Πρώτος θάνατος από τον κορωναϊό στην Ευρώπη

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Όπως αναφέρθηκε πριν λίγη ώρα, μια 80-χρονη Κινέζα τουρίστρια από την περιοχή της Χουμπέϊ είναι το πρώτο θύμα του κορωναϊού που εξέπνευσε σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μέχρι σήμερα, μόνο 3 από τους 1,527 θανάτους είχαν συμβεί εκτός Κίνας, ένας στην Ιαπωνία, ένας στις Φιλιππίνες και ένας στο Χονκ Κονγκ.

Η γυναίκα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Γαλλίας, όπως και τα υπόλοιπα 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη Γαλλία. Είχε φτάσει στη χώρα στις 16 Ιανουαρίου και νοσηλευόταν από τις 25 Ιανουαρίου. Η ανακοίνωση του θανάτου της ήρθε από την ίδια την υπουργό Υγείας της Γαλλίας, κ. Agnes Buzyn.

Η μετάδοση του κορωναϊού έχει παρουσιάσει έξαρση τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με την κινεζική κυβέρνηση να εντατικοποιεί τις προσπάθειες να τον περιορίσει. Μέχρι αυτή τη στιγμή, 67,185 έχουν προσβληθεί, 8,458 έχουν ανακάμψει και 1,527 έχουν εκπνεύσει. Από τους 57,200 ιατρικές υποθέσεις που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, ένα ποσοστό 19% (11,082) είναι σε κρίσιμη κατάσταση και οι υπόλοιπες 81% (46,118) χαρακτηρίζονται σε μέση φάση.

Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών εντοπίζεται στην Κίνα (66,492) ενώ άλλες 28 χώρες έχουν αναφέρει ασθενείς με τον ιό που επίσημα αποκαλείται Covid-19.

Από αυτές, 8 χώρες είναι στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία (16), στη Γαλλία (11), στην Βρετανία (9), στην Ιταλία (3), στην Ισπανία (2) και από ένα περιστατικό σε Βέλγιο, Σουηδία και Φινλανδία. Άλλα 2 περιστατικά έχουν καταγραφεί στη Ρωσία, που έκλεισε από την προηγούμενη εβδομάδα τα σύνορα προς την γειτονική Κίνα.

Στη Γαλλία, η κόρη της απελθούσας ασθενούς έχει επίσης διαγνωστεί με τον ιό αλλά πιστεύεται πως αναρρώνει.

Πηγές: Reuters, BBC, WHO


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
DougMasters
Guest
DougMasters

Δεν έχω καταλάβει.
Πως θεραπεύεται αυτό το πράγμα;
π.χ. κάποιο παλαιότερο φάρμακο, κάποια αντιβίωση που τους δίνουν και hope for the best ;

Θέλω να πω, αφού υπάρχουν και 8,5k περίπου που έχουν αναρρώσει οι υπόλοιποι ~1500 τι έγινε και δεν τα κατάφεραν;

DougMasters
Guest
DougMasters

Το hope for the best το εννοώ ωσότου βρεθεί το αντίστοιχο φάρμακο.

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Συντηρητική θεραπεία για να μην πεθάνεις από την πνευμονία, και μετά περιμένουν να αντιμετωπιστεί από το ανοσοποιητικό σύστημα