Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει χαρακτηριστεί δικαίως ως με μεγαλύτερος διώκτης του Τύπου στην Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες. Παρόλα αυτά, σε μήνυμά του νωρίτερα σήμερα, τόνισε ότι χάρη στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε, η Τουρκία διαθέτει πλέον «δημοκρατικά» και «ελεύθερα» ΜΜΕ.

«Αν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με έχουν βλάψει από καιρό σε καιρό, πάντα αγωνίζομαι και θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι για να διασφαλίσω ότι οι διαφορετικές φωνές θα είναι σε θέση να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους«, δήλωσε ο Ερντογάν.

Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, έχουν κλείσει συνολικά 189 μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το TurkeyPurge.com, ενώ το 2018 περισσότεροι από 80 δημοσιογράφοι έλαβαν ποινές φυλάκισης ή τιμωρήθηκαν με πρόστιμα με κατηγορίες όπως η διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας, η δυσφήμηση της τουρκικής ταυτότητας και η προσβολή του αρχηγού του κράτους.

Την ίδια στιγμή, H Τουρκία κατέλαβε την 110η θέση μεταξύ 167 χωρών στο δείκτη «Δημοκρατία» του 2018 που κυκλοφόρησε ο Economist. Το περιοδικό τονίζει ότι η βαθμολογία της Τουρκίας μειώθηκε για έκτη συνεχή χρονιά καθώς ο πρόεδρος Ερντογάν επέκτεινε ακόμη περισσότερο την εξουσία του στη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Βρείτε το λάθος και κερδίστε διακοπές (χωρίς επιστροφή) σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Τουρκίας

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here