12 επιπλέον Rafale για το Κατάρ, 36 συνολικά σε παραγγελία!

15
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Χτες οριστικοποιήθηκε η παραγγελία 12 επιπλέον Rafale από το Κατάρ. Πλέον το αραβικό κράτος, που τελεί υπό την προστασία της Τουρκίας θα έχει στην διάθεσή του 36 μαχητικά Rafale, 36 F-15QA καθώς και 24 Typhoon. Τα Rafale θα φέρουν Meteor και SCALP EG.

H εξάσκηση της option των 12 επιπλέον αεροσκαφών είχε ανακοινωθεί στην Ντόχα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Macron και του Εμίρη Tamim bin Hamad Al Thani.

H υπογραφή για τα 12 επιπλέον Rafale πέρσι στις 7 Δεκεμβρίου, από τον Macron και τον Εμίρη Tamim bin Hamad Al Thani

Στο τεύχος μας ΑΠΡΙΛΙΟΥ (που θα κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου αν και στην επαρχία θα βρίσκεται από το Σάββατο 31 Μαρτίου) περιλαμβάνεται ένα εκτεταμένο άρθρο για το Rafale F4 και την πορεία του προγράμματος προς το 2025, επιβεβαιώνοντας την αρχική φιλοσοφία της σχεδίασης ως μιας συνεχώς εξελισσόμενης πλατφόρμας.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
tsimuha
Guest
tsimuha

Θα γεμισει το εμιρατο με Gate Guard.

TGD
Guest
TGD

Ποιος θα πετάει τόσα αεροπλάνα;

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

Ποιος θα τα πετάει ή ποίος θα τα αξιοποιήσει; smile

A Greek from abroad
Guest
A Greek from abroad

Nice opportunity for the Turks to reverse engineer the Meteor and the SCALP –
and god knows what else …….

I
Guest
I

Area 88 θυμίζει, αν πληρώνουν καλά είμαι έτοιμος να γίνω ο Shin Kazama τους

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

Ξάρουμε κάποιου που θα πήγαιναν και αμισθί smile

zikacab
Guest

Το Κατάρ αν και εμφανίζεται σαν ένα μακρινό γραφικό κρατίδιο σεϊχηδων της μέσης ανατολής αναπτύσει δράσεις σε συνενόηση με την Ισλαμιστική Τουρκία που θα έπρεπε να προβληματίζει την Ελληνική πολιτικοστρατιωτική ηγεσία (λέμε τώρα). Πέραν του οτι είναι ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του κόμματος Ερντογάν, είναι και ένας βασικός χρηματοδότης ιδρύσεως μουσουλμανικών σχολών και στην Τουρκία αλλά κυρίως στην Βαλκανική (κάτι που μας επιρεάζει άμεσα), καθώς και χρηματοδότης ανεγέρσεως Τζαμιών, ακόμα και στην κατεχόμενη Κύπρο (!!!) όπου το χριστιανικό στοιχείο όπως και τα μνημεία του έχουν πλήρως εξαφανιστεί, λεηλατηθεί. Στο Κατάρ βρίσκεται υπο ανάπτυξη η μεγαλύτερη (προς ώρας) υπερπόντια βάση… Read more »

Spirit
Guest
Spirit

Προσωπικά νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχιστεί στην ΠΑ η συνεργασία με τους Γάλλους, αν και οι εποχές είναι δύσκολες μέχρι τώρα οι Γάλλοι είναι ο σταθερός σύμμαχος μας. Επίσης αποδεσμεύει οπλικά συστήματα που από τις ΗΠΑ δεν θα βλέπαμε ούτε ζωγραφιστά.

Αν και εχει ενδιαφέρον οι παρουσίαση μαχητικών καλό είναι και τα οπλικά φορτία και οι δυνατότητες τους. Για παράδειγμα METEOR και MICA ιδίως η έκδοση NG που έρχεται μπορεί να δώσουν ποιοτικό πλεονέκτημα στην ΠΑ

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

Προς το παρόν εστιάζουμε αλλού στην ΠΑ: F-16V. Οι Γαλλοι -κατά τα φαινόμενα- θα “ικανοποιηθούν” από το ΠΝ. Γράφουμε περισσότερα στο τεύχος μας ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Mtsak
Member
Mtsak

Θα ήθελα να μου πείτε αν μας έγινε όντως πρόταση να αγοράσουμε Rafale F2 με προοπτική αναβάθμισή τους σε F3 και με αντισταθμιστικό την αναβάθμιση των υπόλοιπων M 2000 σε-5 Μk2.

milman
Member
milman

Τελικά ποιος Ευρωπαίος νικάει σε πωλήσεις Rafale η Eurofighter?