ΤΠΚ «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» στην Χίο

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο πάντα «άγρυπνος» Aegean Hawk αποτύπωσε αυτή την φορά στον φωτογραφικό του φακό την πυραυλάκατο «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ», μία από τις τελευταίες ναυτικές μονάδες του ΠΝ που εξοπλίζονται ακόμη με το Κ/Β Penguin Mk2 Mod3.

 

Όπως είναι γνωστό, οι πέντε Combattante IIIB αντικαθιστούν τα Penguin με Harpoon, αλλά η φωτογραφία δείχνει ότι το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ο υπόλοιπος οπλισμός του πλοίου αποτελείται από δύο πυροβόλα OTO Melara των 76mm, δύο δίδυμα Α/Α πυροβόλα Emerlec των 30mm και δύο τορπιλοσωλήνες τορπιλών SST-4.

 

Κατά την παρουσία του στο λιμάνι της Χίου, το σκάφος επισκέφθηκε πλήθος κόσμου.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aegeanhawk
Member

Καλοσυντηρημένο πλοίο παρά την ηλικία του με πολύ αξιόλογο πλήρωμα μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Πλήθος κόσμου το επισκέφτηκε στο λιμάνι της Χίου.
Μεταξύ των επισκεπτών και Τούρκοι τουρίστες που έρχονται για σ/κ στη Χίο και οι οποίοι ξεναγήθηκαν με παραδειγματική ευγένεια από το πλήρωμα.
Την ίδια στιγμή το ΤΠΚ Ρ73 Πεζόπουλος 148 class στο λιμάνι των Οινουσσών.
https://twitter.com/AegeanHawk/status/1005572411864047616

Manolis
Member
Manolis

Oυτε οι εκσυγχρονισμενες Combattante IIIΑ αντικατεστησαν ακομη ολες τους ΜΜ38 με Harpoon (thanks to AegeanHawk):
comment image

tallyhogr
Guest
tallyhogr

Έχει πάντως μια ελαφρά δόση ειρωνίας το οτι το πλοίο το επισκέπτονταν και Τούρκοι.

Αλήθεια, τα αποσυρόμενα βλήματα Penguin θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εγκατεστημένα πάνω σε νησιά? Δεν ξέρω αν και ποση ζωη έχουν, αλλα θα ήταν μια ακομα απειλή για οποιον νομιζει οτι μπορει να κοβει βολτες στο Αιγαιο σαν να ναι τσιφλικι του.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Oι Πέγκουιν λήγουν και δεν συμφέρει οικονομικά και πρακτικά η επαναπιστοποίηση (παράταση ζωής) τους.

Aegeanhawk
Member

Το βίντεο της αποχώρησης του Σιμιτζόπουλου έχει ενδιαφέρον με την έννοια ότι φαίνονται ταυτόχρονα πολύ μικρό τμήμα της ακτής της Χίου και των Τουρκικών παραλίων με τον Τσεσμέ και την ακτογραμμή στα νότια.
Για όσους απόρησαν με την επίσκεψη Τούρκων τουριστών στο ΤΠΚ να θυμίσουμε ότι η Χίος δέχεται μεγάλο αριθμό Τούρκων κάθε σ/κ οι οποίοι αποτελούν πλέον την μεγάλη πλειοψηφία μεταξύ των επισκεπτών στο νησί.
Το ευχάριστο τουριστικό κλίμα μεταξύ των χιλιάδων Τούρκων επισκεπτών στη Χίο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το “πολεμικό” κλίμα, τις απειλές και τις εκατέρωθεν ανταλλαγές δηλώσεων.
https://youtu.be/7Su-gj7U2pw

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Στα πρόσφατα εγκαίνια του λιμανιού του Ερείκουσας φαίνεται σε φωτογραφίες ότι και η πυραυλάκατος Καβαλούδης έχει ακόμη τους Πέγκουιν.
Σε ότι αφορά τους ΜΜ-38 ενημερωτικά λήγουν το 2019 αλλά από το Π.Ν εδώ και καιρό τους αντικαθιστούν στις ΤΠΚ με Χαρπούν.