Συναγερμός αεροπειρατείας «κατά λάθος» στην Ολλανδία

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Σκίπολ του Άμστερνταμ, με τις ολλανδικές δυνάμεις ασφαλείας να ερευνούν «ύποπτη κατάσταση» σε αεροπλάνο. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, εξεταζόταν το ενδεχόμενο αεροπειρατείας. Η αγωνία έληξε όταν η ισπανική αεροπορική εταιρεία Air Europa ανακοίνωσε ότι ο κυβερνήτης αεροσκάφους της «σήμανε κατά λάθος τον συναγερμό».

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf, οι ολλανδικές αρχές έκτακτης ανάγκης ξεκίνησαν διαδικασίες για «συμβάν ή σοβαρό γεγονός με σημαντικές συνέπειες για τον πληθυσμό».Πηγές που επικαλέστηκε η ολλανδική εφημερίδα ανέφεραν πως ο κυβερνήτης έκανε λόγο για αεροπειρατεία. Αυτό ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα από τις Αρχές. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως τρεις άντρες με μαχαίρια προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο της πτήσης. Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το αεροπλάνο.

Στο σημείο μάλιστα έσπευσαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου ενός ελικοπτέρου, καθώς και ασθενοφόρα, με τις Αρχές να αποκλείουν την περιοχή, ενώ την ίδια ώρα, αρκετές πύλες αναχώρησης αποκλείστηκαν. Ανθρωποι που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο και δεν μπορούσαν να περάσουν από τον έλεγχο άρχισαν να κάνουν αναρτήσεις στα social media, προσπαθώντας να μάθουν τι συμβαίνει. Αλλοι επιβάτες ανέφεραν ότι σταμάτησε η αποβίβασή τους από αεροσκάφος, εξαιτίας του συναγερμού.

Το Σκίπολ ένας από τους πιο πολυσύχναστους μεταφορικούς κόμβους στην Ευρώπη, εξυπηρετώντας περισσότερους από 70 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο. Συνεπώς γίνεται αντιληπτό ότι ακόμα κι ένα τυχαίο λάθος μπορεί να κοστίσει πάρα πολλά σε εμπλεκόμενες εταιρείες κι επιβάτες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Jolly_Roger
Member
Famed Member
Jolly_Roger

Feel lonely? Squawk 7500!