Δώδεκα F-22A στην Γερμανία για «εκπαιδευτικές δραστηριότητες»

1
1216

Η αμερικανική Αεροπορία έχει αναπτύξει στην αεροπορική βάση Spangdahlem της Γερμανίας, μία μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-22A ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό καθώς και συναφή εξοπλισμό, από την 95 μοίρα της 325 πτέρυγας μαχητικών με έδρα την αεροπορική βάση Tyndall της Φλόριντα.

Σκοπός της εν λόγω αποστολής είναι η διενέργεια εκπαιδευτικών αποστολών από κοινού με άλλα μαχητικά αεροσκάφη συμμαχικών ευρωπαϊκών χωρών.

Τα αεροσκάφη F-22 έφτασαν στην Γερμανία στις 8 Αυγούστου και θα παραμείνουν στην Ευρώπη για αρκετές εβδομάδες. Η εν λόγω αποστολή στην Ευρώπη χρηματοδοτείται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Αποτροπής.

Οι F-22 θα μετασταθμεύσουν από την εν λόγω βάση στη Γερμανία και σε επιχειρησιακές βάσεις εντός άλλων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες κι επιλογές εκπαίδευσης ενισχύοντας παράλληλα τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και «αποτρέποντας την περιφερειακή επιθετικότητα», όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου της αμερικανικής Αεροπορίας.

Αντίστοιχες μετασταθμεύσεις είχαν γίνει και προηγούμενα χρόνια με τα Raptor να επιχειρούν από την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Παραμένει άγνωστο εάν φέτος  είναι η… σειρά μας και παρά την δημοσιότητα που πήρε μια είδηση για “διέλευση” δυο F-22 από την ΑΒ Λάρισσας στις 13-08.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σχετικά με το F-22 το defence-point με άρθρο του από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ υπήρχε ολιγοώρη επίσκεψη των F-22 στην 110 ΠΜ,αν δεν σας πειραζει μπορώ να βάλω το ling αν επιτρέπεται αλλιώς σβήστε το.Πάντως περιμένουμε αναλυτική ενημέρωση από εσάς από την 110ΠΜ για το κορυφαίο μαχητικό του κόσμου.

    https://www.defence-point.gr/news/oligoori-episkepsi-dyo-f-22-raptor-stin-110pm-sti-larisa

Comments are closed.