Τζ. Πάϊατ: Σημαντική η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, που συμπεριλαμβάνει ενεργά τη διαφορετικότητα στην Ελλάδα

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ενέργειες για την ενδυνάμωση του γυναικείου δυναμικού στην ελληνική πραγματικότητα, συμπεριλαμβανομένης και της περιφέρειας, έχει αναλάβει η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με οργανώσεις, όπως ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάϊατ, στο 3ο WIB Forum με θέμα «Diversity & Inclusion: Breaking Barriers to Break Through». Το φόρουμ διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Επιτροπής Women in Business (WIB), τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, στην Αθήνα.

Ο πρέσβης ανέφερε: «Εξελίσσοντας την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων δημιουργούμε δίκτυα για την προώθηση της αλληλεγγύης και την απομάκρυνση των εμποδίων που μας οδηγούν στην ανάπτυξη». Δηλώνοντας εμπνευσμένος από την παρουσία τόσων γυναικών, αλλά και αντρών υπέρμαχων της ισότητας των φύλων, τόνισε την κρίσιμης σημασίας δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, που συμπεριλαμβάνει ενεργά τη διαφορετικότητα στην Ελλάδα. Επεσήμανε ότι η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών αποτελεί προτεραιότητα στην αμερικανική αλλά και στην ευρωπαϊκή ατζέντα, ενώ αναφέρθηκε σε πρόσφατα στατιστικά που δείχνουν την πρόοδο, όσον αφορά στην εκπροσώπηση γυναικών στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή. Τέλος, αναφέρθηκε σε ενέργειες στις οποίες προβαίνει η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με οργανώσεις για την ενδυνάμωση του γυναικεί

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Observer
Guest
Observer

Νομίζω εκεί στην Π&Δ πρέπει να ενστερνιστείτε τις απόψεις του πρέσβη, για να δείτε τι τραβάμε και μεις από τη διαφορετικότητα….

Paliouras
Member
Active Member
Paliouras

Μαλιστα. Θα συμμορφωθουμε με τας υποδειξεις !!

Gilan
Member
Noble Member
Gilan

Ποια διαφορετικότητα;

Τι δίκτυα δημιουργούν και ποια είναι τα εμπόδια;

Μήπως κάνει παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας;

Οι γυναίκες εργάζονται σε όπια θέση θέλουν, από ΕΠΟΠ έως αξιωματικοί σε όλα τα ένστολα /σώματα ασφαλείας, μέχρι όποια εργασία του ιδιωτικού τομέα θέλουν. Αυτό που δεν κάνουν οι γυναίκες είναι να καλούνται για στράτευση όπως οι άνδρες, δηλαδή μπορούν να είναι στρατιωτίνες/Διοικητές αλλά όχι στρατιώτες; Αυτό είναι παραβίαση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ της ισότητας εις βάρος των ανδρών.

(Όσων αφορά τις ΕΠΟΠίνες ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ)

Panagiotis
Member

Υπάρχουν γυναίκες επαγγελματίες οπλίτες που κάνουν τρελή δουλειά οπότε είναι άδικο να γενικεύουμε. Από εκεί και πέρα παντού υπάρχουν τεμπέληδες και δεν είναι τυχαίος ο όρος “φίδι” που ξεκίνησε από τον στρατό πριν καν ακόμα μπουν γυναίκες..
Το πρόβλημα είναι πως οι “φιλίες” και οι “ευαισθησίες” ορισμένων επιτρέπουν σε μεγάλο βαθμό σε κάποιους να γλυτώνουν δουλειά που μπορούν να κάνουν.
Αυτό συμβαίνει παντού όμως, όχι μόνο στον στρατό.

Gilan
Member
Noble Member
Gilan

Από προσωπική εμπειρία στον στρατό, αλλά και με συζητήσεις πρώην συναδέλφων οι συναδέλφισσες δεν κάνουν απολύτως τίποτα εξαιρουμένων λίγον περιπτώσεων.

Ως επί των πλείστων συμφωνώ μαζί σου, σου βάζω θετική ψήφο! wink

Tango.Alpha
Member
Tango.Alpha

Λάθος οι ΕΠΟΠινες ομορφαίνουν το μαγαζί που όταν δε δουλεύει για επιχειρήσεις αλλά για παρελάσεις και πολιτική προστασία είναι σημαντικό. Ομορφα μακιγιαρισμένες, φροντισμένες βελτιώνουν την εικόνα της παρέλασης.

Πάντως ο πρεσβευτής εδώ έκανε το λάθος που αποδέχτηκε την πρόσκληση γιατί κάτι έπρεπε να πει και δε του βγήκε: άντρες και γυναίκες στο ίδιο καζάνι βράζουν με μισθούς των 800 € και ατελείωτα ωράρια σε κακές συνθήκες εργασίας. Δυστυχώς η ισότητα επιτεύχθηκε προς τα κάτω.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Καλό κι αυτό πρέσβη μου αλλά εμάς κάτι αντιτορπιλικά μας καίνε

Κώστας
Guest
Κώστας

Σαν να είναι υπουργός ….

ACHERON
Member
Noble Member
ACHERON

Όλα τα είχαμε,ὁ κ.πρέσβης μας μάρανε.

Pillars
Member
Trusted Member
Pillars

Έλλειψη αξιοκρατίας δεν είδε; Τα υπουργεία και οι οργανισμοί δεν θα πρέπει να διοικούνται από άριστους επιστήμονες και όχι τυχάρπαστους πολιτευτές; Το φορολογικό και νομικό σύστημα δεν πρέπει να απλουστευτούν; Η βιομηχανία δεν πρέπει να αποκτήσει σοβαρά κίνητρα για επενδύσεις; Η άμυνα δεν πρέπει να ενισχυθεί; Μου κάνει εντυπωση που κανείς δεν ζητάει μηδενικό φόρο, μηδενικό ΦΠΑ, δωρεάν γη, περιορισμό συνδικάτων για την αμυντική μας βιομηχανία και τα ναυπηγεία; Μια σοβαρή συμπαραγωγή με Νορβηγούς Ιταλούς Γάλλους Ινδούς κλπ δεν θα προτείνει κανείς απέναντι στην τουρκική λαίλαπα;