Οι ΗΠΑ στέλνουν 150 στρατιωτικούς για κοινές περιπολίες με την Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία

2
Turkish Defense Minister Hulusi Akar and the commanders-in-chief of the armed forces on Aug. 16 visited the southeastern province of Şanlıurfa to examine a planned U.S.-Turkey Joint Operations Center that will administer a safe zone in northern Syria.
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να διαθέσουν 150 στρατιωτικούς στη βορειοανατολική Συρία για κοινές περιπολίες με την Τουρκία που θα διεξαχθούν με βάση συμφωνία τον περασμένο μήνα για την εγκατάσταση μιας ασφαλούς ζώνης στην περιοχή.

Έτσι τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, που τονίζει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στην εφημερίδα ότι η τελική έγκριση για την αποστολή των 150 αυτών στρατιωτών θα εξαρτηθεί από την επιτυχία των αρχικών κοινών περιπολικών που ξεκίνησαν την Κυριακή.

Η αμερικανοτουρκική συμφωνία για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης επιτεύχθηκε όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να ξεκινήσει μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας εναντίον εδαφών που ελέγχονται από την SDF στη βορειοανατολική Συρία.

Εν τω μεταξύ, ο επίσημος λογαριασμός Twitter της Joint Task Force Special Operation που συντονίζει τις επιχειρήσεις εναντίον του ISIS ανακοίνωσε ότι αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk είχαν πετάξει την Πέμπτη σε σχηματισμό με τουρκικά ελικόπτερα για να πραγματοποιήσουν την τέταρτη κοινή πτήση επιτήρησης στην περιοχή.

Τουρκία κι ΗΠΑ διεξάγουν την πρώτη αμοιβαία αναγνωριστική πτήση

“Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνεχίζει να υποστηρίζει την Τουρκία και τις SDF κατά την εφαρμογή του μηχανισμού ασφαλείας”, ανέφερε.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Miscojones
Member
Active Member
Miscojones

Η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους με ισχυρές ΕΔ είναι ήδη αποφασισμένη εδω και χρόνια. Απλώς περιμένουμε να το πάρουν απόφαση και οι Τούρκοι, σιγά σιγά…..

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Τελικά οι Τούρκοι τα κατάφεραν!
Δημιουργήθηκε η ζώνη ασφαλείας που τόσο ήθελαν.
Έτσι μπορούν άνετα οι Αμερικάνοι να προστατεύουν τους μόνους συμμάχους τους στην περιοχή.
Τους Κούρδους της Συρίας.