Εντυπωσιακές φωτογραφίες F-16 Zeus στην Κέρκυρα

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη αεροπορική επίδειξη του αεροσκάφους F-16 Zeus της Πολεμικής Αεροπορίας στο νησί της Κέρκυρας με την ευκαιρία του εορτασμού της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Το παρακάτω εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την σημερινή επίδειξη όπου ο χειριστής της ΠΑ εξέπληξε το κοινό για ακόμα μία φορά:

Αξίζει να σημειωθεί πώς το γεγονός ότι το κλασικό βάψιμο της ομάδας F-16C Ζευς δεν υφίσταται πλέον, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προγενέστερη ανάρτησή μας για το ίδιο θέμα, δεν είναι ευρέως γνωστό στο κοινό.

Έτσι εκφράζονται εύλογα παράπονα γιατί η Πολεμική Αεροπορία έστειλε ένα άβαφο F-16, ενώ όλοι περίμεναν το βαμμένο στα χρώματα της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση του βαμμένου F-16 είχε οπωσδήποτε κάτι το ξεχωριστό, πλην όμως ο πιλότος του αεροσκάφους είναι αποδεδειγμένα ικανότατος ανεξάρτητα από την βαφή του αεροσκάφους.

Η προσέλευση του κόσμου πάντως στις εκδηλώσεις και δη την ώρα της αεροπορικής επίδειξης ήταν πολύ μεγάλη και είναι οπωσδήποτε μία πετυχημένη μέθοδος προσέγγισης των πολιτών εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιαίτερα μάλιστα των νεότερων ηλικιών.

Αεροπορικό θέαμα και στην Κέρκυρα με το F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας

Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους , Στα άδυτα του F-16 «Zeus»

Φωτογραφίες: Stamatis Katapodis Photography, αναδημοσίευση κατ’ όπιν άδειας.

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Georgios75
Member
Georgios75

Μπράβο και συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά στην ομάδα ΖΕΥΣ…Να επισημάνω ότι στις 7 Μαρτίου και στα πλαίσια των εορτασμών για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου ,Το αεροσκάφος που έκανε την επίδειξη εδώ σε εμάς στην Ρόδο, ήταν επίσης άβαφο…

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Όπως και πριν δύο χρόνια έτσι και φέτος, το αεροσκάφος που εκτέλεσε την επίδειξη στην Κέρκυρα προερχόταν από την 337Μ και όχι από τις Μοίρες της Κρήτης στις οποίες ανήκει το ειδικά βαμμένο ομοιότυπό του.

Πάνθηρ
Guest
Πάνθηρ

Λες να ειναι γι’αυτο τον λογο που ειπαν πλεον να κανουν επειδειξη με οποιοδηποτε F-16 52+? Παρα για καθε επιδειξη να σηκωνεται ενα συγκεκριμεννο απο την Κρητη και να καταπονειται, να καταναλωνει καυσιμα κλπ, ειναι πιο συμφερον να σηκωνεται ενα οποιοδηποτε απο την κοντινοτερη βαση με F-16 52+…

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Αν διάβασα σωστά το άρθρο, το “ειδικά βαμμένο ομοιότυπό του” δεν είναι πια ειδικά βαμμένο.

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

@Πάνθηρ.

Σωστά. Τουλάχιστον αυτό ισχύει τα τελευταία χρόνια.

SpyrosSpyros .
Ασχέτως αν είναι διαθέσιμο ή όχι το ειδικά διακοσμημένο αεροσκάφος από την Κρήτη, τα τελευταία χρόνια σε επιδείξεις στη βόρεια Ελλάδα η Ομάδα “Ζευς” συνήθως χρησιμοποιοεί αεροσκάφος από την 337Μ, προφανώς για λόγους οικονομίας.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Σωστά, και αν δεν υπάρχει πια το ειδικά διακοσμημένο, ως φαίνεται, δεν έχει έτσι κι αλλιώς νόημα να φέρουν μαχητικό από τα Χανιά.

ArachoVolos
Member
ArachoVolos

Τι έγινε ρε παιδιά; Σκακιέρα και σε πιλότους;
Κάλλιο αργά…

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Απολαμβάνω πολύ περισσότερο επιδείξεις με “μάχιμα” μαχητικά με κάμο, όπως είναι στις μοίρες τους, όπως θα ήταν στον πόλεμο. Δίνει ρεαλισμό. Αλλά καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόσμος που εξάπτεται από τους διακόσμους, και είναι σεβαστό.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

«Αξίζει να σημειωθεί πώς το γεγονός ότι το κλασικό βάψιμο της ομάδας F-16C Ζευς δεν υφίσταται πλέον, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προγενέστερη ανάρτησή μας για το ίδιο θέμα, δεν είναι ευρέως γνωστό στο κοινό.»

Μάλλον εδώ και καιρό έχει χάσει το εντυπωσιακό του βάψιμο εκείνο το αεροσκάφος της ομάδας ΖΕΥΣ. Ήδη από το φθινόπωρο του 2017, τότε που πέταξαν 2 αεροσκάφη στη Κύπρο, ίσως θα έπρεπε να το είχαμε καταλάβει:

https://www.ptisidiastima.com/gr-viper-fod/