Έλληνες διδάσκουν Κραβ Μαγκά σε Αμερικανούς αλεξιπτωτιστές!

5
4760
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης «Iron Sword 19», Έλληνες ειδικοί παρέδωσαν μάθημα Κραβ Μαγκά σε Αμερικανούς αλεξιπτωτιστές στις 20 Νοεμβρίου.

Το Κραβ Μαγκά θεωρείται η νεότερη πολεμική τέχνη και είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που διδάσκει πως να αντιμετωπίζονται άοπλες και ένοπλες απειλές με τεχνικές μάχης. Ξεκίνησε από το Ισραήλ και αποτελεί σήμερα μια από τις πλέον δημοφιλείς πολεμικές τέχνες στη Δύση. Η εκπαίδευση δομείται πάνω σε αληθινές περιπτώσεις επιθέσεων, συνδυάζει στοιχεία από άλλες πολεμικές τέχνες και στηρίζεται στο ένστικτο του αμυνόμενου για αυτοάμυνα.

Στρατιωτική άσκηση «Iron Sword 19» στο Κιλκίς με συμμετοχή Αμερικανών αλεξιπτωτιστών

Η άσκηση «Iron Sword 19» πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 26 Νοεμβρίου στο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης Αγώνα σε Αστικό στην περιοχή του Κιλκίς, με τη συμμετοχή προσωπικού της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας και Αμερικανών αλεξιπτωτιστών της 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Σκοπός της άσκησης είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων και η επίδειξη της δέσμευσης της αμερικανικής 173ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας προς τους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

5
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SEAMANJimAndreaschikichikiΚάποιος Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Κάποιος
Guest
Κάποιος

Το κραβ μαγκά δεν είναι τίποτα άλλο παρα μια κακή αντιγραφή του ζίου ζιτσου!
Γιατι ο Ε.Σ. δεν εκπαιδεύεται στο Παγκρατιο;

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Οι στρατιωτικές πολεμικές τέχνες αποτελούν μικρό έως ελάχιστο μέρος της σύγχρονης μάχης, σε ό,τι και να εκπαιδεύεται ο ΕΣ δεν θα δούμε διαφορετικό αποτέλεσμα στη μάχη.

Jim
Guest
Jim

Ας εξασκηθούν σε οτιδήποτε. Αρκεί να ασκηθούν και να εξασκηθούν. Η εικόνα της πλειοψηφίας των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων είναι αποκαρδιωτική. Εκείνες οι ετησίες η διετής αθλητικές και ιατρικές εξετάσεις γίνονται; Υπάρχει μέριμνα για το αν τηρεί κάποια στάνταρ ο κάθε ένστολος; Η για χάρη της δημοσιουπαλληκικης νοοτροπίας δεν γίνεται τιποτα;
Παρατηρήστε λίγο συγκριτικά την εικόνα Ελλήνων και Αμερικανών ενστολων όλων των βαθμίδων,θα καταλάβετε…..

SEAMAN
Guest
SEAMAN

Καλό θα ήταν να μην πετάμε πομφόλυγες… Εάν το krav maga (μάχη επαφής στα εβραϊκά) ήταν κακο αντίγραφο του jiu jitsu δεν θα το υιοθετούσαν ένοπλες δυνάμεις με χρόνια παράδοσης και πληθώρα πολεμικών τεχνών (βλέπε Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας, Ιαπωνική Ακτοφυλακή, Λεγεώνα των Ξένων κλπ). Το ότι οι ελληνικές ΕΔ δεν έχουν υιοθετήσει το Παγκράτιο (που θα έπρεπε κατά την γνώμη μου καθαρά για λόγους παράδοσης) όπως και άλλα συστήματα αυτοάμυνας ,έχει να κάνει με την γενικότερη νοοτροπία της στρατιωτικής ηγεσίας που δίνει βάση μόνο στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση των μονίμων στελεχών (λες και τα μεταπτυχιακά θα τους κάνουν καλύτερους μαχητές…) και… Read more »

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Και τους χρεώσαμε 2 ΑΒ για το μάθημα; μπράβο μας.
Μακάρι να γινόταν αυτή η εκπαίδευση από την πρώτη μέρα της κατάταξης του κάθε κληρωτού.