Τίτλοι τέλους για τα τελευταία F-18C/D του αμερικανικού Ναυτικού

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το τελευταίο μαχητικό αεροσκάφος F-18C Hornet του αμερικανικού Ναυτικού πραγματοποίησε την επίσημη τελική πτήση σε ενεργό υπηρεσία υπό την Μοίρα Κρούσης (VFA) 106 στον αεροναύσταθμο Οσεάνα στις 2 Οκτωβρίου.

Το αεροσκάφος με αριθμό σειράς 300 παραλήφθηκε από το την VFA 106 Gladiators (Μονομάχοι) από την πρώτη στιγμή μετά την πρώτη δοκιμαστική πτήση αποδοχής στις 14 Οκτωβρίου 1988. Το αεροσκάφος παρέμεινε με την Μοίρα για τα 31 χρόνια υπηρεσίας του.

Με τον τρόπο αυτό, και δεδομένου ότι τα τελευταία αεροσκάφη κρούσης A-6 Intruder και τα παράγωγά τους KA-6 (εναέριου ανεφοδιασμού) και EA-6 Prowler (ηλεκτρονικού πολέμου) έχουν αποσυρθεί εδώ και χρόνια, το αμερικανικό Ναυτικό μένει πια με μόνο ένα τύπο τακτικού αεροσκάφους, τα F-18E/F και το παράγωγο ηλεκτρονικού Πολέμου EF-18G.

Το F-18C/D παρόλαυτά παρεμένει σε υπηρεσία με τους Αμερικανούς Πεζοναύτες, που επέλεξαν να το αναβαθμίσουν μάλιστα με νέα συστήματα μεταξύ των οποίων και ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης, ώστε να παραμείνουν αξιόμαχα μέχρι να παραληφθεί ικανός αριθμός F-35B, πράγμα που δεν αναμένεται να συμβεί μέχρι τα τέλη της επόμενης δεκαετίας.

Τα F-18C/D των Πεζοναυτών προβλέπεται να χρησιμοποιούνται από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα παράλληλα με τα υπόλοιπα αεροσκάφη του Ναυτικού, συνεπώς το ενδεχόμενο συνυπηρέτησης Hornet και Super Hornet δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί οριστικά.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Να στείλουμε τα Phantom στην τελετή απόσυρσης. Πρέπει να γίνει με κάποια επισημότητα. όχι μια μικρή τελετή.