Το F-35 χρησιμοποιήθηκε σαν αισθητήρας σε δίκτυο για την αναχαίτιση αεροσκαφών και πυραύλων

3
Lockheed Martin Skunk Works®, the Missile Defense Agency and the U.S. Air Force successfully connected an F-35, U-2 and a multi-domain ground station in a ground-breaking test demonstrating multi-domain operations and the secure distribution of sensitive information across multiple platforms.
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο όμιλος Lockheed Martin Corp ανακοίνωσε πως το τελευταίας έκδοσης μαχητικό F-35 χρησιμοποιήθηκε ως εναέριος αισθητήρας για να ανιχνεύσει, να εντοπίσει και να αναχαιτίσει σχεδόν αυτόματα εναέριες απειλές που εμφανίστηκαν με διαρκή αλληλουχία στο πεδίο βολής White Sands του Νέο Μεξικό.

Η δοκιμή που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, ήταν η πρώτη στην οποία το F-35 χρησιμοποιήθηκε ως ενιαίος αισθητήρας ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Αντιμετώπισης Αεροσκαφών και Πυραύλων (Integrated Air and Missile Defense Battle Command System – IBCS) για την αναχαίτιση αληθινών βλημάτων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.

H σύνδεση του F-35 με το IBCS μέσω του Συνδέσμου Προηγμένων Δεδομένων Πολλαπλών λειτουργιών (Multifunction Advanced Data Link – MADL) έκανε δυνατή την αυξημένη αντίληψη του χώρου και τα στοιχεία χειρισμού όπλων για να εμπλέξει εναέριους στόχους. Η δοκιμή έγινε δυνατή με τη χρήση πειραματικού εξοπλισμού της Lockheed Martin, όπως του σταθμού εδάφους Harvest Lightning και του πακέτου προσαρμογής IBCS (A-Kit).

“Οι προηγμένοι αισθητήρες του F-35 και η διασύνδεσή του του επιτρέπουν να συλλέγει, να αναλύει και να μοιράζεται άμεσα κρίσιμες πληροφορίες με την μικτή δύναμη μάχης πρωτοπορώντας στο πολυδιάστατο πεδίο μάχης”, είπε ο Greg Ulmer, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Lockheed Martin για το πρόγραμμα F-35. “Αυτή η δοκιμή επιβεβαίωσε την ικανότητα του F-35 να δρα ως εναέριος αισθητήρας και να επεκτείνει την ακτίνα δράσης των αεροσκαφών αναχαίτισης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Αντιμετώπισης Αεροσκαφών και Πυραύλων”.

“Η τελευαία δοκιμή αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό σταθμό για τις πολυδιάστατες επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας εναέριες πλατφόρμες για να εντοπίσουν και να παρακολουθούν απειλές που στη συνέχεια θα μπορούν να αντιμετωπιστούν από πλατφόρμες εδάφους. Τούτο επιδεκνύει μια τρομερή ικανότητα να κατανικήσει απειλές που κρύβονται από το ανάγλυφο του εδάφους ή βρίσκονται πέραν του εντοπισμού από χερσαίες πλατφόρμες εξαιτίας του αναγλύφου και των πτυχώσεων της γης”, δήλωσε ο Jay Pitman, αντιπρόεδρος στο τμήμα Αμύνης πυραυλικών και χαμηλά ιπτάμενων στόχων στο τμήμα Πυραύλων και Έλεγχο Πυρών της Lockheed Martin.

Η δοκιμή αυτή ήταν η τελευταία από σειρά επιτυχημένων δραστηριοτήτων για να αποδειχθεί η ικανότητα του F-35 ως ακρογωνιαίου λίθου στις μελλοντικές διακλαδικές επιχειρήσεις. Η Lockheed Martin εξελίσσει τεχνολογίες που συνδέουν, μοιράζονται και δημιουργούν ένα διαπλεκόμενο δίκτυο που παρέχει αντίληψη της κατάστασης επιχειρήσεων όπως δεν υπήρχε ποτέ πριν σε όλο το φάσμα του πεδίου μάχης και ενεργοποιούν πολυδιάστατες επιχειρήσεις.

Πηγή: https://defence-blog.com/news/f-35-fighters-were-used-as-sensors-for-integrated-air-and-missile-defense-interceptors.html?fbclid=IwAR2ImRoqc66VoMZV6yCfMHiDrdW0uXtYGutx_YqvbR5tFCQbqVSMIW8YETU


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
sotbakAESAdimitrisx Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
dimitrisx
Member
Trusted Member
dimitrisx

Στις αποθήκες οπλισμού μπορεί να δεχθεί επιπρόσθετες δεξαμενές καυσίμου για να αυξήσει το χρόνο παραμονής στο θέατρο επιχειρήσεων, και να έχει μόνο από ένα AIM 120 σε κάθε μία μόνο για αυτοάμυνα;

AESA
Member
Famed Member
AESA

Ποιος θέλει Rafale με link 16? Έχω και ένα 486 με Win98 και modem 33.600kbps. Θέλει κανείς να παίξουμε online ; Μπορούμε και μιλάμε μια χαρά.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

2 μοίρες θέλουμε + αναβάθμιση σε βάιπερ των 50ριων Φ-16 + είτε αναβάθμιση των Μ-2000 (όλων αν είναι εφικτό) σε Μκ-3 με λινκ-16, σκοπευτικά επί της κάσκας, ΑΕΣΑ ραντάρ και ατρακτίδια είτε 2 μοίρες ραφάλ φ4 (ακόμη καλύτερα) + αναβάθμιση των ΑΣΕΠΕ + 2 Α/Φ εναέριου ανεφοδιασμού = κάντε το λογαριασμό (10 δισ€ σε 10 χρόνια σταδιακά είναι).

Ας το πάρουμε απόφαση αν θέλουμε αφενός να διατηρήσουμε την ελευθερία μας & την αξιοπρέπειά μας και αφετέρου να διαδραματίσουμε ρόλο σοβαρό στην Αν. Μεσόγειο σε συνεργασία με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.