν μπορω να καταλαβω πως κολλανε στην ιδια προταση LCS και Εθνικο πλοιο. Το δευτερο προυποθετει τουλαχιστον ενα σκαρι πχ ALS.

Εν παση περιπτωσει δεν ειναι εκει το θεμα, αλλα στο οτι η διαδικασια που αφηνει να εννοηθει ο Athan μονο για να πανηγυριζει καποιος δεν ειναι.

Η δωρεα εγινε αντισταθμιστικο ναυπηγησης πλοιου αμφιβολης αξιας και χρονικης διαρκειας.
Και πολλα αλλα θεματα και προεκτασεις αλλα δεν θα επεκταθω.
Το βασικοτερο ειναι οτι δεν προκειται ποτε να υπαρξει πλανο στο νεοελληνικο κρατιδιο.

Athan

Kάποιες αρχικές αποφάσεις έχουν παρθεί αλλά ο Μάρτιος είναι καθοριστικός για τους λόγους που προανέφερα παραπάνω. Παρεπιπτόντως κανείς δεν πανηγυρίζει, λόγω του ότι πρόκειται πραγματικός “υπέρ πάντων” αγών στο προσεχές μέλλον και οι αποφάσεις είναι δύσκολες. Είναι πλέον “κτήμα” των decision makers της Κυβερνήσεως πως η παραχώρησις Αμερικανικών Κύριων Μονάδων Επιφανείας αφορά όχι μόνον την Επιχειρησιακή Ικανότητα του Π.Ν. αλλά και την “λύση” του προβλήματος του Αντιαμερικανισμού στην Ελληνική πραγματικότητα. Είπαμε πως το πεδίο που διάλεξαν οι νικημένοι, πρώην “Αντιμνημονιακοί”, διχαστές του Ελληνικού Λαού, είναι τα Ελληνοτουρκικά και το Λαθρομεταναστευτικό, παρά του ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί, συνειδητοί δημιουργοί του.… Read more »

Αν σωστα διακρινω συσχετισμο του αμυντικου προβληματος της χωρας με ιδεολογικη επικρατηση στη βαση μαλλον ανυπαρκτων -λεω εγω- αλλα ακομα και υπαρκτων πολιτικων προβληματων, το ξερετε ηδη, μπορει να ειναι επιζημιος και στην αμυνα αλλα και στην κοινωνια.

Αλλα γραφουμε στη σελιδα της Πτησης, οποτε δεν θα επεκταθω.

kostask22

Αν δεν αποδεσμεύσουν τα οπλικά που θέλουμε από πριν τι να το κάνεις; Ετσι όπως έγινε η μεσόγειος θες RIM-156B. Αλλιώς καλύτερα rousen x10 + mini subs + Φ35b και αντί για LCS να δώσουμε στον Σαμ 2 οικόπεδα ακόμα (Κρήτη έως Καστελόριζο χεχεχ) και ξεμπερδεύεις με τους Τούρκους για 30 χρόνια.

Athan

Τα Ναυπηγεία δεν μπορούμε να τα “δώσουμε” φθηνά ή ακριβά διότι δεν είναι Κρατικά.
Η δεδηλωμένη πρόθεση “αξιοποιήσεως” , κάποιο Πρόγραμμα Ναυπηγήσεως και μία “διευκόλυνση” της διαδικασίας μεταβιβάσεως από τον κ. Ταβουλάρη στην ΟΝΕΧ είναι η μόνη λύση στην δύσκολη αυτή εξίσωση. Επ’αυτού, ας σημειώσουμε πως η ALPHA BANK είναι η ίδια Αμερικανικών συμφερόντων.
Η δε επιτυχής εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων από την Ελλάδα, θα αποτελέσει την απαρχή μίας νέας περιόδου στην Ιστορία μας. Ασύλληπτα ποσά, απροσδιόριστο Γεωπολιτικό βάρος, αλλαγή Οικονομικού Μοντέλου κ.ο.κ. Γι’αυτό πιστεύω πως αξίζει ή όποια πολιτική και οικονομική επένδυση. Και δεν είμαι ο μόνος.

Μιχάλης

Αν η προσφορά των Αμερικανών σύμφωνα με τις πληροφορίες σου περιλαμβάνει Arleigh Burke με βασικό φόρτο και δωρεάν ή έστω ένα συμβολικό ποσό τότε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τι ακριβώς σκέφτεται;
Πρόκειται για λαχείο!
Εξάλλου δεν υπάρχουν άλλες αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις.
Αν βρεις χρόνο και έχεις διάθεση δώσε μας μερικές πληροφορίες σχετικές.

Athan

Οι Επιχειρησιακές “λεπτομέρειες” είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεως. Το δε κατ’εσέ “λαχείο” αποτελεί μία δυσεπίλυτη εξίσωση την οποία δεν θα ήταν συνετό να αναλύσουμε στο section των σχολίων της ΠΤΗΣΗΣ.
Πάντως, υφίσταται αυστηρή εντολή σιγής επί του θέματος από “ψηλά” μέχρι να αποφασισθεί η Ελληνική απάντησις.
Ρισκάρω μακροχρόνια φιλική σχέση γι’αυτά που σας γράφω επί δίμηνο. Εύχομαι δε να μην επικρατήσουν οι “συνετοί’ αλλά οι “Πατριώτες”.
σ.σ.
Εναλλακτικές λύσεις πάντα υπάρχουν αρκεί να υφίσταται η αναγκαία πολιτική βούλησις. Κι αυτό δεν είναι ακόμη δεδομένο.

My_name_is_Nobody

Όταν λέμε βασικό φόρτο;

sotbak

σμ-2

Athan

Το 75% του βέλτιστου φόρτου της διαμορφώσεως του USN. Εάν ενταχθούν στο Σύστημα Αντιβαλλιστικής Προστασίας όμως…

My_name_is_Nobody

Να ενταχθούν πάραυτα. Με περιοχή περιπολιών, ενός εξ αυτών, κοντά στην Κύπρο. Θα προστατεύουμε και τους Ισραηλινούς.

Athan

Νομίζω πως αυτός που αποφασίζει είναι καταρχήν θετικός. Υπάρχει βέβαια μέρος του Πολιτικού σκηνικού, από τα “Δεξιά” και τα “Αριστερά” που θα εναντιωθεί με μεγάλη ένταση σε αυτό το ενδεχόμενο. Και όλα είναι Πολιτική αγαπητέ.

Thras

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι τα LCS δεν είναι αυτό που θα ήθελε το ΠΝ, πρόκειται για ιδιαίτερα αισιόδοξο σενάριο.

Athan

Δεν νομίζω. Υπάρχουν πολλά “διλήμματα” και δύσκολες τεχνικές λεπτομέρειες. Θα δούμε.

kostask22

Εκτός από τις Tico, που θα χρειαστούν ανακατασκευή, όλα τα άλλα πάνε για μετά “Bel-epoch” 2025+ και μακάρι να γίνουν, για να πάρουμε δουλειά από το USN. Ικανή την βλέπω την ΟΝΕΧ να παίξει το παιχνίδι, όμως η LM μας ψήνει μόνο για το F35Β που θα έρθει πρώτα, και όχι για τις LCS

sotbak

ΑΓΚΆΘΙ OI LCS……..αλλά από ολότελα καλή κι η………να που λένε και στο χωριό μου……

My_name_is_Nobody

Τα “ξύλινα τείχη” αναγκαία όπως τότε.

kouk21

Τον Ερντογαν τον ρωτησαμε?Οχι γιατι καπου διαβασα οτι θεωρει την πελοποννησο νησι και με βαση την μεθυσμενη λογικη του δεν εχει ουτε υφαλοκρηπιδα ουτε ΑΟΖ…Ας το ψαξουμε λιγο γιατι τον εχω ικανο να βγαλει κανα χαρτη με κοινα θαλασσια συνορα Τουρκιας-Τυνησιας.Με λιγη φαντασια και πολλα χαπια :silly: εξαφανιζει-παρακαμπτει το νοτιοανατολικο αιγαιο,περναει αναμεσα απο Κρητη και Πελοποννησο και τσουπ!!!!!Εφτασε!!!!!

x-m

Να υπενθυμίσω στην ομήγυρη (για να μην ξεχνάμε….) ότι ο αξιότιμος κύριος ΓΑΠ μας έλεγε και επέμενε να μη μασάμε παραμύθια, ότι δεν υπάρχουν υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο.

Kimon

Ο κος ΓΑΠ έλεγε και ότι Λεφτά υπάρχουν.. 😉

Nikolaos

Γελάμε εμείς (και δικαίως), αλλά αρκετοί επιμένουν να τον συντηρούν ως “κεφάλαιο της πολιτικής ζωής” και “στρατηγική της εφεδρεία” … Όπως άλλωστε και τον Κ. Καραμανλή τον νεότερο …

My_name_is_Nobody

Μήν ξεχνάμε και τον εγγονό του Παγκάλου.

Μιχάλης

Athan Athan

Αν έχεις κάποιες πληροφορίες σχετικά με την ενδεχόμενη παραχώρηση των Arleigh Burke μεταξύ των άλλων ευχαρίστως θα θέλαμε να τα μοιραστείς μαζί μας αν το επιθυμείς.

Το μόνο πράγμα που δεν μας ενδιαφέρει είναι η κομματική χριστομάθεια από κομματικούς τελάληδες.

Την κομματική προπαγάνδα κράτησε την για το στενό σου κύκλο τους φίλους σου και τους ομοίους σου κομματικούς.

Λάθος μέρος βρήκες για να κάνεις την κομματική σου προπαγάνδα με πρόσχημα το δήθεν ενδιαφέρον σου για τα αμυντικά θέματα και της δήθεν πληροφορίες σου.

Η Άμυνα μας ενδιαφέρει και η ενίσχυση της αποτροπής της χώρας.

Athan

Καταλαβαίνω την επιθετική σου προσέγγιση και δεν με ενοχλεί. Το πρόβλημα είναι πως ενώ δεν έχω κανένα συμφέρον να διασπείρω ψεύδη που αργότερα θα διαψευσθούν, δεν έχω και καμία εξουσιοδότηση για να επιβεβαιώσω τις πηγές μου, οπότε ο χρόνος, και μόνον αυτός, θα με επιβεβαιώσει (ή όχι). Η μονολεκτική μου αναφορά στην αλληλουχία των γεγονότων που μας ενδιαφέρουν δεν έγινε για να διαστραφεί η πραγματικότητα αλλά για να γίνει το έναυσμα για όσους νουνεχείς και αντικειμενικούς αναγνώστες θα ήθελαν να “παρακολουθήσουν” την εξέλιξη του θέματος από τις παράπλευρες εξελίξεις (π.χ. ειδήσεις επί των Ν.Ελευσίνος, ανακοινώσεων της L.M., της ΟΝΕΧ, ή… Read more »

Μιχάλης

Να διευκρινίσω κάτι το σχόλιο έγινε πριν την απάντηση σου και τις διευκρινήσεις σου λίγο παραπάνω σε δικό μου σχόλιο. Να ξεκαθαρίσω επίσης πως δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα καταστράφηκα οικονομικά μέσα στην κρίση και έχω να ψηφίσω κοντά στα δέκα χρόνια δεν πιστεύω σε κανένα κόμμα. Όπως καταλαβαίνεις φαντάζομαι είναι και ο λόγος που γίνομαι “επιθετικός” κάθε φορά που η συζήτηση πάει σε κόμματα και πρόσωπα αλλά και σε αυτούς που τους λιβανίζουν. Παρόλα αυτά ότι σωστό θα γίνει είτε από αυτήν την κυβέρνηση είτε από άλλη το επικροτώ και το στηρίζω. Μακάρι οι πληροφορίες σου να βγούνε αληθινές… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΞΕΛΙΞΗ: Πριν το τέλος του χρόνου τα πρώτα M1117 Guardian ASV στην Ελλάδα, με αστραπιαίους ρυθμούς κινείται το ΥΠΕΘΑ

 Μετά την προσφορά των 1200 αμερικανικών ASV M1117 Guardian από την Ελλάδα, που πρόσφατα έγινε από τις ΗΠΑ, το ΥΠΕΘΑ δουλεύει ασταμάτητα προς την...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΕΞΕΛΙΞΗ: Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία του προγράμματος εκσυγχρονισμού των...

8
 Μετά από τα fake news σχετικά με τα ελληνικά MLRS, ας γυρίσουμε στην πραγματικότητα, και στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των MLRS του Ελληνικού Στρατού που...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 January 2015 #344

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 September 2014 #340

Αγορά

Related News

ΕΞΕΛΙΞΗ: Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία του προγράμματος εκσυγχρονισμού των ελληνικών MLRS, θα είναι ικανά για ATACMS BlockIVA και Deepstrike!

 Μετά από τα fake news σχετικά με τα ελληνικά MLRS, ας γυρίσουμε στην πραγματικότητα, και στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των MLRS του Ελληνικού Στρατού που...

ΥΠΕΞ Αζερμπαϊτζάν – Έλληνας πρέσβης: Οι σχέσεις Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω

ΑΠΕ-ΜΠΕΤην κοινή βούληση να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν σε όλους τους τομείς προς αμοιβαίο όφελος και των δύο χωρών, εξέφρασαν από...

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ ιστορική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η ανάπτυξη της Ελλάδας ως ισχυρού περιφερειακού εταίρου των ΗΠΑ στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας...

Συνάντηση Ν. Δένδια-Μ. Πομπέο τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

ΑΠΕ-ΜΠΕΜε τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί τη Δευτέρα, στις 10:00 το πρωί, στη Θεσσαλόνικη, ο υπουργός Εξωτερικών...

Κυρ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο της ΓΣ του ΟΗΕ: Η έναρξη διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση

ΑΠΕ-ΜΠΕΓια τις προκλήσεις που όπως είπε «απαιτούν δράση σήμερα, όχι συζήτηση αύριο» αλλά και για το ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία «είμαστε όλο και...
- Advertisement -