Συντριβή Β-52Η στην Ουάσινγκτον, ένα ατύχημα που η USAF θα ήθελε να ξεχάσει

6
3209
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 24 Ιουνίου 1994, πριν 25 χρόνια, ο αντισυνταγματάρχης (αντισμήναρχος) Άρθουρ Χόλαντ με το υπόλοιπο πλήρωμα ενός αεροσκάφους B-52H, απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Φέαρτσάιλντ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον για μία πτήση εξάσκηση εν όψει συμμετοχής σε αεροπορική επίδειξη.

Περίπου 18 λεπτά μετά την απογείωση, το αεροσκάφος προσέγγισε τον διάδρομο για ένα touch ‘n’ go, αλλά ο πύργος ελέγχου έδωσε οδηγίες στο αεροσκάφος να πραγματοποιήσει κύκλο προκειμένου να αποφύγει ένα άλλο αεροσκάφος που είχε μόλις προσγειωθεί στο διάδρομο. Ο Χόλαντ αιτήθηκε να πραγματοποιήσει έναν πλήρη κύκλο 360 μοιρών γύρω από τον πύργο ελέγχου και πήρε έγκριση.

Κατά την εκτέλεση του κύκλου όμως, περίπου στα τρία τέταρτα της διάρκειας της στροφής, το Stratofortress πήρε σχεδόν κάθετη κλίση 90 μοιρών, η πτέρυγά του χτύπησε σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, χάθηκε ο έλεγχος και το αεροσκάφος συνετρίβη στο έδαφος.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είχε πετάξει το αεροσκάφος πέρα από τα επιχειρησιακά του όρια και έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να υποστεί απώλεια στήριξης («στολάρει») και να συντριβεί στο έδαφος.

Ο Χόλαντ και τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν στο ατύχημα. Ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να ξεκινήσει την διαδικασία εκτίναξης, αλλά το B-52H ήταν σε υπερβολικά χαμηλό υψόμετρο για να ολοκληρωθεί με επιτυχία πριν το αεροπλάνο συντριβεί.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν ένα από τα τελευταία B-52 που κατασκευάστηκε από την Boeing πριν η παραγωγή των στρατηγικών αυτών βομβαρδιστικών τερματιστεί 1962.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που είδαν αργότερα το φως της δημοσιότητας, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πιλότος πετούσε απερίσκεπτα και ξεπερνώντας τις αντοχές και τα όρια του αεροσκάφους, ωστόσο μέχρι τότε του επέτρεπαν να συνεχίσει να πετάει.

Το ατύχημα αυτό έγινε αιτία να αυστηροποιηθούν τα κριτήρια κι οι ελέγχοι όσον αφορά το ποιος καταλήγει τελικά στο χειριστήριο ενός αεροσκάφους αλλά και το αν και κατά πόσο θα παραμείνει εκεί…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Το αιώνιο δίλημμα … Σε πόλεμο μπορεί να σταθεί ο μόνος που θα ολοκληρώσει την αποστολή, στη ειρήνη είναι δημόσιος κίνδυνος … Τον καθηλώνεις ή όχι;

Panagiotis
Member
Trusted Member
Panagiotis

Νομίζω πως δεν υπάρχει κανένα δίλημα. Όταν θέτεις σε αδικαιολόγητο κίνδυνο εαυτόν, συντρόφους και μέσα τότε δεν βοηθάς.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Πάντως αν θυμάμαι καλά ο εν λόγω κυβερνήτης δεν ήταν γνωστός για ιδιαίτερη χειριστική δεινότητα, παρά μόνο για τα αναρίθμητα και αναίτια περιστατικά ασφαλείας που προκαλούσε.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Δεν ξέρω σε άλλες περιπτώσεις αλλά εδώ δεν είναι δίλλημα. Το αερπλάνο αυτό είναι για να πετάει βαρετά να αφήνει το φορτίο του και να φεύγει, δεν είναι Γιουροφαιτερ. Το έριξε για να κάνει μια άχρηστη ταρζανιά, έστειλε αυτόν και άλλους στον άλλο κόσμο, οικογένειες να έχουν καταστραφεί, και πετώντας όσα λεφτά θα αποταμίευαν 1.000 αμερικανικές οικογένειες σε όλη την ζωή τους, στα σκουπίδια

x-m
Member
Noble Member
x-m

Δεν είναι ότι δοκίμαζε τα όρια του όπως και του αεροπλάνου σε μια εκπαιδευτική δραστηριότητα, επιδειξίας ήταν.

XsrX
Member
Active Member
XsrX

An accident waiting to happen. Ο πιλότος είχε εμπλακεί σε πάρα πολλά σοβαρά περιστατικά, βάζοντας ένα Β52 εκτός ορίων ακόμα και πάνω από το γήπεδο της κόρης του (!).
Πραγματικά απίστευτο το οτι τον άφηναν να πετάει, και ορθά άλλαξε το δόγμα πτητικής ικανότητας που εφάρμοσε η USAF μετά από αυτό το δυστύχημα.