22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΠΕ-ΜΠΕΜπαχμούτ: Σφοδρές μάχες στο κέντρο της πόλης και μεγάλες απώλειες

Μπαχμούτ: Σφοδρές μάχες στο κέντρο της πόλης και μεγάλες απώλειες

- Advertisement -

Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με συνεχείς επιθέσεις των Ρώσων στη Μπαχμούτ στην επαρχία Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, με τις δύο πλευρές να έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες.

Η κατάσταση στην σχεδόν έρημη πόλη είναι δύσκολη, δήλωσε σήμερα ο συνταγματάρχης Ολεξάντρ Σίρσκι,  του στρατού ξηράς της Ουκρανίας, όμως πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του απωθούν όλες τις επιθέσεις των Ρώσων.

«Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να καταλάβουν την πόλη απωθούνται με το πυροβολικό, άρματα μάχης και άλλα μέσα», επεσήμανε ο Σίρσκι.

Ο συνταγματάρχης πρόσθεσε ότι η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner «επιτίθεται από διάφορες πλευρές προσπαθώντας να σπάσει την άμυνα των δυνάμεών μας και να προχωρήσει προς τις κεντρικές συνοικίες της πόλης».

Οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν τη δυτική Μπαχμούτ, ενώ η Wagner το ανατολικό μέρος, με τον ποταμό Μπαχμούτκα να αποτελεί τη γραμμή του μετώπου.

Ο ιδρυτής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν παραδέχθηκε χθες Κυριακή ότι η κατάσταση στην πόλη είναι «δύσκολη, πολύ δύσκολη».

«Όσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης, τόσο πιο σκληρές οι μάχες (…) Οι Ουκρανοί στέλνουν συνεχώς εφέδρους. Αλλά προχωράμε και θα προχωράμε», τόνισε.

Ο Πριγκόζιν σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει στείλει πυρομαχικά στις δυνάμεις του.

«Χθες λάβαμε 15 φορτηγά, σήμερα 12. Και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει διαμάχη μεταξύ των δυνάμεών του και των ρωσικών στρατευμάτων.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αργά χθες Κυριακή ότι περισσότεροι από 1.100 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη Μπαχμούτ τις τελευταίες ημέρες.

«Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ξεκινώντας από τις 6 Μαρτίου, καταφέραμε να σκοτώσουμε περισσότερους από 1.100 στρατιώτες του εχθρού στη Μπαχμούτ μόνο, μια ανεπανόρθωτη απώλεια για τη Ρωσία», είπε.

Εξάλλου πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν 1.500 «απώλειες για λόγους υγείας», δηλαδή στρατιώτες που έχουν τραυματιστεί σοβαρά και δεν μπορούν πλέον να πολεμήσουν.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε επισημάνει νωρίτερα χθες ότι περισσότεροι από 220 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί το προηγούμενο 24ωρο στο Ντονέτσκ.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι η Wagner «θα αρχίσει την επανεκκίνηση» και θα αρχίσει να προσλαμβάνει νέους μαχητές μετά την κατάληψη της Μπαχμούτ. Η Wagner έχει ανοίξει κέντρα στρατολόγησης σε 42 πόλεις.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

29 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γιατί δεν αγοράζουμε ιαπωνικά όπλα σαν τις φρεγάτες Μogami; Μπορούμε ή όχι;

Στην ατέρμονη ελληνική συζήτηση για εξοπλισμούς δεν είναι καθόλου σπάνιο να εμφανιστεί κάποιος και να αναφωνήσει «φρεγάτες Mogami να πάρουμε!», ή «πυροσβεστικά αεροσκάφη ShinMaywa...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Πολεμική Αεροπορία: Αντέχουμε να πουλήσουμε τα Mirage 2000-5 και τα F-16...

Των Φαίδωνα Γ. Καραϊωσηφίδη & Ηλια Παπανικολάου. Επιπλέον στοιχεία Brian Schofield, Aerospace Analyst. Δημοσιεύθηκε στην "ΠΤΗΣΗ", τεύχος 46, Μάρτιος 2024.Το παρακάτω κείμενο γράφηκε πριν...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Μαρτίου 1854: Τo ξέσπασμα του Κριμαϊκού, ο...

0
Βρετανία και Γαλλία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Ρωσία, στον πρώτο σύγχρονο πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αιτία ήταν η σύγκρουση ανάμεσα στον ρωσικό και στον...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

H Σουηδία αποκτά 8 ταχύπλοα σκάφη με όλμο 120 χιλιοστών

Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συμφωνία για την αγορά 8 ταχύπλοων σκαφών της Swede Ship Marine, τα οποία θα είναι οπλισμένα με τον όλμο...

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διαβίβασαν στη Ρωσία μόνο μέρος των πληροφοριών που διέθεταν για την απειλή της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, επειδή φοβόντουσαν να...

Βραζιλία: καθελκύστηκε το τρίτο υποβρύχιο Scorpene

Στις 27 Μαρτίου καθελκύστηκε το τρίτο υποβρύχιο τύπου Scorpene για τη Βραζιλία, σε τελετή που έγινε στη ναυτική βάση Itaguai, παρουσία του Προέδρου Λούλα...