Το Πολεμικό Ναυτικό προκηρύσσει διαγωνισμό για την μεταφορά των MK V

41
7611
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Πολεμικό Ναυτικό προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό για τη σύναψη συμφωνίας-πλαίσιο, με αντικείμενο την μεταφορά των τεσσάρων σκαφών MK V και υποστηρικτικού με αυτά εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, χρονικής διάρκειας μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019. Το κόστος μεταφοράς των σκαφών και των υλικών εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τις €990.000, απαλλασσόμενου ΦΠΑ.

 

Με βάση τα συνοδευτικά στοιχεία της προκήρυξης του διαγωνισμού, τα MK V θα φθάσουν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας εντός τριών μηνών από την έγγραφη ειδοποίηση της υπηρεσίας για την εκτέλεση της μεταφοράς.

Σκάφη ειδικών αποστολών Mark V, εκτοξευτές Hellfire και άλλο πλεονάζον υλικό από τις ΗΠΑ.

Τα τέσσερα MK V προορίζονται να αξιοποιηθούν από την ΔΥΚ και αποκτούνται μέσω των προγραμμάτων Excess Defense Articles (EDA). Να θυμίσουμε, προηγουμένως η Υπηρεσία Προμηθειών της Αμερικανικής Κυβέρνησης είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την φόρτωση των σκαφών σε πλοίο από το North Island των ΗΠΑ έως τις 29 Οκτωβρίου 2019.

Τέλος 2019 τα Mark V στα χέρια των Ο.Υ.Κ. στην Ελλάδα


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Guest
Gunner

Με τα ΟΗ-58 τι γίνεται;

Ηλιας1966
Guest
Ηλιας1966

Εχει εκδηλωθει ενδιαφερον απο τις Ε.Ε.Δ. για το αντιστοιχο σχεδιο ταχυπλοου με το MARK V Ελληνικης σχεδιασης?

Stmts
Guest
Stmts

Tοσοι ελληνες πλοιοκτητες και κανεις δεν αναλαμβανει να τα φερει δωρεαν.Ειπαμε,οι ζημιες δικες μας τα κερδη δικα τους.

ivychris
Guest
ivychris

Έχουμε παρεξηγήσει ανάλογες πρακτικές του παρελθόντος, όπου εφοπλιστές & πλοιοκτήτες προσέφεραν & συνεχίζουν να προσφέρουν στη πατρίδα τους.
Δεν χρειάζεται να αναφέρω συγκεκριμένες πράξεις γιατί πιθανώς να μεροληπτήσω.
Όμως, ήταν ο εκάστοτε ΥΕΘΑ που, λόγω κύρους & αξιοπιστίας, κινούσε τις διαδικασίες και εδώ φαίνεται ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός…
Τέλος, δεν θυμάμαι να έχουμε αναλάβει ζημιές εφοπλιστών?
Και φυσικά τα κέρδη είναι δικά τους όταν αυτά δημιουργούνται με απίστευτο ρίσκο όσον αφορά το διατιθέμενο ύψος κεφαλαίων.
Επανειλημμένα έχουν αποδείξει τη γενναιοδωρία τους με τη συνεισφορά τους στη πατρίδα.
Έχουν χαθεί κάποια €Δισ τα τελευταία χρόνια και ευαισθητοποιηθήκαμε για το €1Εκ της μεταφοράς?

MisCo
Guest
MisCo

>Επανειλημμένα έχουν αποδείξει τη γενναιοδωρία τους με τη συνεισφορά τους στη πατρίδα.

Θα ηθελα να φορολογουνται οπως ολοι οι υπολοιποι και δε θα με ενδιεφερε καθολου αν ειναι γεναιοδωροι.

Κapoios Αllos (@Kapoiosmpla)
Guest

Αν αύριο ανακοινωθεί ότι φορολογούνται στο 1/10 του φόρου που αναλογεί σε μια καθαρίστρια να δούμε πόσοι από αυτούς τους “πατριώτες” θα αφήσουν τα πλοία τους με Ελληνική σημαία… Όσο για τα περί κύρους και αξιοπιστίας των κατά καιρούς ΥΕΘΑ… τι να πω… δεν υπάρχει σωτηρία…

Flight and Space
Admin
Famed Member

Κάντε ένα γρήγορο google search για το πόσα προσφέρει η Ναυτιλία στο ΑΕΠ της Ελλάδος, και αφήστε τα περί “πατριωτών”.

ivychris
Guest
ivychris

Αγαπητέ διατυπώνεις απόψεις που απέχουν πάρα πολύ από τη πραγματικότητα και διαστρεβλώνεις τα γραφόμενα. Ο χώρος της ναυτιλίας είναι ο πλέον ανταγωνιστικός επιχειρηματικός διεθνής χώρος και το φορολογικό θεσμικό πλαίσιο της Ελλάδας πρέπει να προσαρμόζεται στα διεθνή δεδομένα, όσο είναι δυνατό. Με την ύπαρξη σημαιών ευκαιρίας (Μαρσαλ, Λιβερία, Παναμάς, Κύπρος, Μπαχάμες κλπ) από τη μια πλευρά με χώρες που με χαμηλό κόστος εγγραφής και συντήρησης, δεν επιβάλλουν φόρο εισοδήματος και προσφέρουν πολλές διευκολύνσεις και απαλλαγές εισφορών και από την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες που κι αυτές, όλως τυχαίως, προσπαθούν να μειώσουν την φορολογία τους και να προφέρουν κάποιες διευκολύνσεις, με… Read more »

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Όπως τα λέει ο φίλος είναι. Ας φορολογούνταν όπως όλοι οι έλληνες πολίτες, και με τα δισεκατομμύρια που θα είχε το κράτος σε έσοδα δεν θα χριζόταν καμια δωρεά, ούτε ιδρύματα που μοιράζουν φιλοδωρήματα.

ivychris
Guest
ivychris

Αν είναι όπως τα λέει ο φίλος και θεωρείς ότι μοιράζουν φιλοδωρήματα, ε πληροφορώ ότι θα είχες άλλους 70.000 ανέργους, κανένα πλοίο με Ελληνική σημαία και έχοντας φύγει οι εφοπλιστές για άλλες πολιτείες, θα εξυπηρετούσες συμφέροντα άλλων χωρών, οι οποίες κόπτονται & πιέζουν για το θέμα με υποκρισία, ενώ γνωρίζουν απόλυτα το αντικείμενο…
Πριν διατυπώνετε απόψεις σε δημόσια φόρα, σοφό θα ήταν να σκέφτεστε τις επιπτώσεις των προτάσεών σας.

Nikodimos
Editor
Trusted Member

Βέβαια, επειδή με «αν» δεν κάνεις δουλειά διότι το ένα «αν» φέρνει το άλλο, αν φορολογούνταν όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, το κράτος θα είχε όχι δισεκατομμύρια έσοδα αλλά ΜΗΔΕΝ έσοδα συν κάποιες δεκάδες χιλιάδες άνεργους και μάλιστα από τους πλέον «προβλέψιμους» και «προσοδοφόρους» φορολογικά πολίτες αφού η εργασία σε μία ναυτιλιακή εταιρεία θεωρείται γενικά από τις πλέον ασφαλείς και καλοπληρωμένες στον ιδιωτικό τομέα. Το κράτος χρειάζεται τη ναυτιλία, το ανάποδο δεν ισχύει κι είναι απορίας άξιο γιατί κάποιοι επιμένουν να σκέφτονται με όρους κομμουνιστικής οικονομίας.

ivychris
Guest
ivychris

φορολογούνται με ένα χαμηλό flat tax bracket αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε κάποιες ιδιαίτερες παραμέτρους του επαγγέλματος. Η ναυτιλία έχει μεγάλο ρίσκο, έχει απότομους οικονομικούς κύκλους & επηρεάζεται από παράγοντες ανεξάρτητους από τη χώρα εγκατάστασης. Συνεπώς δεν μπορεί μια φορολογική πολιτική να τους υπολογίζει όπως και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες ή βιομηχάνους…, αλλιώς πολύ εύκολα μπορούν να μεταφέρουν την έδρα σε άλλο κράτος με ευνοϊκότερη ή λογικότερη φορολογική αντιμετώπιση. Εξάλλου πέραν του ναυτιλιακού συναλλάγματος & της γεωπολιτικής αξίας που δίνουν από τη χρήση της Ελληνικής σημαίας, απασχολούν χιλιάδες καλά αμειβόμενους ναυτικούς & υπαλληλικό προσωπικό, από τους οποίους το κράτος εισπράττει φόρους εισοδήματος… Read more »

Thras
Guest
Thras

Επιτέλους μπαίνουν κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση. Δεν είναι όλα τα επαγγέλματα ίδια και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Τα οφέλη σε εισερχόμενο συνάλλαγμα και θέσεις εργασίας είναι τεράστια! Ο επιχειρηματίας κάθε είδους παίρνει ρίσκο και υπόκειται σε κινδύνους (οικονομικούς εννοώ) που ο μισθωτός δεν φαντάζεται. Για αυτό του το ρίσκο ανταμείβεται με αποδώσεις…

Σταματήστε να δαιμονοποιείτε το κέρδος και προσπαθήστε να είστε παραγωγικοί. Προσπαθήστε να βελτιωθείτε εσείς, όχι να χειροτερέψουν οι άλλοι για να φανείτε εσείς καλύτεροι!

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Οι πλοιοκτήτες θα μείνουν στην Ελλάδα όσο :

1. αυτή θα αποτελεί φορολογικό παράδεισο για το επιχειρείν τους
2. το ελληνικό κράτος θα κάνει τα στραβά ματια για την θαλασσια ρύπανση και τα ελλειπή μετρα ασφάλεια και ηλικία των πλοίων τους
3.Οι πολιτικοί μας θα αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα τους στην ευρωπαϊκή ένωση

Cassius
Guest
Cassius

ειλικρινά δεν κατάλαβα το 3ο. δηλαδή εαν η Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύσει τα συμφέροντα των εταιριών της τότε ποιος θα το κάνει;; οι ισχυρές χώρες αυτό κάνουν, με νύχια και δόντια προστατεύουν τα συμφέροντα των εταιριών τους. μόνο οι μπανανιες δε προστατεύουν τα συμφέροντα των εταιριών τους. για το πρώτο που αναφέρεις λογικό το βρισκώ. Σε καπιταλισμό ζούμε και ο ιδιοκτήτης θα νοιαστεί για τη περιουσία του, γιατί προφανώς απ αυτήν τρώει. Ίσως σε ένα άλλο σύμπαν οι ιδιοκτήτες θα ναι μητερα Τεραζα, στο συγκεκριμένο όμως δε μπορεί να γίνει. για το δεύτερο, οσοι έχουν λεφτά ανανεώνουν το στόλο τους, όσοι… Read more »

NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Το πόσες δωρεές κάνουν οι εφοπλιστές και πολλοί κάνουν ακόμα, πχ με τα Η/Ζ κάποιων Kortenaer είναι και θέμα παιδείας και Εθνικής συνείδησης της κοινωνίας. Στην ίδια κοινωνία ζούμε όλοι μας απλά κάποιοι έχουν περισσότερα χρήματα, αυτή είναι η μόνη διαφορά, αλλιώς η ίδια γενικά νοοτροπία Έλληνα. Συγκρίσεις με το παρελθόν επιβάλλονται! Εν προκειμένω, αν υπήρχαν σοβαροί άνθρωποι με θετικό πνεύμα θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές συμπράξεις επωφελείς για όλους. Π.χ. Προτοποθετημένα πλοία με εφόδια, πλοία γενικής υποστήριξης, πλοία (container ships) με πυραύλους (βλέπε δοκιμή Ισραηλινών) & ρουκετοβόλα (ώστε να παρακάμπτονται οι νομικοί περιορισμοί όπλων στα νησιά), κινητές βάσεις ειδικών… Read more »

Εφοπλιστης
Guest
Εφοπλιστης

@Γιάννης Παυλίδης Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το θέμα δεν το γνωρίζεις , αυτός είναι και ο λόγος που σχολιάζεις τόσο πρόχειρα . Δεν ειναι δυνατόν να πιστεύεις οτι τα πράγματα λειτουργούν τόσο άπλα στην παγκόσμια ναυτιλία , είναι απίστευτο. Οτι δηλαδή κάποιοι Ελληνες έγιναν εκατομμυριουχοι επειδή το Ελληνικό Κράτος τους βοήθησε !? (χαχα) , και καπελωσανε ολους τους υπολοίπους παγκοσμίως λογω της βοηθείας του Ελληνικού Κράτους!? (χαχα) , το οποίο κάνει τα στραβά μάτια στην θαλάσσια ρύπανση των τάνκερ/container που κάνουν το Συρος-Τηνος-Μυκονος-Παρος-Αμοργος-Αναφη! Αααα για περιμενε , μηπως μιλαμε για Ακτοπλοΐα τοση ωρα , αυτους τους εφοπλιστές ? Αυτούς που… Read more »

Gunner
Guest
Gunner

Άλλοι κάνουν πόλεμο για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών τους κι εμείς πέφτουμε να τους φάμε.

Spirit
Guest
Spirit

Ποιες ζημιές δικές τους έγιναν δικές μας, τσιτάτα τις αριστεράς αφήστε τα για άλλους χώρους

G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Θα έλεγα μια παροιμία με κάτι πίτουρα και κάτι αλεύρια, αλλά θα καληνυχτίσω.

Makis
Guest
Makis

ειληκρινα αν τα φουλαραν με καυσιμα και τα εφερναν στην Ελλαδα θα κοστιζε ολο αυτο 1.000.000?

Fingolfin
Guest
Fingolfin

Μπορεί να τα ρυμουλκεί ένα ιστιοφόρο (μηδέν κόστος) και να τα φέρει. Αστειεύομαι. smile Δεν γίνονται έτσι οι παραδόσεις οπλικών συστημάτων και φορτίων γενικότερα.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Kαι γιατί να τα φούλαραν με καύσιμα ?? Εγώ σκέφτηκα το εξής για να μας έρθει τζάμπα η μεταφορά. Να τους κάνουμε μια πατέντα. Να τους κοτσάρουμε ένα ιστό και πανιά ώστε να έρθουν εδώ τζάμπα. Τον άνεμο δεν τον πληρώνεις.
Τώρα σοβαρά.
Ποιος σου είπε ότι μπορούν να περάσουν τον Ατλαντικό ? Και, πόσα καύσιμα χωράει το ντεπόζιτο τους για να κάνουν αυτό το ταξίδι των 9.000+ χλμ ?

Spyros
Guest
Σπύρος

Κάποτε (όχι στα πολύ παλιά τα χρόνια) κάτι Έλληνες περάσαν τον Ατλαντικό με δυο ‘παντόφλες’, με πορεία προς λατινική Αμερική. Αλλά αυτές έχουν χώρο για καύσιμο…

giorgos tsagaris
Guest
giorgos tsagaris

Χαχαχα αν δεν κανω λαθος βγαινει 50 ευρο/μιλι και για τα 4…

VAGGELAS
Guest
ΒΑΓΓΕΛΑΣ

Είμαστε σίγουροι ότι η Ηγεσία του ΥΠΑΜ προσέγγισε ομάδα Ελλήνων εφοπλιστών και εκείνοι αρνήθηκαν? Διαφορετικά δεν ξέρω κατα ποσο οι εφοπλιστές παρακολουθούν την σχετική ιστοσελίδα διαγωνισμών του ΥΠΑΜ η ενημερώνονται απο το PTISI BLOG!!!! Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ γενικά αλλα απο όσο θυμάμαι η πλειονότητα των σκαφών που χρησιμοποιεί διαχρονικά η ΜΥΚ έχει αγοραστεί απο εφοπλιστές. Θα παρακαλούσα θερμά την ομάδα του περιοδικού-blog να επιβεβαιωσει η να καταρρίψει τον ισχυρισμό μου.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

x-m
Guest
x-m

Είναι παράνοια να πιστεύουμε ότι ένα κράτος δεν θα πρέπει να προωθεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του (προς όφελος όλων!!!).

kinisis
Guest
kinisis

Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον κύριο στη φωτογραφία με την εντυπωσιακή κοιλιά που κοιτάει από το παράθυρο του σκάφους προς τον φωτογράφο. Ελπίζω να μην συνοδεύονται από ψησταριές και ψυγειάκια τα πλεούμενα.

ΧΗΜΙΚΟΣ
Guest
ΧΗΜΙΚΟΣ

Σε άλλο σημείο του μπλογκ συζητούσαμε για την ενοποίηση της Γερμανίας και η κουβέντα πήγε και στις αρετές των Γερμανών, που τους οδήγησαν στην κυριαρχία τους στην ΕΕ. Λοιπόν, έχουμε καταλάβει ότι με την τελευταία οικονομική κρίση διαλύθηκε η ναυτιλία τους; Φάνηκε ότι οι αρετές των Ελλήνων οδηγούν σε ναυτιλιακό παγκόσμιο πρωταθλητισμό εδώ και αιώνες. Δύο είναι οι λόγοι που η Ελλάδα έχει δυσανάλογη σε σχέση με το μέγεθος της, θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι: το οικόπέδο (γεωπολιτική) και η ναυτιλία.

Shadowfax
Guest
Shadowfax

Για να δουμε… -9,2 ειναι συμφωνα με τον ΙΟΒΕ η προσφορα στο ΑΕΠ της επιβατηγού ναυτιλίας… -Δις σε δολάρια εχουν διοχετευτει σε ναυπηγεία του εξωτερικού για ναυπηγήσεις πλοίων, από Ελληνες εφοπλιστές, ενώ μηδενικό είναι το μερίδιο της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας… Είναι πολύ συγκεκριμένοι και λίγο ως πολύ γνωστοί οι λόγοι που το μερίδιο των ελληνικών ναυπηγείων από αυτή την έντονη ναυπηγική δραστηριότητα είναι μηδενικό… Ενισχυση απο Ευρωπαικη Ενωση τα ναυπηγεία των ισχυρών και για την ακρίβεια των πολυεθνικών που έχουν έδρα στη Γερμανία,στο Βέλγιο,στη Νορβηγία κλπ… Φυσικα δεν ειναι αγνωστη και η συμμετοχη των εκαστοτε Ελληνικων Κυβερνησεων στην απαξιωση ελληνικής… Read more »

Spyros
Guest
Σπύρος

Όποιος νομίζει πως υπάρχει νοήμων άνθρωπος (ανεξαρτήτως εθνικότητας) που θα δώσει κατασκευαστικό έργο σε Ελληνικό ναυπηγείο, το οποίο ελέγχεται 100% απο συνδικαλιστές συγκεκριμένου κομματικού χώρου, πλανάται πλάνην οικτράν.

Και σταματώ εδώ, σεβόμενος την πολιτική της Π&Δ ως προς σχόλια κομματικού περιεχομένου.

Shadowfax
Guest
Shadowfax

Θα αστειεσαι φυσικα αγαπητε Σπυρο…
Μετα απο το κατεβατο το οποιο στερείται πολιτικου προσημου (ομοιως σεβομενος την πολιτικη της Π&Δ) πεταμε την μπαλα στην κερκιδα?
Εδω μιλαμε για μια κατασταση Science fiction…
Τι σχεση εχουν οι συνδικαλιστες με ολα αυτα?
Προφανως και δεν θα δωσει κανεις κατασκευαστικό έργο σε Ελληνικό ναυπηγείο,
και νομιζω περιεγραψα καθαρα το γιατι…

Nikodimos
Editor
Trusted Member

Ένας λόγος που όλοι οι εφοπλιστές παγκοσμίως προτιμούν τα ναυπηγεία συγκεκριμένων ασιατικών χωρών είναι πέρα βέβαια από το ανταγωνιστικό κόστος που επ’ ουδενί δεν θα μπορούσε να συλλάβει ο π.χ. Σκαραμαγκάς, είναι η ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΤΗΤΑ. Υπογράφεται ένα συμβόλαιο για ναυπήγηση ενός π.χ. παναμάξ με ορίζοντα παράδοσης έστω 200 μέρες. Ξέρεις ότι την 201η μέρα το πλοίο θα πλέει προς τον προορισμό του ξεκινώντας να κάνει απόσβεση. Εδώ δεν το ξέρεις αυτό. Εδώ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Επομένως είναι στην καλύτερη περίπτωση αστείο να αναρωτιέσαι γιατί δεν δίνουν έργο στα ελληνικά ναυπηγεία. Το αντίστροφο ερώτημα θα είχε περισσότερη λογική. Γιατί να… Read more »

Shadowfax
Guest
Shadowfax

“Είναι πολύ συγκεκριμένοι και λίγο ως πολύ γνωστοί οι λόγοι που το μερίδιο των ελληνικών ναυπηγείων από αυτή την έντονη ναυπηγική δραστηριότητα είναι μηδενικό…” Εντασσεται και αυτο εδω… Απλα επρεπε να γραψω αλλα τοσα και κουραστηκα… Ολα αυτα αποτελουν μερος του προβληματος και των παθογενειων της Ελλαδος, που δεν ξερεις απο που να το πιασεις… Φυσικα και το παραπανω σχολιο σας: “…είναι απορίας άξιο γιατί κάποιοι επιμένουν να σκέφτονται με όρους κομμουνιστικής οικονομίας.” ειναι ορθο… Τετοιες αντιληψεις πραγματι δεν βοηθανε προς τον δρομο της λυσης σε καμια των περιπτωσεων… Μια ναυτικη χωρα να ειναι σε τετοια ασυλληπτη κατασταση που δεν… Read more »

Nikodimos
Editor
Trusted Member

Υπάρχουν πολλές ναυτικές χώρες στον πλανήτη με τεράστια ναυτική παράδοση αιώνων που δεν διαθέτουν ναυπηγική βιομηχανία. Δεν είναι υποχρεωτικό κάτι τέτοιο, ούτε αποκλειστικότητα της Ελλάδας, ούτε κάτι για να αισθανόμαστε άσχημα. Δεν είναι ντροπή να μην μπορείς να ανταγωνιστείς τους Ασιάτες. Κανείς δεν μπορεί, όχι ειδικά εμείς.

Shadowfax
Guest
Shadowfax

Eδω θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω…
Σαφως και υπαρχουν ναυτικες χωρες που δεν εχουν ναυτικη βιομηχανια…
Δεν ειναι ομως 1η στην καταταξη με 4000 φευγα πλοια…
Φυσικα η ναυπηγικη βιομηχανια δεν γινεται σε ενα βραδυ…
Θέλει χρόνια προσπάθεια, οραμα, προγραμματισμο, σωστο πλαισιο για να κινηθει και να αναπτυχθει… Ισως να μην μπορουσες να ανταγωνιστεις τους Ασιατες, αλλα ενα μεριδιο της αγορας θα μπορουσες να το διεκδικησεις με αξιωσεις…

Spyros
Guest
Σπύρος

ShadowfaxShadowfax Εσείς γράψατε πως δίνονται τα συμβόλαια ναυπήγησης στο εξωτερικό γιατί επιδοτούνται συγκεκριμένα ναυπηγεία (του εξωτερικού). Εγώ έγραψα (πολύ γενικά) για έναν άλλο παράγοντα. Ο οποίος έχει ΚΑΙ κομματικές προεκτάσεις.

Shadowfax
Guest
Shadowfax

To προβλημα αγαπητε Σπυρο ειναι δυστυχως πολυπλευρο και δεν μπορει να αναλυθει σε 5 γραμμες… Ισα που το ακουμπησα το θεμα… Τα συμφεροντα ειναι τεραστια οπως και τα ποσα που διακυβευονται… Προφανως υπαρχουν και κομματικες προεκτασεις (στην Ελλαδα βρισκομαστε που δεν μπορουν 5 ανθρωποι να συννενοηθουν στα βασικα)… Αυτες ομως περιοριζονται σε ενδημικες καταστασεις… Στο εξωτερικο δεν υπαρχουν κομματικες ανησυχιες παρα χοντρα συμφεροντα… Διαβασε για παραδειγμα τι εγινε με τις δηλωσεις Σοιμπλε και την απάντηση που έδωσαν οι Έλληνες εφοπλιστές μέσω του περιοδικού Crash Απριλίου 2015, ο οποίος τους στοχοποίησε ευθέως λέγοντας πως βρίσκονται στο απυρόβλητο της κυβέρνησης… https://www.zougla.gr/zouglaport/pantoporos/article/i-apantisi-ton-elinon–efopliston-ston-soimple Οπως… Read more »

Nikolas K
Guest
Nikolas K

Οσοι λενε για σαπιοκαραβα στην ακτοπλοια και στην εμπορικη ναυτιλια δεν γνωριζουν προφανως οτι αποτελει μια απο τις πιο βαρια ελεγχομενες και αυστηρη σε κανονισμους κι ελεγχους βιομηχανια…

evaggelos
Guest
βαγγελης

sorry mate αλλα τα ακτοπλοικα αυτα που βρισκονται στην ελλαδα σαπιοκαραβα ειναι ως επι το πλειστων. εκτος αν ειναι καινουργια τα ιπταμενα δελφινια που χαλανε συνεχεια τα πλοια πειραια-αιγινας κλπ. Αν εξαιρεσεις καποια ταχυπλοα που κι αυτα παλιας τεχνολογιας μεταχειρισμενα ειναι αντε και τα καλα πλοια της μινωαν ολα τα αλλα απλα για πεταμα ειναι σαπακια απο βορα και ιαπωνια με πεντακοσιες βαπτισεις το καθενα.

Nicolas
Guest
Nicolas

Εδω πηρανε το hsv swift το χτυπημενι απο πυραυλο στην υεμενη καταμαραν για επισκευη και ενταξη στις ελληνικες ακτοπλοικες γραμμες