Το Ισραήλ σκοπεύει να προμηθευτεί πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα αξίας $11 δις από τη Boeing!

4
3312

Η Ισραηλινή Αεροπορία σχεδιάζει τη μεγαλύτερη προμήθεια οπλικών συστημάτων στην ιστορία της από την αμερικανική εταιρεία Boeing σε μια συνολική συμφωνία που θα φθάσει τα $11 δις!

 

Η συμφωνία φαίνεται να περιλαμβάνει την απόκτηση μιας μοίρας μαχητικών F-15IA, μια μοίρα μεταφορικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού. Όπως επισημαίνουν οι «Times of Israel», τα χρήματα θα προέλθουν από τα κονδύλια της ετήσιας αμερικανικής αμυντικής βοήθειας, η οποία αγγίζει τα $3,8 δις. Όπως είναι φυσικό, τα $11 δις θα αφορούν χρήματα που θα επιμεριστούν σε περισσότερα από ένα έτος.

 

Η προμήθεια των νέων F-15IA θα αποτελέσει την πρώτη εμπορική επιτυχία της αμερικανικής εταιρείας στο Ισραήλ στο συγκεκριμένο τομέα μετά από δύο δεκαετίες, όταν το Ισραήλ είχε επιλέξει την απόκτηση 25 F-15I. Τα F-15IA θα έχουν χαρακτηριστικά VLO, διαθέτοντας αποθήκες οπλισμού για εσωτερική μεταφορά πυραύλων και βομβών.

 

Τα νέα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47 Chinook θα οδηγήσουν στην απόσυρση των CH-53 Yas’ ur, χωρίς να αποκλείεται η παράλληλη αγορά αεροσκαφών Ειδικών Επιχειρήσεων V-22 Osprey. Τα KC-46 θα αντικαταστήσουν τα γηρασμένα B-707.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γνωρίζουμε αν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ Τραμπ και Boeing? Ο ίδιος ο Τραμπ έχει ουκ ολίγες φορές αναφερθεί με πολύ «ζεστά» λόγια για την εταιρία και τα προϊόντα της ενώ μου φαίνεται πως οποίος θέλει να κερδίσει την εύνοια του αγοράζει προϊόντα απο την Boeing απο τους κινέζους, στη ρωσική βολγκα-ντνεπρ πρόσφατα (και μετά την συνάντηση Τραμπ Πούτιν στο Ελσινσκι) και το Ισραήλ με αυτό το τεράστιο ντιλ
    υπάρχουν όμως και άλλα παραδείγματα, που μου φαίνονται λίγο περίεργα.

  2. Εμεις δηλαδη ως ”αιχμαλωτοι-ομηροι” της LM σε ΠΑ,EΣ και ΠΝ να μην ελπιζουμε σε κατι παραπανω απο τα 400 εκατ (που μαλλον ”παγωσαμε”…

  3. Τι ωραία που θα ήταν να είχαμε ένα αντίστοιχο νούμερο ετησίως για αγορά αμερικανικού στρατιωτικού υλικού!
    Ας το είχαμε και από ΕΕ για αγορά ευρωπαϊκών, δεν θα με πείραζε καθόλου… Ισως μάλιστα θα άξιζε να το προσπαθήσουμε στα πλαίσια της στρατιωτικής ενοποίησης της ΕΕ!

  4. Όταν τα παίρνεις όλα τζάμπα παίρνεις και F35 και F15 και ότι άλλο θέλεις. Αν έπρεπε να τα πληρώσουν, θα παίρναμε τα δικά μας τα Block30.

Comments are closed.