ΤΒ 001 Scorpion: Πρώτη πτήση για το μεγάλο τρικινητήριο ΜΕΑ της Κίνας

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Έχοντας αναπτυχθεί αποκλειστικά με εγχώρια μέσα, το νέο μεγάλο τρικινητήριο Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος γενικών καθηκόντων της Κίνας έκανε την παρθενική του πτήση πρόσφατα. Σύμφωνα με δηλώσεις από επίσημα χείλη, το νέο ΜΕΑ είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και ευέλικτο χάρη στον τρίτο κινητήρα και μπορεί να εκτελέσει αποστολές μεταφορών και επίθεσης.

To αεροσκάφος, που αναπτύχθηκε από την Tengden Technology Co με έδρα την πόλη Chengdu, απογειώθηκε στην περασμένη Πέμπτη εκτελώντας μια απόλυτα επιτυχημένη πτήση, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εφημερίδα Chengdu Daily.

πλάνα από κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο που δείχνουν τη θέση του τρίτου κινητήρα (via zerohedge)

Σχεδιαστικά, το νέο ανώνυμο ΜΕΑ στηρίζεται στο δικινητήριο ΜΕΑ ΤΒ 001 Scorpion, ένα επιθετικό MALE (medium altitude, long endurance) ΜΕΑ της ίδιας εταιρίας.

Το νέο ΜΕΑ έχει μήκος 11 μέτρα, εκπέτασμα πτερύγων 20 μέτρα, κινείται από τρεις εμβολοφόρους κινητήρες -έναν κάτω από κάθε πτέρυγα και έναν στο οπίσθιο τμήμα της ατράκτου- που του προσδίδουν βάρος απογείωσης 3.2 τόνων και αυτονομία 35 ωρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

το δικινητήριο TB 001 Scorpion της Tengden Technology (πλάνο τηλεοπτικού σταθμού via airspace-review.com)

Η επιχειρησιακή οροφή του αεροσκάφους είναι 9,500 μέτρα, έχει ικανότητα μέγιστης ανόδου 10 μέτρων το δευτερόλεπτο και η μέγιστη ταχύτητά του είναι 300 χλμ/ώρα. Η χρήση εμβολοφόρων κινητήρων το κάνει εξαιρετικά φθηνό στην απόκτηση και συντήρηση.

Ειδικός που μίλησε στην δίγλωσση εφημερίδα Global Times της Κίνας, ανέφερε πως η τοποθέτηση τρίτου κινητήρα ενίσχυσε σημαντικά την παρεχόμενη ισχύ επιτρέποντας στο αεροσκάφος να επιτυγχάνει μεγαλύτερες ταχύτητες, να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την πτήση, να απογειώνεται από μικρότερους διαδρόμους και ενίσχυσε την ικανότητά του να φέρει βαρύτερο οπλισμό ή εξοπλισμό.

Δεν έχει καθοριστεί ακόμα η χρήση του ΜΕΑ αλλά η ισχυρή του δομή και η μεγάλη κινητήρια ισχύς του το καθιστούν ικανό για μεγάλη ποικιλία ρόλων, από μεταφορές και διοικητική μέριμνα, ως περιπολίες, αναγνώριση και επίθεση. Αυτοί οι ρόλοι θα μπορούσαν να το αναδείξουν σε πρωταγωνιστή αντιμετώπισης καταστροφών, επιτήρηση δασικών πυρκαγιών, γεωχαρτογράφιση, μετεωρολογικές παρατηρήσεις και αναμετάδοση επικοινωνιών, σημειώνει στην αναφορά της ο ιστότοπος chinanews.com.

Απώλεια ενός κινητήρα δεν θα σημαίνει και πτώση του αεροσκάφους, αφού οι άλλοι δύο παράγουν αρκετή ισχύ για να το διατηρήσουν στον αέρα, δηλώνει ο ειδικός.

“Το ΜΕΑ θα τεθεί σε υπηρεσία σε όλα τα μέτωπα”, συμπληρώνει ο ιστότοπος chinanews.com.

Η Κίνα είναι εξαιρετικά ενεργός παίκτης στην παγκόσμια αγορά Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών με πλειάδα κρατικών και ιδιωτικών εταιριών να δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και παραγωγή μικρών και μεγάλων drones όλων των κατηγοριών, από την γνωστή παραγωγό καμερών και πολιτικών drones DJI ως την Aviation Industry Corp, τη σειρά Wing Loong της CAIG και την οικογένεια CH (Rainbow) της China Aerospace Science and Technology Corp .

Σχόλιο: Χωρίς να παραγνωρίζεται ο αυξανόμενος ρόλος των ΜΕΑ σε πολιτικές εφαρμογές, η τάση του Πεκίνου να μετατρέπει ό,τι πετάει, πλέει ή σέρνεται σε πολεμική μηχανή προς υποστήριξη των συμφερόντων της “σε όλα τα μέτωπα” κάνει όλους εμάς να αμφισβητούμε την ειρηνιστική ανάταση των Κινέζων συναδέλφων αρθρογράφων. Είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε πως θα δούμε το νέο ΜΕΑ να φορά τα χρώματα του πολέμου πολύ πριν μετατραπεί σε άτι της Ειρήνης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of