29 C
Athens
Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΡΘΡΑ Το αμερικανικό ναυτικό προτείνει την πρόωρη απόσυρση των πρώτων 4 LCS μια...

Το αμερικανικό ναυτικό προτείνει την πρόωρη απόσυρση των πρώτων 4 LCS μια δεκαετία νωρίτερα!

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το αμερικανικό Ναυτικό υπέβαλε πρόταση για απόσυρση των τεσσάρων πρώτων πλοίων του προγράμματος LCS από το 2021 ως μέρος μίας πρωτοβουλίας εξοικονόμησης κόστους, σύμφωνα με ένα υπόμνημα από το Γραφείο Διοίκησης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου στο Τμήμα Άμυνας.

Το υπόμνημα έφτασε στα χέρια του DefenseNews που αναφέρει πως σχεδιάζεται η απόσυρση των Freedom, Independence, Fort Worth και Coronado, δηλαδή των δυο πρώτων πλοίων της κάθε κλάσης αντίστοιχα.

Τα πλοία όλα υπολογίζεται ότι έχουν μεταξύ ακόμα 12 ως 17 χρόνια εναπομείνουσας επιχειρησιακής ζωής.

Tο σχέδιο για την συγκεκριμένη απόσυρση των πρώτων τεσσάρων LCS θα διαταράξει τα σχέδια του Ναυτικού για να τα χρησιμοποιήσει ως δοκιμαστικά πλοία για τις συλλογές συστημάτων αποστολής που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Επρόκειτο για ένα βασικό μέρος της αναδιοργάνωσης του προγράμματος από το 2016 που προκλήθηκε από μια σειρά σημαντικών ατυχημάτων που προκλήθηκαν από σφάλματα συστήματος και σφάλματα χειριστή.

Το Ναυτικό προσπάθησε να αναβαθμίσει τις ικανότητες των πλοίων με την προσθήκη εναλλασσόμενων συλλογών με συστήματα αποστολής. Επρόκειτο για μια ιδέα που θα εξειδίκευε τα πληρώματα του κάθε πλοίου σε συγκεκριμένες αποστολές, όπως ανθυποβρυχιακές, ναρκοπολέμου, επιφάνειας-επιφάνειας.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

52 ΣΧΟΛΙΑ

52 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
npo

Μεγάλη αποτυχία αυτά τα πλοία..

x-m

‘Οπως και τα Zumwalt.

chikichiki

Μια σχεδίαση που όχι μόνο έλαβε χώρα στη μαύρη δεκαετία του αμερικανικού ΠΝ (90s) αλλά και που περιστρεφόταν γύρω από τη ΜΙΑ αποστολή στην οποία το USN σκόνταφτε διαχρονικά στα κορδόνια του (ναυτικά πυρά υποστήριξης), αναμενόμενο ήταν να γίνει από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του.

crazycock

ειναι σαφες πλέον οτι εμείς θα τα παρουμε…

Georgios

crazycockcrazycock όσο να είναι από τις S καλύτερες είναι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε ποιους τομείς ακριβώς είναι καλύτερες από τις “S”;;
Πολύ θα ήθελα να μάθω

Georgios

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ από το να έχω Sea Sparrow προτιμότερο είναι να έχω SeaRAM και η ύπαρξη x-m x-m πυραύλων επιφανείας τύπου HellFire, κατά δύσκολων στόχων, ποτέ δεν ενόχλησε κανέναν, αντιθέτως.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Georgios το SeaRAM πρέπει να το συγκρίνεις με το Phalanx και όχι με το Sea Sparrow. Ακόμα και σε αυτή την σύγκριση, θεωρώ καλύτερο το Phalanx γιατί μπορεί να ανεφοδιαστεί με μεγάλες ποσότητες φθηνών πυρομαχικών και να πολεμάει επί μακρόν, σε αντίθεση με το SeaRAM που ρίχνει ότι έχει φορτωμένο (άντε + 1 φόρτο) και μετά είναι άχρηστο. Κατά τα άλλα, μια φρεγάτα πολλαπλών ρόλων “S” με τα μισά συστήματα και όπλα σε λειτουργία, εξακολουθεί να είναι καλύτερη από μία LCS (που δεν έχει καν σόναρ). Επιπλέον, η LCS δεν έχει πρόβλημα μόνο ως “πολεμικό πλοίο”, αλλά ως πλοίο γενικότερα,… Read more »

CKfurious

1) Το PHALANX μονο του ΔΕΝ μπορεί να αντιμετωπίσει επιθέσεις κορεσμού Πρέπει να βάλει κατά ενός στόχου μέχρι να τον καταστρέψει και μετά να εμπλέξει τον επόμενο Αντίθετα το SEA RAM όπως το RAM έχει πύραυλο fire&forget οποτε με τους 11 RAM πυραυλους μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα min 5 incoming missiles υποθέτοντας 2 ram/ανά στόχο Για αυτό και οι αμερικανοι εγκαθιστούν πλέον SEA RAM όχι το PHALANX 2) Είσαι αισιόδοξος βλέπω που υποθέτεις πως δουλεύουν έστω και τα μισά συστήματα στις 40χρόνEς Sιδιαιτερα στης 3 μη εksχρονισμενες! 3) MH συγκρίνεις το LCS με φρεγάτα Δεν είναι φρεγάτα δεν έχει σχεδιαστεί… Read more »

chikichiki

Τα RAM/SeaRAM είναι επαναγεμίσιμα εν πλω.comment image

Κατά τα λοιπά η σύγκριση είναι λίγο περίεργη, αφού οι LCS είναι μεν από κάθε άποψη ακατάλληλες αλλά είναι πλήρως σύγχρονες, κι επιπλέον συγκρίσεις του τύπου “το ένα έχει σόναρ το άλλο όχι” τι νόημα έχουν όταν και τα 2 έχουν την ίδια ικανότητα ανίχνευσης υ/β (μηδέν);

CKfurious

Είπαμε τα LCS έχουν συρόμενο /VDSsonar έχουν δοκιμαστεί με το CAPTAS 4 έχουν ειδικό module για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις και επιπλέον μπορούν να φέρουν 2 Sea Hawk

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

chikichiki και CKfurious
Χάνετε το νόημα με το σόναρ γάστρας: ο κύριος στόχος του δεν είναι να βρίσκει Υ/Β αλλά να εντοπίζει έγκαιρα επερχόμενες τορπίλες.
Χωρίς εντοπισμό η ταχύτητα είναι άχρηστη – και φυσικά τα πλοία δεν πλέουν συνέχεια με την μέγιστη! Τα LCS είναι εντελώς απροστάτευτα έναντι Υ/Β.
Το VDS δεν αντικαθιστά το σόναρ γάστρας – λειτουργεί μόνο όταν το πλοίο εκτελεί Α/Υ περιπολία με ταχύτητα 15 κόμβους.

Για το Sea Ram θα συμφωνούσα αν ήμουν βέβαιος ότι θα υπάρχει επαρκές (;) απόθεμα πυραύλων. Πιστεύετε εσείς ότι θα αγοράζαμε 3-4 φόρτους; Εδώ πήραμε Υ/Β χωρίς τορπίλες…

Georgios

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ γιατί τα πλοία να μη πηγαίνουν συνέχεια με τη μέγιστη ταχύτητά τους; Υπερθερμαίνονται;;; Επίσης γιατί να μη πηγαίνει με παραπάνω από δεκαπέντε κόμβους όταν έχουν ανεπτυγμένο το σόναρ;

CKfurious

Υπάρχουν και αλλα συστήματα για τον εντοπισμό επερχόμενη toprilvn
Ούτε το hull mounted sonar είναι αποτελεσματικό σε μεγάλες ταχύτητες
Εάν πλέεις με 40 knots έχεις χαμηλό βύθισμα είναι μάλλον δύσκολο να σε κτυπήσει τορπίλη
Ψάξε λίγο να δεις τι ανθυποβρυχιακό εξοπλισμό μπορεί να φέρει το LCS

chikichiki

Δεν κινούμαι πάνω σε υποθέσεις, κινούμαι με ό,τι είναι γνωστό. Δεν μπορώ να ξέρω τι απόθεμα έχει το ΠΝ ανά πλοίο. Ξέρω πάντως πως το σύστημα μπορεί να ματαιώσει, ακόμα και με μονή αναχορηγία, επιθέσεις έντασης πολλαπλάσιας αυτής που θα μπορούσε να διαχειριστεί το Mk15.

x-m

Με Hellfire στο Αιγαίο μόνο για κρουαζιέρες.

CKfurious

Ώπα 👿
Ο ρόλος αυτός είναι reserve για τις Lafayette!! 😆

x-m

😆 😆 😆 μετά απο μια δύσκολη μέρα μ’έκανες και γέλασα ! Ευχαριστώ!

Oτι να ναι πραγματικά όμως…..εδώ μέχρι και οι super vita ανώτερο οπλισμό φέρουν ακόμα και οι lafayette και εσείς γράφετε για κορβέτες με εξοπλισμό περιπολικού….
Καλό θα ήταν πριν να γράψετε κάτι να ενημερωθείτε λίγο από το να εκτίθεστε γράφοντας ανοησίες

kafes_filtrou

τα lcs είναι τρομερή τρανταχτή αποτυχία ελπίζω να μην πέσουν ποτέ στα χέρια μας

Animades

Χρόνια Πολλά σε όλους!
Μου κάνει εντύπωση πόσο μικρή στα όρια της εικοσαετίας, ήταν η αρχικά υπολογισμένη επιχειρησιακή ζωή των Lcs …
Μεγαλο πλήγμα για την αξιοπιστία των σκαριων αυτων αν αρχίσουν να αποσύρονται από το 21

Mageiras

Μεγάλη πετυχεσιά οι LCS… Μην ξεχάσουμε να τις αγοράσουμε!

ACHERON

«πετυχεσιά»
Αυτό είναι μεγαλύτερη επιτυχία και από το «πανωλεθρίαμβος».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τρελή ευκαιρία! Να τα πάρουμε άμεσα (… για σκραπ)

neuromancer

Ποιοι είναι οι λόγοι απόσυρσης, πέρα από τους λόγους οικονομίας που αναφέρονται? ΣΕ τι υστερούν και πρέπει να τα αποφύγουμε εμείς?

x-m

Σε τι είναι καλά , εκτός απο την ταχύτητα;

Georgios

x-m x-m στο ότι διαθέτουν πίδακες νερού/water jets αντί για προπέλες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Georgios, αυτό είναι το χειρότερό τους χαρακτηριστικό. Εκτός του ότι είναι ευπαθείς (ούτε οι ΤΠΚ μας δεν έχουν water jets), κάνουν τόσο θόρυβο που κρίθηκε ότι είναι άσκοπο να μπει σόναρ γάστρας. Έτσι, τα εχθρικά Υ/Β θα εντοπίζουν τις LCS από την άλλη άκρη του Αιγαίου, ενώ οι LCS θα εντοπίζουν τις τορπίλες που θα έρχονται εναντίον τους, μόλις αυτές διατρήσουν το κύτος…

CKfurious

Τα πλοία έχουν ικανότητα συνεχής πλεύσης με ταχύτητα > 40-45 knots
Εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε maneuvrability
και ικανότητα πλεύσης σε ρηχά νερά
Είναι μάλλον εξαιρετικά δύσκολος στόχος για τορπίλες
Έχουν συρόμενο sonar (VDS) και μάλιστα έχουν δοκιμαστεί και με το captas4!!!
https://en.wikipedia.org/wiki/Littoral_combat_ship

chikichiki

Ακατάλληλος εξοπλισμός, ακατάλληλος οπλισμός, ακατάλληλη σχεδίαση, αναξιόπιστα, ευάλωτα, γενικώς δογματικά αταίριαστα και ποιοτικά υποδεέστερα.

Nikolaos

basket cases!

Georgios

chikichiki chikichiki όταν λέμε “ποιοτικά υποδεέστερα”;

nigozs

Οι ερμαφροδιτες κατασκευές έχουν ερμαφρόδιτα αποτελέσματα.

Inccy

Δεν είναι άσχημα για Ακτοφυλακή

flashg

Μια χαρά πλοία για φρεγάτες . Ιδιαίτερα η κλάση independence. Αν μας τα πουλήσουν σε μια συμβολική τιμή είναι ότι πρέπει. Θα χρειαστεί βέβαια να ρίξουμε κάποια λεφτά για να τα κάνουμε σκάφη γενικού πολέμου αλλά είναι σχεδόν καινούργια και σαν σχέδιο ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες. Μπορεί να πάρει με κάποιες αλλαγές harpoon και essm. Υπάρχει ήδη το σχέδιο με συμμετοχή στον καινούργιο διαγωνισμό των Αμερικανών. Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τους ge2500 με diesel για να ρίξουμε το λειτουργικό κόστος.Αν όχι η μεγάλη ταχύτητα τα κάνει δύσκολους στόχους για υποβρύχια. Έχει χώρους για μεταφορά ακόμα και για έναν λόχο πεζοναυτών.… Read more »

CKfurious

Δεν είναι φρεγάτες
Δεν είναι σχεδιασμένες για φρεγάτες
Στον διαγωνισμό FFG αποσύρθηκαν αφού ήθελαν εκτεταμένες αλλαγές για να ικανοποιιησουν τα standards /requirements
Στη κατάσταση που είμαστε σήμερα σίγουρα θα ήταν χρήσιμα πλοία
Έχουμε να αντικαταστήσουμε 9S το αργότερο μέχρι το 2030

flashg

Η Independence class υπάρχει ακόμα στο διαγωνισμό. Η freedom έφυγε αλλά μια εκδοσή της με harpoon και essm έχει πουληθεί στην Σ. Αραβία. Το πρόγραμμα έπασχε από την απαίτηση των Αμερικάνων να αλλάζουν τα συστήματα ανάλογα με την αποστολή την στιγμή που η τεχνολογία επιτρέπει να υπάρχουν πλοία γενικών καθηκόντων με τις ίδιες και καλύτερες επιδόσεις. Σαν πλοία έχουν τους χώρους για 8 Μκ41 και 8-16 harpoon καθώς και ram. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε κανένα πρόγραμμα και λεφτά.

Nikolaos

Εδώ χρειάζεται ένας Πρόεδρος Επιτροπής Αμυντικών Θεμάτων/Δαπανών της Γερουσίας στο μοντέλο των παλαιών μεγάλων ανδρών Carl Vinson, John C. Stennis, Strom Thurmond, Sam Nunn, John McCain III (ιδίως του δευτέρου …), ανδρών με γνήσια αγάπη για το ναυτικό (για Πρόεδρο δεν το ψάχνω, από τον Reagan έχουμε να δούμε … και ο Carter είχε κάνει πολλά για το παραμελημένο λόγω Βιετνάμ ναυτικό, ήταν άλλωστε αξιωματικός των υ/β και ο ίδιος …), να πιάσει από το γιακά προμηθευτές, αργυρώνητους ναυάρχους και αναλυτές και το κακό εν γένει συναπάντημα του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος, και να βάλουν σε μια σειρά το Ναυτικό των ΗΠΑ,… Read more »

kakaouskia

Καλησπέρα

Χρόνια πολλά σε όλους.

Νικόλαε, δες αυτά τα 2 άρθρα:

http://cdrsalamander.blogspot.com/2019/12/navalists-are-getting-coal-in-their.html

http://cdrsalamander.blogspot.com/2019/12/carrier-aviation-personne-nest-corrige.html

Και δες και τα σχόλια από κάτω, από άτομα του Ναυτικού, νυν και πρώην.

Nikolaos

Χρόνια πολλά και θερμές ευχαριστίες. Όπως πάντα θησαυρός!

chikichiki

Η δογματική σύγχυση που επικρατούσε στη φάση σχεδιασμού των LCS είναι παραπάνω από εμφανής, για να μη μιλήσω φυσικά για την ασύλληπτη βλακεία που ήταν η στροφή του USN προς ένα κάποιο “littoral warfare” στη δεκαετία του ’90, σαν να μην είχαν μέχρι τότε ξανασυναντήσει παράκτια μάχη οι Αμερικάνοι (όπως και τώρα έχουμε βρει το buzzword A2/AD λες και το σοβιετικό ΠΝ είχε υιοθετήσει κάποια άλλη, άσχετη στρατηγική…), και οι ικανοί peer αντίπαλοι να είχαν βαλθεί ας πούμε να εκλείψουν διά παντός. Επιπλέον σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα πλοία πάσχουν από καιρό από σχεδιαστικά και κατασκευαστικά προβλήματα τα… Read more »

zap

Πρεπει να αντικαταστησουμε πολλα πλοια.
Στο ΠΝ που ποναει απο τα παντα θα ειχαν θεση για μια 20ετια σε διαφορους ρολους.

Πρεπει να αρχισουμε και μεις μια μακροχρονια προσεγγιση Λομπι στις ΗΠΑ μηπως και βγει κατι.

Να υπενθυμισω οτι χρειαζομαστε συμπληρωματικα μτχ F-16, αρματα μαχης και ΤΟΜΑ.

Γιώργος Σ

Υπαρχει και η αλλη τακτικη. Αν τα δινουν σε τιμες kiwva, αγορά για σταδιακη ανανεωση ολου του στολου, μεταφορα οπλων απο τις αποσυρομενες και τα κονδιλια που ηταν για φραγατες να πανε σε υποβρύχια. Τα σκαφη επιφανειας να ειναι για επιδιξη σημαιας και συγχρονα υποβρυχια για πολεμο… Τα λεφτα δεν φτανουν για ολα οπως θα χρειαζοταν για συγχρονο δυνατο στολο.

Desert_Falcon

Καλημέρα, καλή χρονιά και καλές πτήσεις! Τα LCS θα μπορούσαν να κάνουν πολύ δουλειά σε περίοδο ειρήνης και από τη στιγμή που έχουν ευέλικτο οπλισμό (μπορεί να μπει ότι θες στον χώρο οπλισμού, από harpoon μέχρι ESSM), θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα και σε περίοδο πολέμου. Αρχικά να σκεφτούμε ότι από τη στιγμή που τα αποσύρει το USN δεν κοστίζουν σε αγορά. Δεύτερο “καλό” ότι είναι αρκετά αυτοματοποιημένο και χρειάζεται μόνο 35 άτομα βασικό πλήρωμα. Ας δούμε 2-3 σενάρια: 1. Κατάσταση τύπου Ίμια! Έχει χώρο για ομάδες ΟΥΚ η πεζοναύτες, χώρο για drones και ελικόπτερα, μπορεί να πλησιάσει κοντά σε… Read more »

CKfurious

Μην γραφεις τέτοια και μου συγχύζεις τους Belharites μέρα που είναι!

Σαφώς τα πλοία είναι χρησιμότατα
Οι 3 μη εksυχρονισμενες S με τεχνολογία του late 70s πρέπει va φύγουν άμεσα

Βεβαια οι nautaioi θέλουν μεγάλα πληρώματα να διαταsουν οποτε με μονο τόσο λίγα άτομα πλήρωμα δεν μας κάνει

Πως θα δικαιολογήσουμε τόσες θέσεις ανωτατων άλλωστε

Nikolaos

Ισχύουν όλα αυτά. Το ζήτημα είναι αν αξίζει υπό τις περιστάσεις να δεσμευθούν σπάνιοι πόροι (αγοράς, έστω σε συμβολικό τίμημα, επάνδρωσης, εκσυγχρονισμού με ESSM κλπ), τη στιγμή που οι μονάδες στόλου είναι απηρχαιωμένες, και η κτήση ενός πλήρους φόρτου πυραύλων για δωρεάν καταδρομικά (λέμε τώρα …) φαίνεται απόμακρος άθλος …

Desert_Falcon

Καλημέρα, θα απαντήσω και στους δυο. Οι Μπελχαρα είναι φανταστικά πλοία. Πανάκριβα για να φθάσουν στο επίπεδο οπλισμού που θέλουμε, αλλά κάνουν τα πάντα και είναι το μέλλον. Το σενάριο για τις LCS είναι συνδεδεμένο με δυο παραμέτρους. Πρώτον ότι πάμε για ΑΒ και δεύτερον ότι είναι Hot Transfer (οι Μπελαδες θέλουν 5-7 χρόνια να έρθουν, αν έρθουν). Αυτό φυσικά κάνει και λιγότερο δύσκολη την αναβάθμιση των ΜΕΚΟ, γιατί αν έρθουν σε 2 χρόνια όλα αυτά τα πλοία δεν θα έχουμε θέμα ασφάλειας (τρέμω στην ιδέα της απώλειας ΜΕΚΟ κατά την διάρκεια εκσυγχρονισμού τους). Το ζουμί της υπόθεσης είναι ακριβώς… Read more »

CKfurious

Καλά τώρα πιστεύεις σοβαρά πως θα έρθουνAB και μάλιστα όταν σου γραφουν πως η πληροφορία έρχεται από πολιτική πηγή?? Είπαμε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα πετάνε όπως και οι προηγούμενοι με τιςADELAIDE και τις FREMM του μπάρμπα φώτη Υπενθυμίζω πως η είδηση περί βγήκε όταν δημοσιεύτηκε ο προϋπολογιμός του 20 Κάναν damage controlπρος τη πατριωτική πτέρυγα της ND Με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα θεωρώ αδύνατη τόσο τα AB όσο και τις Μπελάδες Ξεχάστε και το παραμύθι με τα κέρδη βν ομολογων Πήγαν προς τη αποληρωμή του χρέους και το ίδιο θα γίνει τα επόμενα χρονια Και τώρα θα βγει ο Koulis να μου… Read more »

Flight

Το λέτε και το ξαναλέτε. Τολμάτε να ισχυρίζεστε πως γράψαμε είδηση για να καλύψουμε και καλά τον Π/Υ; Και το γράφετε έτσι; Έχουμε εγκρίνει εκατοντάδες σχόλιά σας, αλλά υπάρχει κι ένα όριο στις προσβολές.

CKfurious

Ποια προσβολή?

Γράψατε μια πληροφορία που όπως εσείς γράψατε προήρθε από πολιτική πηγή

Τη δουλειά σας κάνατε ως δημοσιογράφοι

Εάν και με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες από ADELAIDE μέχρι τις φρεγάτες του Μπάρμα Φώτη έπρεπε να κρατάγατε μια πιο επιφυλακτική θέση

Τώρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του για το timing του ότι σας πέρασαν τη πληροφορία όταν δημοσιοποιήθηκε ο προϋπολογισμός του 20 με τις ίδιες ανεπαρκέστατες αμυντικές δαπάνες προς απαγοήτευση αρκετών εντός και εκτος της ND

Δεν είσαστε εσείς υπεύθυνοι για την αμυντική και οικονομική πολιτική!

Koulis

Αγόρασε ένα φτυάρι γιατί θα σου χρειαστεί. Κάνε υπομονή.

Desert_Falcon

Ελπίζω, δεν πιστεύω τίποτα μέχρι να τις δω με τη σημαία μας! Απλά ο πατέρας Μητσοτάκης είχε σκουπίσει τη μισή Αμερική το 1991, ελπίζω να κάνει το ίδιο και ο γιος…

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Βουλή: Εγκρίθηκε η συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού

0
Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, κατά πλειοψηφία, το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου 'Αμυνας του Κράτους του Ισραήλ και του Υπουργείου Εθνικής...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 October #377

Αγορά 1.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 May #372

Αγορά 1.99 $

Related News

Απώλεια τουρκικών MIM-23 Hawk στην Λιβύη: αλλαγή της ήδη αρνητικής ισορροπίας αεράμυνας της Τουρκίας

Μετά την πρόσφατη επιχείρηση προσβολής της αεροπορικής βάσης Al Watiya στη Λιβύη, ανάμεσα στις απώλειες φέρονται να ήταν και αντιαεροπορικά συστήματα ΜΙΜ-23 τα οποία...

Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν αεροπορική βάση στη Λιβύη με τουρκική παρουσία

Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τη διάρκεια της νύχτας μια αεροπορική βάση στη Λιβύη που πρόσφατα είχε ανακαταληφθεί από δυνάμεις της κυβέρνησης Σάρατζ της Λιβύης με...

Ιράν: Φωτιά σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας – Tο τελευταίο σειράς περιστατικών τις τελευταίες ημέρες

Φωτιά ξέσπασε σήμερα σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο νοτιοδυτικό Ιράν, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, στο τελευταίο από σειρά περιστατικών, πυρκαγιών και εκρήξεων,...

PZL M18B: «Μυρωδιά 100LL, Καπνίλα και Ιδρώτας»

Τα «Πεζετέλ» είναι καταδικασμένα να δρουν στην «σκιά» των πυροσβεστικών Canadair. Στις φωτιές όμως είναι από τα πρώτα μέσα που στέλνουν για να περιορισθεί...

Η Διπλωματική Αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας με δωρεές και ψηφιακά δρώμενα

Αθήνα - Ανταποκρινόμενοι στις ελληνικές κυβερνητικές κατευθυντήριες γραμμές που περιορίζουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις και ενθαρρύνουν τις κοινωνικές αποστάσεις για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του...
- Advertisement -