23.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΝΕΑΑΜΥΝΑ"Από την κορυφή ως τα νύχια": οι τελευταίες εξελίξεις στον εξοπλισμό και...

“Από την κορυφή ως τα νύχια”: οι τελευταίες εξελίξεις στον εξοπλισμό και ένδυση του στρατιώτη

- Advertisement -

Ποτέ άλλοτε ο πεζός στρατιώτης δεν είχε τόσο προηγμένα μέσα στη διάθεσή του για να επαυξήσει την φονικότητα και την αυτοπροστασία του στο πεδίο της μάχης. Ας δούμε μία προς μία τις τελευταίες εξελίξεις στον ατομικό εξοπλισμό:
Ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας κεφαλής Αμερικανικού Στρατού (IHPS)
Μέρος του γενικότερου συνόλου “ολοκληρωμένης προστασίας (πεζού) στρατιώτη (SPS), το ελαφρύ κράνος του Αμερικανικού Στρατού θυμίζει κράνος μοτοσυκλετιστή επιτρέποντας στον χρήστη να προσθέσει προσωπίδα, προστατευτική περιγναθίδα καθώς και πρόσθετη εφαπτομένη ενίσχυση θώρακα για προστασία από αμβλέα χτυπήματα.
Το κράνος έχει τέσσερις τρύπες (το τωρινό κράνος ECH έχει 5), δύο σε κάθε πλευρά για την τοποθέτηση λουριού συγκράτησης και ένα μπροστά για συσκευές νυχτερινής όραση.

Ήδη ένα νέας γενιάς IHPS δοκιμάζεται και περιλαμβάνει ένα νέο καθολικό σύστημα ανάρτησης κράνους (UHM) που θα συγκρατεί το ενισχυμένο σύνολο νυχτερινής διόπτρας και κυαλιών. Αυτό με τη σειρά του θα συνδέεται με το όπλο του στρατιώτη χρησιμοποιώντας την οικογένεια σκοπευτικών όπλου με ικανότητα ατομικής και ταχείας πρόσκτησης στόχων.
Ενσωματωμένο Σύστημα Οπτικής Μεγέθυνσης Στόχων της Microsoft
To Ενσωματωμένο Σύστημα Οπτικής Μεγέθυνσης (IVAS) είναι μια συσκευή που παρουσιάζει ψηφιακούς χάρτες, πληροφορίες και βίντεο πάνω από τα αντικείμενα της αντικειμενικής πραγματικότητας μπροστά στους πολεμιστές.
Δεδομένα για τη θέση μιας ομάδος μπορούν να προβάλονται πάνω στη γυάλινη προσωπίδα, ο χρήστης μπορεί να επιβεβαιώσει τη θέση του μέσω πυξίδας και να δει τα μέλη της ομάδος του να φαίνονται μαρκαρισμένα με μπλε καθώς και τρισδιάστατες και θερμικής απεικόνισης εικόνες επιτρέποντάς του να βλέπει ακόμα και μέσα από καπνό.

Το σύστημα IVAS εμφανίζει το σταυρόνημα μέσω της προσωπίδας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για να ελέγξει η υπηρεσία τις σκοπευτικές επιδόσεις των στρατιωτών “μετά τη δράση” βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.
Σύνολο αισθητήρων Dominator της Elbit Systems
Σχεδιασμένο για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την επιβίωση του πεζού στρατιώτη, το ανθρωπο-κεντρικό αυτό σύστημα συνδυάζει εργονομικό σχεδιασμό χαμηλού βάρους ενώ είναι αρθρωτό και επεκτάσιμο, που σημαίνει ότι τα διάφορα συστατικά του Dominator μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες όλων των τύπων στρατιωτών, διοικητές, ομαδάρχες ως ελεύθερους σκοπευτές και τυφεκιοφόρους.
Το Dominator βγαίνει σε εκδόσεις ελαφρά-βασική-προηγμένη και περιλαμβάνει τον προσωπικό ασύρματο PNR-1000, παρέχοντας σε επίπεδο περιπόλου και διμοιρίας ψηφιακή επικοινωνία φωνής και δεδομένων και τη φορητή μονάδα επεξεργασίας δεδομένων Raptor all-in-one, η οποία είναι διαθέσιμη σε μορφή smartphone ή tablet και παρέχει στους στρατιώτες πλήρη επίγνωση της κατάστασης.
Το Dominator διασυνδέεται επίσης με μια σειρά φορητών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών γυαλιών SmartEye, της Smart WristView – μιας συμπαγούς, χαμηλής ισχύος, ταινίας C2 που δένεται στο χέρι και του SmarTrack, ενός συστήματος επίγνωσης κατάστασης για τα πεζά στρατεύματα σε περιβάλλοντα που δεν λειτουργεί το GPS.
Τακτική ένδυση παραλλαγής πολλαπλού περιβάλλοντος
Αντικαθιστώντας την προηγούμενη Combat 95, η στολή μάχης πολλαπλού περιβάλλοντος (MTP) του Βρετανικού Στρατού σχεδιάστηκε για να συνδυάζεται με το φάσμα των περιβαλλόντων όπως δάσος, ζούγκλα, κατοικημένη ζώνη, καλλιέργειες, γρασίδι και πετρώδες.
Οι Βρετανοί στρατιώτες που αναπτύσσονται σε επιχειρήσεις λαμβάνουν μια «μαύρη τσάντα» που περιέχει αντιμικροβιακά εσώρουχα σχεδιασμένα για να φορούν για μέρες, ανθεκτικά στη φωτιά ρούχα για εργασία μέσα στα οχήματα, μεγάλες, αδιάβροχες κάλτσες που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν σε ιατρικούς επιδέσμους. Εξοπλισμό για ύπνο και την ατομική θωράκιση Virtus.
Επιπλέον, ο προσωπικός εξοπλισμός μεταφοράς φορτίου περιέχει όλα όσα χρειάζεται ένας στρατιώτης για να λειτουργήσει για 48 ώρες, συμπεριλαμβάνοντας παρελκόμενα πυρομαχικών / όπλων, εργαλεία εξόρυξης, ξιφολόγχη, τροφή και νερό (και μέσα μαγειρέματος), προστατευτικού εξοπλισμού και εξοπλισμού επικοινωνίας.
Διόπτρες θερμικής απεικόνισης Qioptiq Dragon S
To νέο σύνολο σκόπευσης Qioptiq Dragon S είναι ένα εξαιρετικής αντοχής, μη ψυχόμενο, θερμικό σύστημα απεικόνισης, που παρέχει σε σκοπευτές ικανότητα επιτήρησης 24/7 και δυνατότητα εμπλοκής στόχου ακόμη και με κακή ορατότητα, ολικό σκοτάδι και μέσα από σκοτεινές συνθήκες μάχης.

Με δυνατότητα ανίχνευσης ενός στόχου μεγέθους ανθρώπου σε απόσταση περίπου 3 χλμ., το Dragon S χρησιμοποιεί εύκολα απορριπτόμενες μπαταρίες που επιτρέπει στον χειριστή να τηρεί συνεχώς τα μάτια του στο στόχο και μπορεί να προσαρμοστεί σε ποικιλία όπλων είτε επί ράγας Picatinny είτε τύπου ΝΑΤΟ.
Η σκοπευτική διόπτρα Qioptiq Kite ενίσχυσης εικόνας, που διατίθεται είτε μεμονωμένη είτε ως σκοπευτικό όπλου, διατηρεί την ακρίβεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιτρέπει στους χρήστες να ανιχνεύουν ένα άτομο σε απόσταση έως και 2,5 χιλιόμετρα σε συνθήκες καλής ορατότητας. Η έκδοση Maxkite-1, από την άλλη, είναι ικανή να ανιχνεύει στόχους μέχρι και 4,5χλμ. μακρυά.
ΜΕΑ καμικάζι KARGU
Η Τουρκία σχεδιάζει να αναπτύξει από τις αρχές του 2020 30 αναβαθμισμένες πλατφόρμες STM KARGU (αυτόνομα, τακτικής χρήσης, πολυέλικα ΜΕΑ επίθεσης) drones καμικάζι με βελτιωμένη ακρίβεια και βελτιωμένη ικανότητα μεταφοράς πυρομαχικών.
Με ικανότητα διεύθυνσης από ένα άτομο μόνο και ικανότητα αυτόνομης ή κατεθυνόμενης δράσης, το σύστημα KARGU αποτελείται από την πτέρυγα ελικοφόρων ΜΕΑ, έναν σταθμό εδάφους και μονάδες επαναφόρτισης. Προοριζόμενα να δράσουν σε σμήνη επίθεσης, τα τετρακόπτερα ζυγίζουν λιγότερο από 7 κιλά και μπορούν να πλήξουν μια μονάδα εδάφους ή ένα πολεμικό πλοίο.
Όλα τα αεροσκάφη KARGU διαθέτουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης προσώπου, έχουν εμβέλεια 15χλμ και μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για 30 λεπτά μεταφέροντας διάφορα είδη εκρηκτικών, καθιστώντας τα αποτελεσματικά για ασύμμετρο πόλεμο και καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Ρομποτικό όχημα μάχης Ripsaw M5
Αναγνωρισμένο ως το πρώτο ρομποτικό όχημα μάχης παγκοσμίως, το μη επανδρωμένο, τηλεχειριζόμενο ρομποτικό όχημα μάχης (RCV) Ripsaw M5 μπορεί να αναπτυχθεί με αεροπλάνο, να ανακτηθεί ως εξωτερικό φορτίο αεροσκάφους, προσφέρει αντίληψη του πεδίου μάχης εύρους 360 ° , εξαιρετική κινητικότητα και ευελιξία σε τραχύ έδαφος και εμπόδια, ικανότητα συλλογής πληροφοριών-παρακολούθησης-αναγνώρισης (ISR) και ικανότητα ανάληψης πολλαπλών αποστολών και εξοπλισμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός πυροβόλου μεσαίου διαμετρήματος, και αντιαρματικών και αντιαεροπορικών όπλων.

Εξαιρετικά προσαρμοστικό στις αποστολές, αρθρωτής κατασκευής και ανοιχτής αρχιτεκτονικής, το RCV μπορεί να λάβει ποικιλία φορτίου και να αναλάβει πολλές αποστολές. Στις ικανότητές του περιλαμβάνεται και η εκκαθάριση ναρκοπεδίων, ακόμα και των πιο πολύπλοκων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Μπορεί, τέλος, να μεταφέρει ένα ΜΕΑ FLIR SkyRaider.
Πηγή: https://www.army-technology.com/features/head-to-toe-the-latest-advances-in-soldier-clothing-and-equipment/

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Leopard 1A5 “φρεσκαρισμένο”, η επιστροφή των ελαφριών/μεσαίων αρμάτων και στην Ελλάδα;

Πολύ πρόσφατα παρουσιάστηκε στο ΓΕΣ η πρόταση της εταιρείας EODH -που έχει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή θωρακίσεων για τα άρματα οικογένειας Leopard- για ένα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Μέρος 1, Ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης

6
Του Αρχιπλοιάρχου ε.α. Ευσταθίου Νικολάου Π.Ν., Αεροναυπηγού-Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΤο Naval Defence ξεκινά τη δημοσίευση μιας σειράς 5 άρθρων, με κεντρικό θέμα το"Διαδικασίες και Αλγόριθμοι Οπλικών...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 1 Μαΐου 1960: Το επεισόδιο του U-2, η...

33
Σε ένα από τα πιο δραματικά γεγονότα του Ψυχρού Πολέμου, ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο Lockheed U-2 'Dragon Lady' σε αποστολή πάνω από τη Σοβιετική...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

Κρεμλίνο: Αρνείται τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία

Η Ρωσία αρνήθηκε σήμερα τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι οι δυνάμεις της στην Ουκρανία παραβίασαν μια διεθνή απαγόρευση για τα χημικά όπλα χρησιμοποιώντας ουσίες...

ΚΥΣΕΑ: “Ναι” για βλήματα RIM-116 των πυραυλακάτων, σιγή για την αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ εγκρίθηκε πρόγραμμα προμήθειας κατευθυνόμενων βλημάτων RIM-116 Block 2A για τους εκτοξευτές RAM, των πυραυλακάτων Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού....

Επίσκεψη Δένδια στη Κω και στα επιτηρητικά φυλάκια Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου, Καλολίμνου και Ψεριμου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε χθες, Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΣ...