Τα επόμενα δύο τουρκικά F-35 θα παραδοθούν τον Μάρτιο

3
1512
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν δύο ακόμη μαχητικά F-35A στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2019, αναφέρει η “Hurriyet”. Η είδηση έγινε γνωστή την 1η Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων από τον αντιναύαρχο Mat Winter, εκτελεστικό υπεύθυνο για το πρόγραμμα F-35.

 

Η Τουρκία σχεδιάζει την απόκτηση 100 μαχητικών του τύπου τα επόμενα χρόνια και ο Winter επεσήμανε ότι “δεν βλέπει κάποια ένδειξη μεταβολής” στην παράδοση των 100 αεροσκαφών στην Τουρκία.

Τα τουρκικά F-35A βρίσκονται στην Luke AFB, και οι Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται κανονικά

Προς το παρόν, το Πεντάγωνο οφείλει να ενημερώσει με αναφορά το Κογκρέσο μέσα σε 90 ημέρες από την ενεργοποίηση της NDAA 2019, που περιλαμβάνει διάταξη προσωρινής απαγόρευσης παράδοσης του μαχητικού στην Τουρκία.

 

Η Τουρκία παρέλαβε τα δύο πρώτα F-35A σε επίσημη τελετή στο Fort Worth στις 21 Ιουνίου 2018, με τα αεροσκάφη να βρίσκονται τώρα στην AB Luke, όπου καταρτίζονται Τούρκοι χειριστές και τεχνικοί.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Τραμπ υπέγραψε την NDAA που παγώνει το F-35 για τη Τουρκία


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Guest
Σπύρος

Όλα καλά θα πάνε.

(καλά για ποιούς δε ξέρω μόνο)

Kgeorge
Guest
Γιώργος Κ.

Πριν χαλάσουν οι σχέσεις τους, αυτά τα δύο ήταν προγραμματισμένα να πάνε Τουρκία ή θα έμεναν Αμερική?

ivychris
Guest
ivychris

Να εχουμε υπ΄όψιν μας ότι η υπογραφή Τραμπ για την αναβολή παράδοσης των F-35A στην τουρκία, οφείλεται στην διακομματική απόφαση του Κογκρέσου, το οποίο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων απαιτεί την ενημέρωση…

“…the DoD will have to detail how Turkey can be phased out of the production chain of the F-35 and how much this change of plans will cost the U.S. and other countries.”
https://theaviationist.com/2018/08/15/president-trump-blocks-sale-of-f-35s-to-turkey-deepens-rift-in-turkish-u-s-relations/

Το “phase out”, δεν σημαίνει καθ΄οιονδήποτε τρόπο αναβολή παράδοσης της ιδιοκτησίας των F-35 και δικαιώματος μεταφοράς στη τουρκία.