Φινλανδία και Λετονία θα αναπτύξουν νέο τεθωρακιμένο όχημα βασισμένο στο Patria 6×6

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η συνεργασία των δύο χωρών συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο υπουργών Αμύνης και θα βασιστεί στο υπάρχον πρόγραμμα Patria 6×6 που υπάρχει ως σχέδιο. Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για να καθορίσουν τις ακριβείς προδιαγραφές του νέου οχήματος και το μοίρασμα του υποκατασκευαστικού έργου. Οι αριθμοί για τους οποίους ενδιαφέρεται η κάθε χώρα δεν έχουν ακόμα καθοριστεί αλλά δήλωσαν πως το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό για συνεργασία και με άλλες χώρες.

Ο διευθυντής τομέως οχημάτων ξηράς της Patria, Jussi Järvinen, δήλωσε πως πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την εταιρία. Το όχημα συνδυάζει “εξαιρετική κινητικότητα και ευκολία χρήσης. Ο μεγάλος κύκλος ζωής του και η ευκολία συντήρησης εξασφαλίζουν ένα πολύ αποδοτικό και συμφέρον (όχημα) που προσαρμόζεται σε κάθε τύπο αποστολής”, σύμφωνα με τον κ. Järvinen. Η παράδοση των πρώτων οχημάτων μπορεί να αρχίσει το 2021, αν το επιλέξουν οι χρήστες.

Δοκιμές του οχήματος Patria 6×6 (Πηγή: Patria)

Το Patria 6×6 είναι ένα τεθωρακισμένο φορτηγό όχημα που συνδυάζει στοιχεία των επιτυχημένων φινλανδικών τεθωρακισμένων AMV και XA της Patria. To σύστημα ανάρτησης και κίνησης προέρχεται από το διαδεδομένο όχημα AMV, το σχέδιο έχει απλοποιηθεί αυξάνοντας την αξιοπιστία του ενώ η χρήση υλικών που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο χαμηλώνουν το επίπεδο του κόστους και του βιομηχανικού ρίσκου κάνοντάς του εξαιρετικά απλό και φθηνό στη συντήρηση.

Πηγές: https://www.edrmagazine.eu/patrias-6×6-platform-chosen-as-part-of-a-joint-finnish-latvian-vehicle-development-programme

Finland and Latvia to develop Patria 6×6-based armoured vehicle


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Stathis Vasileiounigozs Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
nigozs
Member
nigozs

Θα μπορούσαμε ίσως να το “δούμε” καθώς περιλαμβάνει πολύ θετικά χαρακτηριστικά ?